1tilføjet af

Pop?

Jeg har gået og tænkt over, hvad pop egentlig er.
Jeg ved det betyder populær.
Men, kan man definere "pop" bedre?
Og hvordan var pop, i 80erne? Det var jo dengang pop virkelig kom frem i verden...
😕 😮
tilføjet af

Det har du vist allerede gjort

- hvis du mener, det er et 80´er fænomen. Jeg hørte pop i 60´erne også. Nogle mener sikkert at have oplevet pop eller med andre ord populær musik i 50 - det er ikke tidssat.
"Pop er som musikgenre en af de mest udbredte. Navnet er en afledning af populær eller folkelig. Musikalsk og kulturelt er det udsprunget af 1950- og 1960'ernes beat og rock, men hvor disse genrer ofte opstod eller dyrkedes i et undergrundsmiljø, eller subkultur med ofte samfundsproblematiserende eller provokerende temaer, blev popmusikken som modsvar udskilt som den pæne, men overfladiske, udglattende musikstil der tiltalte det almindelige gennemsnitsmenneske.
Popmusik er ligesom næsten al vesterlandsk musik, inklusiv så tilsyneladende forskellige musikarter som blues/rock og klassisk, baseret på den tonale kadence. I udførelsen, bearbejdningen og fortolkningen giver det sig dog som bekendt vidt forskelligt udtryk.
Karakteristisk for meget popmusik eller pop er at den mere end nogen andre musikarter, musikalsk benytter sig af akkord- og melodiforløb fra andre musikgenrer/numre og forsimpler dem, sjældent uden at tilføre noget originalt"
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.