35tilføjet af

Rent Dupont og Dupont

Madeleine, Denise og hvad de ellers hedder, er nogle triste figurer. Ikke fordi de taber den ene kamp efter den anden, men mere fordi de inden OL optrådte som sikre medaljevindere. Det kan de godt glemme.
Lavpunktet kom i kampen mod Kina. 11:1?? Og de gad ikke engang at give os indtrykket af at de ønskede at kæmpe. Småskænderier, dårlig attitude og ikke mindst en total mangel på vilje til at kæmpe - gør at curlingpigerne i mine øjne er dette OL´s største skuffelse.
Når man skaber forventninger om noget stort, så er det mindste man kan gøre - at forsøge.
Men ikke nok med det. Denne mangel på vilje gennemstrømmer hele det danske olympia hold. Mændene gør det ikke bedre. Men de har så heller ikke smidt om sig med forventninger om at nå langt. Lave forventninger, mindre skuffelse.
Så har vi en langrends fyr derovre også. Han måtte udgå da han igår blev overhalet indenom. For at føje spot til skade, så viste tysk TV at der var en deltager i det løb som er BLIND? Han er så god, at han har fået lov til at deltage i dette OL såvel som i andet, kaldet Special Olympics. Jeg har ikke hørt om hans placering. Men han har tidligere slået den danske langrender i et VM.
Hvorfor skal vi se sådan noget hø? Er det pga at Kronprinsen er i IOC nu, og at vi derfor har fået nogle fribilletter?
Er det kun mig der er skuffet?
Mvh Lagermann
tilføjet af

tænkte det samme

de 2 har ødelagt vores chancer, især det der skete inat
tilføjet af

Nej....

Du er bestemt ikke den eneste.
Syntes ikke helt danskerne hører hjemme ved et vinter ol.
Der burde stilles størrer krav til deltagerene, det koster trods alt en del penge
at sende deltagere derover..
Så hellere bruge pengene på Special Olympics, der har vi da en del gode udøvere..

Mvh. Kwanie
tilføjet af

Præcist....

De glemte til tider at de har mikrofoner på. Jeg ved ikke hvem af tvillingerne det var, men en af dem sagde "Men jeg må jo ikke sige noget", efter at den kraftige curlingpige var kommet med en idé. Sådan noget er totalt umotiverende, og viser at de ikke har den fornødne modenhed til det de gør. "Rutinerede"? Er det kun antallet af kampe som gør at man er rutineret?
Og ja, det så yderst lovende ud imod Schweiz, men det lykkedes Madelein Dupont at lave lort i den sidste og 10. ende hvor Danmark havde sidste sten - også! Totalt nederen.
Lagermann
tilføjet af

Ja for pokker!

Hej Kwanie
Jeg er aldeles enig med dig. Desværre bliver Special Olympics ikke dækket tilnærmelsesvist så bredt som OL gør. Og, for at vise lidt galgenhumor, så burde de curlingpiger egentlig kunne optræde i Special Olympics? De virker jo nærmest handicappede (sagt med stor respekt for de handicappede ved Special Olympics)? Var det ikke en idé?
Lagermann
tilføjet af

Dupond et Dupont

Hvis du henviser til de udødeliggjorde klovne fra TinTin-tegneserierne, så hedder de altså Dupond og Dupont 🙂
Ref: http://fr.wikipedia.org/wiki/Dupond_et_Dupont
(de danske wiki'er har ikke styr på det, der er både en for "Dupont og Dupont" og den rigtige "Dupond og Dupont").
Ellers er jeg enig. Dupont-søstrene virker ikke deres opgave voksen og respekterer kun sjældent skipper Angelina Jensens ord. Det går simpelthen ikke. Under Blach-Lauersen for 12 år siden fik DK bronze, fordi der var 100% opbakning til skipperens stategier. Det er der slet ikke i år.
Men så er det jo sjovt at se de andre kampe ved Curling. Specielt de helt tætte, hvor man virkelig ser taktiske genistreger på højt plan, modsat de danske dame- og herrehold, som blot tager de lette sten. Det er stenkedligt at se på.
tilføjet af

Jeg er vist ved at blive gammel

Mit hoved tænker sølv, men jeg skriver bronze. Klebager fjelen.
tilføjet af

ingen forskel

Dupont og Dupont = Dupond og Dupond - de opføre sig ens :-)
tilføjet af

Elsker selv Tintin.....

Hejsa Curlinglover, det var også kun i overført bedtydning jeg valgte at lave den sammenligning. For, selvom det ikke fremgik, så var det en sammenligning med de to lidt akavede og distræte belgiske fumlegængere. Og det har pigerne da vist gang på gang ved OL.
Ja, det var Angelina Jensen jeg mente med, mit lidt disrespektfulde "kraftige pige". Jeg mener dog det er coachens ansvar at fordele hierakiet på holdet. Dupont og Dupont virker på mig lidt som et par uregerlige teenagere, som ikke ser holdets force fremfor deres individuelle ønsker.
Jeg er enig i det med de andre kampe. Jeg så klip fra Tyskland imod Kina. Hold da op hvor spillede begge hold fremragende. Det var som at se Blach-æraen, hvor der også blev spillet sublim curling.
Spørgsmål: har du set filmen "Men with brooms"? En film jeg varmt kan anbefale for inkarnerede curling fans :-)
Mvh Lagermann
tilføjet af

Hvem bestemmer...

Det er tydeligt, at der er uoverensstemmelser mellem skipper og særligt Madeleine. Omvendt virker det også som om, at skipper virker usikker og mangler røv i bukserne til at være skipper.
Dupont-søstrene virker umodne og mangler erfaring og fokus. F.eks. synes jeg, at der går for meget cirkus i den, når de tager med Morten Reesen på "date"; det flytter fokus og får mine tanker på, at det mere er en tøsetur end OL.
Når det er sagt, så ER der potentiale i dem, hvis de får en coach, der kan hjælpe dem med at holde fokus og sige nej til udenomsting.
Madeleine skal ikke stille op til interview, når hun følelsesmæssigt er så meget i ubalance som forleden, da hun stod og græd i åben mikrofon. Det er OK at være nede og græde, men hold det inden for murene - send skipper til interviews slut prut. Pressen ser jo enhver mulighed for drama, og det koster dyrebar energi.
tilføjet af

Hehehehe.....

Jeg ER gammel. Men jeg var tæt på at rette på dig. Var dog heller ikke sikker, så jeg accepterde bare at vi fik bronze dengang :-)
Mvh Lagermann
tilføjet af

OK at være skuffet

knap så OK at hænge Dupont og Dupont ud som eneansvarlige.
Hvis du kigger på de kanadiske og skotske mænd, kan du se curling-spil i excellence.
Hvis du kigger på USA-holdene, kan du se vilje ud over alle grænser.
Det excellente spil kan Danmark nok ikke nå, selv om kvinderne gør det godt med mellemrum.
Men viljen, der er absolut plads til forbedringer. Jeg synes, der mangler psykologisk assistance. Deres coach ser ud til at arbejde med spillet, ikke med psykologien. Jeg synes, der mangler forberedelse på de tilspidsede situationer, hvor pigerne står i en heksekedel og skal smide en meget vigtig sten.
Du kan se den amerikanske vilje bl.a. ved, at de ryster over hele kroppen af adrenalin, når det virkelig gælder, mens danskerne nærmest kigger sig lidt benovede omkring og skælder ud på hinanden.
Og så er det unægtelig svært at sende den allersidste sten i tiende ende afsted med lige nøjagtig den finfølelse, der får den til at stoppe millimeter-nøjagtigt på det ønskede sted.
tilføjet af

Fandt interviewet okay...

Hejsa letitgrow
Jeg er meget enig i det du skriver. Især det med at holde fokus på det de er der for. Jeg er dog ikke helt enig i at det var en dårlig idé at vi så en grædende Madeleine. Det viste trods alt at de/hun ikke ser det som en spejdertur. At de har ambitioner. Tårerne signalerede mig en frustration over at hun har kostet holdet videre avancemant. Det lignede en slags indsigt over at hun må tage ansvaret for at det er gået som det er. Hun har, med afstand, været holdets dårligste spiller.
Jeg tror ikke at skipperen får den magtposition som en skipper bør have ved dette OL. Det er stærke kræfter hun er oppe imod, og jeg mener at det så afgjort er coachens ansvar at sætte dagsordenen og at give Angelina Jensen den pondus hun fortjener. At Dupont og Dupont har et ret højt profilerings ønske, er meget iøjnefaldende, synes jeg. Det må være coachens ansvar at sætte den slags på plads.
Ligesom det ikke er anføreren på et fodboldhold at sætte hierakiet, men trænerens?
Mvh Lagermann
tilføjet af

Endnu en...

der er skuffet!
Højst sandsynligt pga forventningerne om, at de ihvertfald ikke ville ende i bunden.
Jeg har med interesse og håb set alle deres kampe, og når kampen stoppes som den gjorde mod Kina, bliver jeg skuffet over at der ikke kæmpes til det sidste. Om stillingen er 11-1 og man giver op, er mere skuffende end hvis man kæmper til 10end og måske ender med en stilling på 17-1. Så har man da i det mindste forsøgt! Og det kunne da være de kunne score bare 2 mere, selvom det ikke ville ændre på deres tab/vind!
Vh. sikkensol [s]
tilføjet af

Ja, det var i 10. ende

Og havde det kun været lige den sten, Madeleine Dupont, kiksede, så havde jeg ikke fremhævet den. Men hun har gjort det lidt for ofte i mindre afgørende situationer ved dette OL, til at jeg udelukkende kan se det som en reaktion på pres. Jeg har ikke set én kamp fra hende under dette OL, som berettiger hendes tilstedeværelse.
PS: jeg har dog ikke set alle kampe, skal jo også arbejde lidt i ny og næ :-)
Mvh Lagermann
tilføjet af

Ynkeligt

Det er rent ynkeligt at se.. Jeg kæmpede mig til at se deres sidste kamp imod Schweitz og lagde især mærke til forskellen af dem som hold - De danske "poptøser" blondine søstrene snakkede og snakkede hele tiden og de var alle hele tiden i tvivl om hvad de skulle i modsætning til deres modstandere .. og selvfølgelig fejlede blondinen i den sidste sten igen igen.... Næee der er gået oplevelse og tøsetur i det istedet for seriøs indsats... lad dog for fanden skipperen bestemme .... så ville der være mere ro - Kender det selv sejler kapsejlads og hvis alle gaster fik lov at skulle bestemme så vinder vi ikke en skid, men når jeg som skipper træffer beslutningen, taktikken så gør alle som aftalt, så tager vi diskutionen bagefter om hvad der var godt og skidt... - Det duer ikke med at alt skal diskuteres og vendes af alle - Spil for fanden jeres spil og vurdere det bagefter inden næste kamp. - Men det er vel lidt typisk kvindeligt at alt skal vendes og drejes inden man gør noget ...
tilføjet af

Takker...

Hej "sikkensol"
Ja, der er intet at tilføje. Der ligger vi vist meget godt på linje. Det er da klart at vi får forventninger, når de inden OL start klart giver tilkende at de har muligheden for at komme helt til tops. Det skal forståes udfra det faktum, at kun DE ved hvordan de har klaret sig igennem sæsonen. Curling er jo ikke en sportsgren hvor vi har muligheden for at følge med, så vi får et indtryk af hvordan det danske hold står i forhold til resten af verden.
Jeg har også forstået at det er et "sammensmidt" hold? Så det altså ikke er det hold som spiller europa league, eller world league? Jeg ved det ikke for sure, men mener at have hørt det.
Deres ambitionsniveau kan ikke undgå at skabe forventninger hos os. Vi håber jo altid det bedste, og når de så siger at de går efter medaljer, er det vel ikke så sært at vi tager det for gode varer.
Mvh Lagermann
tilføjet af

Hun er 4. spiller

og derfor sætter hun "altid" de sidste to sten 😃
Kigger du på de andre hold, er det normalt skipperen, der er fjerde, fordi så skal skipper selv bære ansvaret for sin strategis færdiggørelse.
Når det er anderledes for danskerne, kan det være, fordi Madeleine er den, der har den bedste fornemmelse for is, selv om det kikser ind imellem.
Jeg er nu ikke enig i, at hun er den dårligste. Faktisk synes jeg, at kun étteren har spillet op til forventningerne, men hun har "normalt" de letteste sten, der bedst kan øves på træningsbanen.
- og så er vi tilbage ved psykologien, ikke ?
tilføjet af

Amen til det :-)

Lige på nær din afsluttende bemærkning, blandt andet fordi jeg mangler modet til sådan et statement, er jeg SÅ enig i det du siger. Især hægter jeg mig ved vores enighed omkring skipperens ret til at have det afgørende ord. Og da især når hun er omgivet af blondinerne. Så vidt jeg ved er den ene af dem mor, så jeg vil ikke helt kalde dem teenage piger, som i min bog heller ikke er ment nedsættende. Men de virker unægteligt noget umodne, og famlende.
Lagermann
tilføjet af

For mig at se...

handler det om, at der mangler psykisk overskud og mental centrering. Det skal der en coach til, som har forstand på psykologi, og der mangler deres coach måske en vinkel der. Så Arne Nielson (tidligere kajakroer) forleden være inde på noget af det samme.
DKs 1'er virker som den mest fokuserede, så vidt jeg fornemmer. Men lad det være en lærestreg, der er potentiale i dem, hvis rollerne bliver fordelt rigtigt og respekteret. Four more years - så kan det være den er der...
tilføjet af

Du har helt ret.....

"Etteren" er jo den som skal sætte guarderne, og det må siges at være en noget mere taknemmelig opgave. Indrømmet. Men når nu Denise ser ud til at have mere sikre sten, hvorfor bør man så ikke ad hoc kunne ompositionere? Jeg er ikke sikker på den mørkhårede piges navn, men hun virker nu også lidt flagrende i sit spil?
Ja, på langt de fleste hold ser vi skipperen spille 4. og jeg ser ikke virkeligt nogen grund til at Angelina Jensen skulle gøre en dårligere figur som den spiller?
Men alt i alt, så har du ret.
Mvh Lagermann
tilføjet af

Ambitioner og realitet..

hænger ikke nødvendigvis sammen.
Jeg har en fornemmelse af, at de efter en bronzemedalje for nylig havde en forventning om, at nu var det hverdag.
Ambitionerne rækker jo ikke nødvendigvis til de resultater, man gerne ser.
Jeg tror, de kunne have nået længere, hvis de havde nedtonet det hele lidt og været mere ydmyge over for opgaven. Taget én kamp ad gangen og set, hvad det rakte til. Så ville fokus være NU og ikke på en forventning om slutspil....
tilføjet af

Uenig...

Denise har været den mest svingende spiller gennem kampene. Madeleine er den der har skullet tage de svære sten, derfor bliver det mere tydeligt når hun svigter. 1'eren har klart været den mest stabile...
tilføjet af

Men skipper...

skal selv træde i karakter - det har jeg manglet..
tilføjet af

Enig :)

Etteren (Camilla Jensen 😉) har været stabil - men hun har nok også den nemmeste plads 🙂
Madeleine har det som en fodbold-målmand - når hun fejler, koster det, når de andre fejler, kan der somme tider rettes op.
tilføjet af

Mente nok

at det var Camilla - men var ikke sikker...😉😉
tilføjet af

Ja.

Hvad fanden er meneningen, med al det sne vi har fået i år, burde vi havde mindst 5 guldmedaljer, + naturligvis et hav at sølv og bronze, hvor svært kan det lige være, at sende en sådan curlingsten af sted, bare luk det ene øje og så af sted med calouros, og i styrtløb burde vi også være Nr. 1 for slet ikke at snakke om ishockey, næ alt i alt en skuffende omgang, men heldigvis har vi vore Norske og Svenske og ikke mindst Finnerne der kan tage for sig af retterne.
tilføjet af

Okay.....

Da jeg desværre har været afskåret fra at se en del af kampene, grundet seriøst arbejde, kan jeg ikke påstå at vide bedre. Jeg køber det når du siger det.
Og ja, det er naturligvis altid mere påfaldende, når det er afgørende sten man misser. Og i det hele taget kan man vist godt sige at der har været mange misser(e). Men, havde man ikke kunnet se det under opløbet, inden de tog til OL?
Lagermann
tilføjet af

Er du Kloge Åge?

Nu skal du høre, bezzerwizzer. Jeg har selv prøvet at stå på en curlingbane. Jeg har meget stor respekt for pigerne. Det de dog gør, er at tage en hel del for givet forud, og når de så skal leve op til det, så falder det hele til jorden. Alene at holde balancen havde jeg store problemer med. "Bambi på isen" var yderst yndefuldt, sammenlignet med min præstation. Og tro mig når jeg siger dig at når 120 kilo brager ned på isen, så giver det blå mærker. Og en spagat på isen, er aldrig frivillig.
Folk som spiller curling kan i bogstavelig forstand gå på vandet. Men, det var måske en god idé alligevel at iføre sig en redningsvest? De pjatter rundt med Morten Reesen, og gir den som om det er rene walk overs. Vi ved, nu, bedre?
Lagermann
tilføjet af

Det pudsige er

at de har haft så utroligt lang tid at træne i.
Nogle gange synes det næsten at have den modsatte effekt, man tager sejren for givet og får svært ved
at komme op i det rigtige gear....GULDgearet....det er lidt synd for dem at gejsten ikke kommer over dem
- lidt Armstrong mentalitet ville nok ikke skade!
Man skal passe på med...fribilletter....😉
A - som ikke har fulgt curlingkvinderne.
tilføjet af

Nej da...

Hej Lagermann..
De kunne jo ødelægge den gode stemning,
så det syntes jeg ikke er en godt idé.. 😃
Hilsen Kwanie
tilføjet af

Se, nu lærte jeg noget nyt.....

Hej igen Kwanie :-)
Ja, naturligvis lærte jeg noget nyt, da der jo ikke er meget spøjs i at lære noget gammelt. Det jeg mener er, at jeg lige hørte at VM finder sted om en måneds tid - i Canada!
Det giver måske de danske pigers indsats ved OL en, yderst tiltrængt, mening. De ER med, da de 7 bedst placerede ved det nyligt afholdte EM automatisk er kvalificerede. Hvad nu hvis OL slet ikke står så højt på pigernes ønskeseddel, men at det er VM de satser på?
Ja, guderne skal vide at man i en tid som denne, griber efter det tyndeste græsstrå, bare for at finde noget positivt :-)
OG, så synes jeg at starten mod tyskerne ser "vielversprechend" ud. Lovende, på dansk.
God kamp :-)
Mvh Lagermann
tilføjet af

Ja....

Jamen så er det da total spild af penge at sende dem derover,
Den der med, det gælder ikke om at vende, men om at deltage..
Den holder altså ikke på eliteplan..
God kamp til dig, jeg gider ikke engang se den 😉
Mvh. Kvanie
tilføjet af

Pølsefingre :-)

Jeg mente selvfølgelig vinde 😃
tilføjet af

Naturligvist mente du vinde.....

....og pigerne må have haft lyttebøfferne ude, for de hørte dig. Så utroligt det lyder, men Danmark vandt altså en curling kamp ved OL i Canadada. Og så var det oveni købet Madeleine Dupont der smed den afgørende sten.
6:5 over Tyskland. Tyskerne havde ellers mere at spille for, da de ved en sejr kunne have nået semifinalerne.
Synd du ikke så den kamp :-)
Mvh Lagermann
tilføjet af

Så..

skulle jeg jo ha' set den, ærgeligt..
Nå men godt det endelig lykkedes.
Mvh. Kwanie
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.