93tilføjet af

Politikere: Drop Udkanstdanmark!

'Drop det kunstige åndedræt til Udkantsdanmark' lyder det fra en historiiker ved navn Ulla Tofte.
Og samfundsforsker Jørgen Møller er enig: 'Jeg er enig i, at der skal investeres i de større byer. En lang række landsbyer har det rigtig skidt og er blevet kørt over af udviklingen. Dem burde man fjerne fra jordens overflade.'
Taget fra Urban dags dato.
Man bør altså satse på udviklingen i landets større byer, fordi Udkantsdanmark alligevel ikke kan reddes. Man bør opfordre folk til at flytte fra land til by og man bør opfordre storbyerne til at henvende sig til andre end de cafe latte-drikkende storby-boere....

Er du enig???
tilføjet af

Hvem gider drikke latte??

Jeg vil sgu have kaffe og en god sandkage.. og folk der IKKE bor i storbyen betaler vel også skat??
tilføjet af

ja drop det.

De har det fint og har billig husleje, store grunde, 2 biler og mangler intet.Det er fis i en hornlygte at de er så dårligt stillet derude!!😃
tilføjet af

Grotesk

at man overhovedet er begyndt at omtale størstedelen af Danmark som "udkant" og man er "på landet" selvom der tales om større provinsbyer.
Grotesk at tale om udkant i så lille et land som Danmark.
Adskillige steder kan man komme hurtigere i teatret, end med den tilsvarende afstand i storstadsområdet. Og der foregår masser af ting derude!
Hvordan er man blevet så dum, at man, i modsætning til tidligere tider, kan bildes ind, at man går med halm i træskoene udenfor hovedstaden. Er det al den "cafe-latte"?
Hvis ikke det havde så tragiske konsekvenser, så var det jo direkte latterligt. Det er under alle omstændigheder stupid tankegang.
Jeg har besøgt, hvad der rettelig kan kaldes udkantsområder. For eksempel Shetland og Lofoten.
Bemærkelsesværdigt som man alligevel har det hele der, incl. kulturudbud.
Udkantsområder er noget man have mange andre steder, men absurd at tale om i Danmark.
Det handler udelukkende om holdninger og vilje, og er ikke et resultat af andet end storbysbnobberi af værste provinsielle skuffe.
tilføjet af

Det er helt korrekt

Der skal ikke satses på ligegyldige landsbyer ude på lars-tyndskidsmarker, men på storbyerne hvor væksten skabes.
Danmark bør have som mål at få opbygget en rigtig storby i Købehavn med omkring 4-5mio indbyggere, hvorfor det skal gøres super attraktivt at flytte til hovedstaden - både fra landet men også fra resten af verden - med lave skatter og massiv satsning på forskning, infrastruktur og gode boligområder.
I stedet for at spilde flere hundrede milliarder kr hvert år på ligegyldige personers overførselsindkomst, skal der skabes en vækstfond for Kbh på 150-200mia.kr om året og der skal åbnes op for veluddannet arbejdskraft, med attraktive arbejds- og levevilkår, og der stoppes helt for den ubrugelige indvandring der har været standarden i snart 20år. Disse bliver deporteret ud af landet.
tilføjet af

En bekendt

Har to ledige stillinger i sit firma, som ligger i en by tæt ved utallige kulturelle tilbud.
Mulighed for indtjening på 70.000kr om måneden, og store faglige udfordringer.
Om han får nogen som helst ansøgninger? Nej. Og de jobsøgende, han selv har kontaktet, har sjældent gidet at svare.
Hvorfor ikke? Fordi firmaet ligger to (2!) timers kørsel fra Århus!
Man vil hellere gå ledig, få mindre i løn eller nøjes med få timer i et ensformigt job, bare for at kunne skrive 8000 i sin adresse.
Når DET er vigtigere end at flytte nogle kilometer væk fra bilkøerne, så er der godt nok noget galt med holdningerne! - og ikke med "udkanten".
tilføjet af

Det

her må toppe som det mest indsnævrede og åndsforladte indlæg der længe er set.
tilføjet af

Ha ha

Mage til åndsdværgpygmæ uden hjerne skal man vist lede meget meget længe efter
tilføjet af

At du skriver 2 gange

gør ikke dine landsbytosse meninger mere interessante.
tilføjet af

Nåh ja

"ligegyldige landsbyer ude på lars-tyndskidsmarker" og
"ligegyldige personers overførselsindkomst"
Det må være alle overlægerne, tandlægerne, advokaterne, revisorerne, ingeniørerne, direktørerne, rektorerne, gymnasielærerne, fabrikanterne, fysioterapeuterne, sygeplejerskerne, kiropraktorerne, teknikerne osv osv, og alle de andre veluddannede mennesker, der også findes udenfor hovedstaden.
Har du overhovedet selv været udenfor den?
Dit scenarium vedr. København er et skrækscenarium. Og resten af landet skulle så ligge hen i ruiner?
Det bliver i hvert fald uden mig og min familie. Vi har begge, og det samme har vores familie, studeret i storbyen og er glade taget derfra. Og ikke ti vilde heste får os derind igen.
Vi er i Kbh. nogle gange om året og velbekomme siger vi til jer, når vi skynder os væk igen.
tilføjet af

Storby-

paranoia i fuldt flor?!
tilføjet af

Slet ikke

Alle fremskrivninger viser at det bliver storbyer med >5mio. indbyggere der bliver centrum og omdrejningspunkt for økonomierne, og hvis ikke hele Danmark skal ende som en udkant i Europa, så bliver vi nødt til at komme med og ikke hænge fast i dansk frikadellementalitet.
Men da jeg ved at det ikke bliver til noget som helst i Denmark har jeg også flyttet alle mine investeringer ud af landet og jeg kan kun opfordre alle andre til at gøre det samme. Dansk velstand kollapser men dansker tror stadig at de er nogle af verdens rigeste selvom vi om få år ryger ud af top 25.
tilføjet af

Kan være noget om snakken

Jeg bor selv i en lille landsby med knap to hundrede indbyggere og jeg synes ærligt talt at der kan være noget om snakken. Men derfra og så til at sige at Danmark nærmest kun skal bestå af 10 storbyer og så må resten sejle der er der lang vej. Der findes massere af små byer som kan og vil selv og de skal have lov til at udvikle sig. Men det er også en proces hvor man er nødt til at være selektiv og så sige at andre må man droppe. Der er et hav af små landsbyer hvor der reelt set ikke er noget erhvervsliv, ikke engang en købmand. Og så vil en by dø. Så er der ikke noget grundlag for et foreningsliv, i det lange løb, da der ikke er en tilgang til byen. Der er ikke grundlag for udvikling og/eller innovation. Byer uden erhvervsliv er dødssejlere. Jævn dem med jorden og giv mere plads til skov og marker.
Men byer som kan og vil selv skal have al mulig opbakning for det er der ildsjæle skabes og bliver til noget større.
tilføjet af

skal vi så

- allesammen bo i København når I nu vil have, at der skal bo 4-5 mio dér.
Vil lige gøre opmærksom på, at der "kun" er lidt over 5 mio indbyggere i hele DK - og I vil jo kun have "de gode" indvandrere!!!! Start med at finde en arbejdsgiver som gider at give alle de veluddannede taxachauffører i Kbh et job og indse dernæst, at DK er et lille land. Hvis man er så vild med overbefolkede storbyer kan man da bare pakke sin kuffert...
Vi bliver sørme efterhånden nødt til at forholde os REALISTISK til det land vi bor i og agere ud fra det og ikke en eller anden ønsketænkning. IKKE ALT STORT ER GODT..... De små samfund bidrager også til fællesskabet - det gjorde jeg da sidst jeg kiggede på min lønseddel!!!
tilføjet af

På sin vis

så er det rigtigt ! Her i regionen, hvor jeg selv bor (sydjylland), er der helt klart et "ryk" imod østkysten. Ikke mange vil bosætte sig vest for eksempelvis Billund, Vojens osv. Der enkelte enklaver som Esbjerg, Vardé og længere nordpå, Brande, Herning og Holstebro. Ellers flytter folk til trekantsområdet, Horsen- Århus og fremstidsforskere tror, at området fra Århus til trekantsområdet, stort set vil vokse sammen, lidt som Køge til KBH.
Hvorfor sker det❓ jamen det er jo hovedsageligt fordi, vi vil gerne have lidt af det hele, vi vil gerne natur (men ikke gold og øde) vil gerne "stor"byer, med shopping, uddannelse, spændende jobs, kulturudbud og aktivitet.
Det tidligere landliv, hvor man opvokser i en lille landsby, hvor alle kender alle, muligvis rejser ud for at få uddannelse, for at returnere bagefter, det er ved at dø ud. Desværre. Hvis det findes endnu, så er det i umiddelbar nærhed af de lidt større byer, så man stadig får det meste af to "verdener". Ældre mennesker vil heller ikke bebo plejehjemmene/ældeboligerne i de små landsbyer, de vil have oplevelser, de vil have muligheder og kulturudbud. Vi stiller således alle (næsten) større og større krav.
Den udviking vil blot fortsætte og ligemeget hvor meget kunstigt åndedræt og energi du putter i det, så bliver Grindsted altså ALDRIG til Århus, Vejle, eller for den sags skyld, København.
Tilbage vil være, de får der vælger den, til tider, barske tilværelse ude i "ødemarken" en slags moderne "hillbillies" jeg tror, at der om 50 år, vil være meget få tilbage. Man kan i dag, købe et fint hus, eller lille ejendom for noget der ligner en ½ million d.kr. i mange områder vest på.
-
tilføjet af

Hvor er du henne i livet ?

Et ungt menneske kan have svært ved at se det sjove i den tilværelse, det er muligt at skabe sig derude i den rådne banan. Der skal arbejdes, og der er langt til fredagsbaren og week-end-drukturen.
Et gammelt menneske kan have svært ved at klare sig, for livet er ikke kun en dans på roer 😉
"Den bløde mellemvare" kan tænkes at være frihedselskende eller arbejdsom eller initiativrig, og intet af dette er der økonomi til at gøre noget ved i en storby. Vi kan allerede ane konturerne af et samfund hvor "Holte-beboere" og "Skovshoved-indbyggere" er de eneste, der har råd til at bo i storbyen. "København K" er ikke længere folkeligt, men fisefornemt.
Der er nok en tendens til, at der ikke er nogen, der er så selvhjulpne længere, at de kan bo i "Udkants-Danmark". Hvis den tendens går hen og bliver alment accepteret af det "officielle" Danmark, ikke kun af erhvervslivets gulddrenge, så tegner fremtiden sig sort.
Det er forlængst bevist, at "stort er godt" ikke holder i det lange løb, der er simpelthen ikke plads til "skæve idéer" og eksperimenter i en centraliseret organisation.
Tag et kig på kommunerne efter sammenlægningen - borgerne er kommet meget længere væk fra beslutningstagerne, så borgerne ikke gider forsøge at påvirke beslutningerne (det tjener jo ikke noget formål) og beslutningstagerne svæver frit i luften, fuldstændig løsrevet fra de borgere, de formodes at repræsentere.
Er der behov for et eksempel ?
En kommune skal spare på skoler og ældrepleje - borgmesteren synes, han skal have en lønforhøjelse på 40 %, fordi "nu repræsenterer han så mange flere borgere".
tilføjet af

Også folks egen skyld

De unge foretrækker de to største byer i Danmark, alene grundet af at de vil have et kæmpe udbud af fornøjelser hver aften hvor der kun skal bruges 5 minutters transporttid for at nås.
Unge læger vil heller ikke til udkantsdanmark, her kan noget af årsagen være at det pt er svært for ægtefællen at finde et job.
Erhvervslivet er heller ikke uden skyld, nogle nedsætter sig kun der hvor adressen er "attraktiv", dvs i de største byer, det er alene grundet at så er det lettere for udenlandske forretningsforbindelser at huske.
Nå ja, så skal der også helst være en motorvej 200 meter fra adressen.
tilføjet af

altså få får !

😉 jeg mente selvfølgelig "de få" - så kan det da iøvrigt godt være, at de også vil have får ! 🙂
tilføjet af

I grove træk enig med oprydning!

Jeg bor selv i det man kalder udkants-danmark, og jeg bor her fordi jeg kan li´naturen, den gamle byggestil, roen og freden. Da jeg hørte, at man ville forsøge at skabe mere vækst i foreksempel nord-vest jylland,blev jeg temmelig bekymret. For hvad er det de vil ha? Københavnske tilstande i Thy? Hvorfor er det, at vækst er det eneste saliggørende? Skab nogle gode solide arbejdspladser for de mennesker der nu har valgt at bo her, for de kvaliteter der er her, drop de landsbyer, hvor folk ikke forsøger og skabe et stemningsfuldt landsbymiljø, men bare lader husene forfalde. Det vil betyde færre mennesker, færre men smukke og endda bevaringsværdige huse og måske kommer mængden af arbejde til at passe med mængden af arbejdskraft.Byg på det der er værd at gemme på og skru ned for tempoet. Så er der også noget for de mennesker, der trives med den livsførelse. Så kan man skabe vækst og virkelig innovere i storbyerne. Bruge flere penge på at skabe et bymiljø, hvor der er fokus på miljø, sociale udfordringer, moderne akitektur, ny teknik og forskning og effektivitet.Så er der plads til alle og det giver en følelse af frihed.Ikke at man ikke kan innovere i landsbyerne, men der er forskellige måder at nå mål som feks. godt miljø på, og det skal passe sammen, med det sted man bor.
Hvis der blev ryddet op i de forfaldne småbyer, kunne man feks lave mere skov, så vi har et produkt herhjemme, der bidrager til opvarmning,mindsker co2 og giver naturoplevelser.
tilføjet af

En kamp mod vejrmøller

I takt med at der har været den voldsomme nedgang i antallet af arbejdspladser i landbruget, så er der ikke længere noget at blive efter i landområder. Lad landområder være landområder. Det er jo i forvejen det man i mange år har håndhævet i kraft af loven om " By & Landzoner". Ved at samle befolkningen i byområder, hvor arbejdspladser, uddannelsesinstitutioner, uddannelsestilbud mv. findes, vil man kunne spare transport, tid, forurening, trafikinvesteringer, ulykker osv..I stedet for at poste penge i håbløse projekter i landområder, bør man fortsætte det allerede påbegyndte, med at yde tilskud til fjernelse af ikke beboelige/benyttede bygninger. Derved bliver det ikke så deprimerende at færdes derude primært for de som bor der, men sandelig også for andre der i fritiden tilbringer opholder sig i naturen på landet.
Ingeniør
Erling Dam
tilføjet af

gaaab

har du overvejet at indele din tekst i afsnit?
ser alt for rodet ud og helt ærlig, jeg gad ikke læse mere end 2-3 linier
tilføjet af

man bør opfordre storbyerne til at ......

"man bør opfordre storbyerne til at henvende sig til andre end de cafe latte-drikkende storby-boere"...

hmmmm ok.... jeg vil gerne have frisk luft, lidt skov og natur ind midt på rådhuspldsen i kbh...
tilføjet af

veluddannet arbejdskraft

er vel forhåbenlig kloger end det du ønsker.
Måske skulle der bruge nogle af disse ligegyldige personer på overførselsindkomst som de kaldes her i indlæget - til at fylde op i "den rigtige storby" .
Hvad vil du leve af-astfaltsuppe og friværdigsteg.
tilføjet af

Landsbyerne

Jeg er en lykkelig beboer i en landsby, og jeg ønsker ikke at skulle leve og bo som en BURHØNE i en storby.
Der er en dyrelov for at vore dyr, skal have det godt, dette burde overføres til os mennesker.
Der er alt for lidt plads i en by til at have et normalt privatliv.
tilføjet af

Endnu 1 gab

MANGLENDE RESPEKT - istedet for at svare, så kunne du jo have læst, så du blev vidende om indlægget..........
tilføjet af

Selvfed.

Hold da op hvor er du klog!
Hvis storbyer skal være større end 5 mio, hvad er København så?[:*(]
tilføjet af

Sågerne

Jeg kommer med min gyllespreder i morgen. 😃
tilføjet af

Herning

Nu hvor København har udviklet sig til den rene taber-ghetto, burde vi udnævne Herning til hovedstad. København er blevet en pinlig plet på landkortet: Håbløse bilkøer, vanvittige huspriser og en kriminalitet fuldstændig ude af kontrol. Fatter ikke hvad i ser i det skodhul.
tilføjet af

Land og by.

Jeg bor i byen, men er opvokset på landet. Det er som om at der ikke tænkes i andre værdier end BNP, men hvor dem, der ikke kan bruges i en eller anden produktion, uanset grunden, lægges for had.
Skulle alle tvinges til at bo i byerne bortset fra en tilbagebleven gruppe af landboer, der må leve i en slags kibbutz-kollektiver sammen med burhønsene og alle grisene, og hvor børnene skal flytte sig 40-50 kilometer til nærmeste centtal-central-central-central-skole, så skal der nok være behov for at leve en del af livet på landet alligevel.
Der kunne komme en masse sommerhuse, og af pladsgrunde må fodboldbaner ell. lign, måske også kolonihaverne flyttes ud på landet.
Hjemmeværnet, spejderne og de fuglestuderende kikkertmænd fortsætter med at bruge landområderne som hidtil, men der vokser vindmøller i stedet for korn mange steder, og vi skal vel til at spise plasticbrød og papkød sammen med bur-æggene.
Man udvikler måske et par store maskiner, der kun behøver et lille areal, den første pløjer, harver, sår og gøder, den næste høster, tærsker, maler mel og presser halmballer, og der udvikles hurtigvoksende afgrøder.
tilføjet af

Skide god ide.

Så kan byboerne gøre som de gør på Cuba.😃
http://www.bbc.co.uk/2/hi/8213617.stm
tilføjet af

2 timer fra Århus? Kom frisk!!!

Syd eller nordgående retning?
Jeg kender da folk, der bor 2 timer fra Århus. Hvis ikke det er en and, så smid en jobannonce.
tilføjet af

Helt enig: provinsielt storbysnob

du rammer ganske godt med den betegnelse.
Danmark er en provins og de store danske byer er provinsbyer, selv København er ret provinsiel i international målestok og den her provokation fra landsbyforsker Jørgen Møller fra Ålborg! Universitet er da ikke andet en en gang provinsielt provinsbysnob der i bund og grund er et udtryk for at der ikke undes plads og ressourcer til provinser i provinsen...og det er heller ikke første gang han er ude og vil udradere landsbyer.
Det er absurd at være så ensidigt progressiv at man bare mener at landdistrikterne skal have lov at uddø. Landdistrikterne er jo en del af det kød Danmark er lavet af og det kød byerne rent fysisk er fastgjorte i.
Hvis man bare vil fjerne landområderne i Danmark og lade dem gro til i skov og kæmpemæssige svinefarme er det jo en massiv forarmelse af landet rent fysisk og funktionelt og det skal ikke alene afgøres med en lommeregner.
Lad nu bare landdistrikterne få lidt støtte og lad bare byerne betale. Byernes velstand har de kun fordi den strukturelle udvikling i Danmark har givet dem muligheden for at dræne landdistrikterne for vand, mad, plads og folk.
Landdistrikterne er byernes moder og man lader ikke bare sin gamle mor sulte ihjel fordi hun er blevet aldrende og uproduktiv.
Vi glemmer også at landområdernes livsstil og idyl spiller en stor rolle for vores selvforståelse som danskere. De fleste finder bølgende kornmarker og køer der går på græs og søndagsudflugt på landet som noget meget dansk - inklusive mange byboere.
Men som altid er der også noget offentligt forvaltningsmæssigt tankegods bag som ikke direkte fortælles befolkningen ærligt som det er. De offentlige forvaltere ønsker at holde de socialt dårligt stillede i de store byer i stedet for at de flytter ud i landdistrikterne. Det er nemlig billigere for samfundet at lade dem bo tæt sammen i betonkasser stablet på hinanden end at de skal bo i huse ude på landet. Hvis de bor på landet skal de have mere i boligsikring, mere i tilskud til transport og eventuel hjemmehjælp bliver dyrere. Offentlige services bliver dyrere.
Så der hvor man fra offentlig forvaltningssted gerne vil hen, er at rive affolkede landsbyer ned ligesom Ceauşescu gjorde i Rumænien under den kolde krig. Nu bruger man det ældgamle salgstrick (og offentlige forvaltningstrick) at skabe et behov i befolkningen for sådan noget og så lader kunderne/befolkningen tro at de mangler det/at det er nødvendigt. I det her tilfælde at man gerne vil have landbyerne jævnet med jorden og udslettet. Man begynder at sige: at de koster samfundet penge, at de socialt dårligt stillede lever meget dårligere liv derude i et billigt hus på landet end de ville gøre i en 2 værelses betonkasse i f.eks. Mjølnerparken, at de socialt dårligt stillede ødelægger landsbymiljøet (som man alligevel ønsker udraderet). Man anvender negativt ladede ord og billeder som at udkantsområderne er en omkostning for byboerne, de ressurcestærke flytter væk, kun de gamle og syge bliver tilbage i stedet for mere positivt ladede ord og billeder som at landområderne er oprindelige, har et roligt miljø, er idylliske og at det koster noget at bevare med videre.
Naive og uvidende mennesker begynder at tro at landområderne vitterligt bare er triste og hensygnende og en kæmpe økonomisk byrde for dem som skatteydere og moderne mennesker i byen og før eller senere begynder de at mene det samme og tro at de mener det ud fra et rationelt synspunkt selvom de reelt ikke har sat sig ind i tallene.
Jeg håber man vil bevare livet på landet - alt andet vil være en brutal nedslagtning af dansk kulturarv og selvforståelse.
Giv din mening til kende på debatten - Skriv et indlægget🙂Skriv svar Tip en ven om dette indlæg
tilføjet af

Du er godt nok noget af en gevinst herinde

- jeg kan da kun ønske dig velkommen efter at have læst flere af dine indlæg her til aften.
- Er det "mod din religion" at oprette en profil?
tilføjet af

hvor har i været de sidste 100 år?

Der har været vandring fra by til land i al den tid! At udkandts-danmark langssomt bliver opløst er til stadighed en effekt af vores skift fra bonde til industri til post-industri land.
tilføjet af

Skulle man følge dig

ville Kbh stadig ligge inden for voldene.
tilføjet af

Det har du så ikke helt ret i

- i 70´erne styrtede vi alle ud i vores nyindkøbte NEDLAGTE landbrug. Men da benzinpriserne tog himmelflugten, skolerne lukkede og fritidstilbuddene blev nedlagte, trods løfte om guld og grønne - meget grønne skove ikke holdt, så flyttede vi ind i de patriciavillaer ingen havde vedligeholdt, byggede om og byggede til og satte glaserede tegl på taget og begyndte at cykle på arbejde - indtil de flyttede arbejdspladsen derud på lars-tyndskids-ydermark, så vi måtte i benzinkrise igen. De ansatte nemlig ikke nogen af dem, der havde købt vores nedlagte landbrug.
Tag lige med i dine betragtninger, hvor skattekronerne lægges.
tilføjet af

Kbh svarer til en bydel

i Tokyo, Shanghai, Paris, London, Berlin, Moskva, New York, Seoul, ... osv. Byer som Danmark skal konkurrere med i fremtiden.
tilføjet af

Udkant.

Jeg bor i et udkantområde, der hedder København, hvilket er et problem for det nærmeste man kan komme på en storby i Danmark, der skal hamle op med meget større byer
København er startet som et par småhuse på en strandeng.
tilføjet af

LAD være med at stemme DF

tror det meste skyldes DF, indtil dferne kom i folketinget gik tinngene jo nogenlunde og nogenlunde stabilt fremad : df er gift for demokratiet og udkants dk ?
tilføjet af

godt nok rarere

hvis provinsewn kan løfte sin sin del af byrden; at provinskommunerne kan have håndværksvirksomheder . . og en stille stabil provinsiel sucsses uden den asociale nepotisme som er så undergravende
tilføjet af

Mærkelig nok er det SSF der vil straffe pendlerne

med deres 35 øre pr km for at køre.-Nu er der ikke mange i udkants Danmark der kan tage andet end bilen.🙁
DF satte befordringsfradraget op for folk der gider pendle langt efter arbejdes, så dit bræk holder IKKE!!
tilføjet af

Høvl udknastdanmark ned?

Bulldozermetoden er da frygteligt oppe i tiden. Politikerne og forskerne tror, at de problemer der er opstået kan løses med en høvl, en grovfil og en bulldozer.
I øvrigt troede jeg, at der var udbrudt en epidemi i den rådne banan, da overskriften på forsiden lød: "udslæt udknastdanmark"
Den geografiske fokus på udkantsdanmark har intet med bygninger eller geografi at gøre. Fattigrøvene er ikke velkomne nogen steder, men de mennesker der bebor ejendomme med høj koncentration af fattigrøve i alle farver, bliver altså ikke mindre fattige af at deres bolig bliver jævnet med jorden. Baghusbeboerne på Nørrebro blev ikke mindre grove i filen af at blive flyttet til Albertslund, hvor man som bekendt er bedst klædt på med en jernstang i støvleskaftet.
Vi mangler i høj grad nogle visionære tanker, der tager udgangspunkt i den noget blødere værdi "dannelses-tanken", ellers breder udannelses-stanken sig. Nogle af de gamle fætre, som f.eks. Grundtvig kunne blive støvet lidt af, da hans tanker om uddannelse og dannelse af folket har trukket dybe spor gennem historien og formået at løfte udsynet og niveauet - også blandt de, der ikke blev regnet for noget.
Der er al for stor fokus på de fysiske rammer og den fysiske placering. I en tid hvor folk fra alle egne af verden kan plante deres tanker på et forum som SOL på et splitsekund, burde den fysiske placering ikke spille den store rolle.
Administrative jobs kan snildt ordnes fra den modsatte side af jorden om nødvendigt.
Begrænsningerne ligger i ånden og et snævert udsyn, som kun kan overvindes gennem uddannelse og investering i mennesker.
De der murstensgnaskende bulldozere er udtænkt af et murstensgnaskende stålgebis.
tilføjet af

DFerne er en gang benzinslugende motherfuckere

der hellere bruger 10 milliarder på militær, der kan sikre de fossile brændstoffers vej fra mellemøsten til Danmark end de gider at sikre investeringsmidler i næste generations uddannelse og muligheder. Danmark rager dem en skid.
tilføjet af

Og når alle er flyttet til byen.

Skal man høre på de samme tåber klage sig over fremkommeligheden i byerne ikke fungerer!......... er disse to idioter ikke et lysende eksempel på at en lang uddannelse ikke er ensbetydende med at vedkommende også er klog!............ 😃😃😃
tilføjet af

Der er en god ting ved københavnere,

de lever 2 år kortere end normale mennesker.
tilføjet af

det gør problemet mindre

så er koncentrationen af erhvervsaktive endnu højere i byen end de gamle brokrøve i provinsen, der bare sidder og brokker sig i hjørnet uden at løfte så meget som en finger for fælleskassens vel.
tilføjet af

enig!

Ja, de to har læst så meget at de er blevet dumme af det, he he he. Der er noget, udkantsdanmark har, som de ikke har i byerne og sådan vil det blive ved med at være.
tilføjet af

Rollatorkaos i krydsene

Mig bekendt er det største problem i den rådne banan, at de tilbageblevne er langt oppe i årene og at kommunerne ikke kan få deres økonomi til at hænge sammen uden at få kroner i kassen. Det er muligt at pensionisterne vil skabe trafikkaos i det indre københavn, hvis de flyttede til Kbh, men hvis jeg kender deres stil ret, så ville de bruge alle deres vågne timer på at få forbedret deres egne forhold - om så de skulle stoppe for al motordreven kørsel i indre by.
Så ville vandringen hurtigt gå den anden vej. De erhvervsaktive ville flygte ud af byerne fra de utålelige forhold, som de gamle brokrøve har skabt for dem.
tilføjet af

Socialministeren i spagat :)

Den kiere Benedikte Kier må bestemt have en fortid indenfor gymnastikken 😃
"Re-branding af Vollsmose marts-juni 2010":
http://www.sm.dk/Temaer/By-bolig/Byfornyelse/omraadefornyelse/Documents/Metoderapport_rebranding_udsatte_boligomr%C3%A5der.pdf
Masser af "bløde værdier" og ikke én eneste bulldozer 😃
"Storstilet regeringsindsats mod ghettoer 2010-10-28":
http://www.mynewsdesk.com/dk/view/pressrelease/storstilet-regeringsindsats-mod-ghettoer-506439
og det lidt mere koncise udspil fra regeringen:
"De 32 initiativer i regeringens ghetto-strategi"
http://www.sm.dk/data/Dokumentertilnyheder/2010/Oversigt%20over%20initiativer%20i%20ghettostrategien.pdf
Bemærk nu på andenpladsen af de 32 tiltag:
"Strategisk nedrivning af boligblokke mv.: Regeringen vil arbejde for, at der afsættes en ramme på en halv mia. kr. i Landsbyggefonden i 2011-2014 til nedrivninger i udsatte boligområder".
Naturligvis ikke med "nye" penge, men med Landsbyggefondens penge - det er jo ret kommunistisk med den nationalisering af værdier, ikke ?
Er De forvirret ?
Det vil De også være efter næste afsnit af "Skum" - æhhh næste udspil fra VKO 😃
tilføjet af

Ja, tak

Det første udspil ligner et forsøg på at sælge en brugt bil med lidt toptunet lir.
Der har siddet et reklamebureau og leget med branding og har haft hele marketingværktøjskassen fremme for at imageforandre en belastet bydel. Hvis de ellers selv havde boet i området, så ville de nok have været mere forsigtige med at anvende ord som "bransplatform". I det område kan den slags smarte ord hurtigt tage en meget konkret drejninng i form af brændende affaldscontainere på en parkeringsplads.
Efterhånden tager udspillene en mere desparat drejning - og hele tiden er der en åbenlys modvilje mod at ville i direkte berøring med, eller at foretage investeringer, der kunne risikere at koste djøfferne på borgen så meget som en bøjet ti'er.
Så lige nu tænker de murstensgnaskende djøffere i bulldozerbaner. Lur mig om ikke de i det skjulte direkte ville ønske de kunne "nuke" hele området - hvis da ikke de selv kunne risikere at mærke nogle konsekvenser selv.
Nuvel, så har de sædvanlige fattigrøvsfjendske mennesker på borgen efterhånden skabt et så virkelighedsfjernt forhold til omverdenen, at man burde overveje at sætte en bulldozer ind mod Christiansborgske rådne banan af en ghetto bestående af djøffere i alle afskygninger. Jeg sætter gerne tænderne i den første sten.
tilføjet af

Er du gået over til fjenden ?

Murstensguffer: "Jeg sætter gerne tænderne i den første sten".
Du har da ret i, at rapporten om "rebranding" er ret højtflyvende, men hvad kan man forvente af folk, der ikke har bare den mindste føling med, hvad de snakker om ?
Men bag alle yuppie-betegnelserne er der da en vis fornuft, hvis altså den kunne blive oversat til lidt mere jordbundent sprog 😉
En af mine pointer er, at de store beløb, dem kan vi sagtens skaffe enighed om, men overskuelige beløb, som vi alle kan forholde os til, det giver endeløse diskussioner.
Men er der ikke lidt af en ko-vending (den var IKKE møntet på Kier !) på bare et par måneder ?
tilføjet af

formuleringen af udspil

har ændret sig selvom berøringsangsten og næserynkerne over for fattigrøvene er den samme. Lur mig om ikke den første rapport er bestilt hos et reklame- eller kommunikationsbureau, mens sidste udspil næsten ordret er formuleret af Søren Espersen. Det ville i hvert fald forklare ordlydens forandring.
Sæt nogle vollsmosebeboere ind i Folketinget, så ville forandringen lettere komme nedefra og op, end oppefra Djøffernes borg og ned til fattigrøvssegmentet. Måske ville det forstyrre borgfreden en smule, men hva - forandrng fryder, og befolkningssammensætningen skal jo varieres - så hvorfor dog ikke starte processen indefra ... Christiansborg så kunne efterlods sætte selvsamme reklamebureaucarlsmartass til at beskrive den gode stemning og idyllen. Måske ville de ikke kunne opnå enestående flertal til berigelse af boligejersegmentet, hvis befolkningssammensætningen i folketinget blev afbalanceret befolkningssammensætningen uden for murende i den virkelige omgivende verden.
Og nej, jeg er ikke blevet murstensguffer, men en bid af Christiansborg kunne få mig til at overveje at blive det 😉
tilføjet af

Imponerende

redegørelse, og tak for respons. Vi er meget enige. 🙂
tilføjet af

Ja, og

i gamle dage regnede de velhavende jyske studehandlere slet ikke med København.
Man handlede med Hamborg og de andre store handelsmarkeder i Tyskland. 🙂
tilføjet af

Nej, nej, det siger politikerne ikke,

De er heldigvis klogere. Det er et par primitive "forskere", der har sagt det.
Politikerne ved jo godt, at udkants-Danmark holder hjulene i gang i Danmark med unikke opfindelser som Vestas, B&O, Grundfoss og lign. kælder startede virksomheder, der leverer know how og tusindvis af arbejdspladser til Danmark.
tilføjet af

Bonusbarnet hos Vestas

er et DÅRLIGT eksempel.
Med en årsløn i omegnen af 7,5 mill og bonus på nogle specifille måltal (der ikke nødvendigvis gavner samfund eller andre mennesker (inkl. aktionærer) end bonusbarnet i toppen himself) har han lige betydet et farvel til 3000 arbejdspladser.
Jeg hører til dem, der har vanskeligt ved at høre at bundlinieresultater på 25% er dårlige, og jeg ser ikke med milde øjne på guldgravere og bonusbørn, der har dybe menneskelige konsekvenser for tusinder af mennesker og hele bysamfund, når de fra politisk hold i en evighed er blevet beriget med egnsudviklingsstøttemidler og nydelige resultater baseret på hjemlige omkostninger og ualmindeligt gunstige betingelser i øvrigt. Grådigheden i toppen er blevet alt for stor, og de skide guldgravere har udviklet sig til intet mindre end landsforrædere.
tilføjet af

Præcis min tanke *LOL*

altså mht. formuleringer - den første rapport er skrevet af "2+1 Idébureau / Mediehus Vollsmose" med støtte fra Socialministeriet, mens de 32 initiativer er fra regeringen - ham Søren Espersen kan godt formulere sig 😃
Din idé med forstyrring af borgfreden er såmænd ikke så urealistisk - hvis vi går ud fra, at ghettoerne er en homogen gruppe, men det er den altså ikke.
Det vil nok tage nogle år, før de kan finde sammen mod en fælles fjende og bruge de demokratiske spilleregler, men det er da en interessant tanke.
Hvis vi så endda kunne få "borgen" ned på jorden i stedet for den evindelige symbolpolitik, ville meget være nået for ikke ret mange penge.
- De HAR jo allerede vist, hvilke penge de kunne tænke sig at annektere, så finansieringen er så rigeligt i orden.
tilføjet af

Hvor kynisk og menneskefjendsk kan man blive!?

Igen er det denne opfattelse af vores nation, som en forretning ("Forretningen Danmark") som de konservative og øvrige højreorienterede partier har indført i dansk politik. Men dette er jo ikke en rigtig opfattelse af nationen, saten Danmark, selvom den for hjerteløse kynikere, som måler og vejer alt i penge og støtter sig op af nazisternes overtagelse af magten i Tyskland efter 1. Verdenskrig , virker "smart", "genial", "revoulutionær" så er den i virkeligheden landforræderisk, farlig, destruktiv og underminerende for den danske national- og fællesskabs-følelse.
Vi betaler skat i Danmark. Det er en gammel tanke der har rod i de allerførste jæger og samlersamfund. Man samlede alt hvad jægerne havde jaget og alle i stammen fik en del, uanset hvor meget eller lidt de havde deltaget i jagten. Det var en ære at være den, der bidrog til fællesskabet med mest. Det bar lønnen i sig selv. Kun det gjorde et individ "stor".
Når politikere nu ønsker at fjerne dagpenge og arbejdsløshedunderstøttelse er det at fjerne det at vi deles om fangsten, dette fællesskabsbånd, som siden de første mennesker har bundet os sammen i klaner, samfund hele nationer. Når politikerne og kræfterne bag dem fjerne dette bånd, og ikke længere ønsker at vi skal dele med hinanden, fjerner man også den åndelige lim, der siden tidernes morgen har holdt dankserne sammen i fællesskabet, nationen Danmark -ikke forretningen Danmark. Det ligger også i "forretningen Danmark", dette syn på vores gamle nation, at den som har penge kan få, den som ikke har penge må gå, det vil rent faktisk sige at enhver for sig ikke med hinande, men imod hinanden = en mod alle, enhver for sig selv. Men hvad så med dem som gav hele deres liv for dette fællesskab og dem som i dag sætter deres liv på spil for dette fællesskab, ja de er bare nogle "tabere", som har ladet sig narre. Ydermere, udover at være en hånende bussemand tørret af i ansigtet på "Holger Danske", også har det i sig, ikke at skulle handle om menneskene i nationens folk, men udelukkende handle om det overskud af penge disse kan generere og dermed, en gøren det danske folk til slaver.
Det er netop disse politikere, de mennesker, de repræsenterer og særdeles kræfterne bag dem, der egentlig udgør den største trussel, den værste terror handling imod fællesskabet og dermed nationen, landet, staten Danmark, idet de ikke ønsker æren ved at bidrage til fællesskabet, men kun ønsker at dele mindre af deres "fangst" med de øvrige i fællesskabet for dermed at beholde mere selv og derigennem opnå overlegenhed og magt over de af deres folk, som ikke kan skaffe sig lige så meget eller slet intet og en gøren disse landsmænd til slaver, eller ofre, som forgår, ja dør af sygdom og sult fordi de ikke magtede at skaffe sig, ikke mad, men penge til bolig, medicin og mad. Der er i denne grupering af mennesker, som søger at fralægge sig deres naturlige ansvar for deres medmenneskers ve og vel en ligegyldighed med om nogen bliver sat helt af og omkommer af sult eller sygdom fordi de ikke har penge til livets fornødenheder. Dette er et tegn på en sygdom i hjertet på hele denne politiske grupering, ikke det fysiske hjerte, men det psykiske, åndelige hjerte: følelserne, omsorgen, medlidenheden, for det er dette disse kræfter søger at barbere bort fra vores samfunds system fordi de mener at følelser og omsorg er irrationelle og enhvers eget problem, som ikke bør blandes sammen med "bussiness", som mafiaens kodex foreskriver, fordi følelser og omsorg er besværlige, kræver meget energi og tager lang tid og kræver et angagement på et personligt plan. Og inetet er personligt når det er ren "bussiness". Vi kender alle denne mafia indstilling fra TV og film: "det er bare 'bussiness' det er ikke personligt" siger de inden de myrder en person i koldt blod. Denne kynisme i denne gruppering af mennesker får dem til at mene at tid bekendt er penge, og så er det de spørger retorisk om de skal betale for, at andre bliver raske, får mad, omsorg når de repræsenterer "fjenden" i deres magtkamp om penge, magt og retten til at parre sig med hunnerne som de ser, som alles kamp imod alle, som var vi blot en flok vilde dyr på savannen?
Men det er her de tager alvorligt fejl. Vi er ikke en flok vilde dyr, selvom vi er dyr på jorden, som andre dyr er vi aligevel anderledes. Vi er mennesker. Og en af de store forskelle på dyr og mennesker er netop at vi tager os af hinanden og ikke, som vilde dyr æder de svagere i fælleskabet. Det har altid været sådan vi ser på os selv, som mennesker, grundlæggende skille os ud fra dyrene, idet vi tager os af vores svage, vi lader dem ikke bare passe sig selv og dø, men vi viser medmenneskelig omsorg og det stærke individ beskytter det svage. Hvis vi nu begynder at lave om på denne fundamentale forskel og barberer den helt bort er der ikke længere nogen forskel på os, som mennesker og en flok vilde dyr. Det går ud over alle, stærke som svage, hvordan vi behandler de syge og svage i vores fælleskab, land, samfund, nation, det er limen, der holder nationen samlet.
Fællesskabet kan de ikke afskaffe, for det er der uanset hvor meget de prøver at afskaffe det, vi vil altid stå i relation til hinanden, det er bare under hvilke præmisser, om vi skal have det godt eller dårligt, de kan pille ved og det lader til at de ikke under os at have det godt, men er ude på at straffe hele den danske nation, de vil have at vi skal lide, de vil ikke have vi skal have det godt, og nyde livet i fordragelighed, med hinanden, Nej. "Danskerne er forkælede" og det er en negativ deltalje i deres øjne og det vil de med djævelens vold og magt sætte en stopper for. Med andre ord: Danskerne skal være kuet. Dette er regeringens plan, som det altid har været den danske nations fjenders ønske, at kue dansken, er det nu vores egne politikere, vores egen regerings ønske- at kue dansken at tage fra dansken, stolthed, livsglæde ja hele nation.
tilføjet af

Der giver jeg dig fuldstændig ret

De gavner intet, men skader vildt meget, og burde hånes ud.
tilføjet af

Helt rigtigt

Man kan måske spørge om man kan blive dum af en lang uddannelse !
Jeg tror at det faktisk er tilfældet for nogle ! 😖
tilføjet af

Min religion siger

at det der med profil, det har vi folk til 😃
Det skal helst være folk med noget på hjerte, gerne mere stabile end jeg - "kig ind" når der er tid og lyst er bare ikke godt nok. Så du må nok løfte faklen lidt endnu
Det koster tid og indsats at være en ildsjæl, og min tid er ikke helt så rigelig som jeg kunne ønske for tiden. Jeg undrer mig faktisk over, at DU har tiden 😉
tilføjet af

Nej

jeg synes, det er utrolig trist, hvis dejlige lille Danmark skal forvandles til et urbaniseret månelandskab.
Vinden blæser den vej, men det er forfærdeligt.
tilføjet af

selvfølgelig

er jeg ikke enig. Bor i en udkantskommune og vil under ingen omstændigheder flytte til storbyen.
Nu kan alle altså heller ikke stuves sammen i københavn eller århus :-)
tilføjet af

Håber

det var for sjov..
tilføjet af

Hvad er

det dog for et tåbeligt indlæg. Jeg er ikke en ligegyldig person med overførelsesindkomst som du bare skal nedgøre.....
Folk bor og lever heldigvis forskelligt og jeg vil helt klart helst bo/leve på landet hvor der er frisk luft end at risikerer at rende ind i en person som dig
tilføjet af

Hvis du

har flyttet alle dine investeringer ud af landet hvorfor følger du så ikke selv med samme vej...............
tilføjet af

Nemlig

..... [l]
tilføjet af

Hvad med

at man istedet fik arbejdspladser til landområderne så vi ikke skulle så langt til job. Hvad med at at storbyfolk ikke kom herud for at blive deprimeret men istedet blev hjemme ved dem selv.........
Er sgu egentlig lidt træt af at have folk til at glo ind af mine vinduer som om jeg var en abe i bur.
Noget andet er folk i storbyer og folk på landet de ligner sgu hinanden.
tilføjet af

Gu ved

hvor maden kommer fra....... Industri eller land?????????? Vi er da nødt til at have begge dele
tilføjet af

Alt skal flyttes til byerne, også

vindmøller og landbrug.
Hvem vil kunne lugte gylle i storbyer, eller høre den enerverende larm fra en mølle for alt det andet larm og lort de har der??
Smart nok.
tilføjet af

En god tone

Du får ikke arbejdspladser ud på landet, hvilken type skulle det være? Jeg mener absolut ikke at man bliver deprimeret af at komme ud på landet ud i naturen, tværtimod. At jeg anbefaler at faldefærdige huse fjernes, kan dog kun være til glæde for såvel jer der bor der som for andre der kommer forbi.
tilføjet af

Man kan

få mange arbejdspladser på landet hvis man vil. Vi skal jo stadig bruge arbejdsmænd, butiksfolk, læger, brandmænd, tandlæger,politi og alt hvad der eller skal bruges i et samfund med mennesker. Regeringen og mennesker i al almindelig skal bare accepterer at alle ikke vil bo i storbyen.
tilføjet af

Nej drop storbyerne. De er så primitive.

Tænk sig byfolk får først GPS efter 2000.
Det har vi brugt dagligt på landet siden 80-erne.
tilføjet af

Er på vej...

det kræver dog lidt forberedelse.
tilføjet af

haha

de aner ikke hvad de taler om. stupide og uvidende.
tilføjet af

Fornyelse

For det første vil jeg gerne sige at fredagsbare og weekenddruk ikke appellerer til mig. Jeg er kristen så jeg drikker ikke i en mængde der kræver en bar. Og hvad angår arbejde så er det jo noget de fleste gør.
Forstår ikke hvorfor man ikke kan være initiativrig og arbejdsom i en by? Og det er jo netop det skæve og akavede der er plads til i en stor by og som bare ikke holder ude i kanten hvor der ikke er længere til nærmeste nabo end at man stadigvæk kan kigge skævt over hækken.
Borgmesterlønningerne var lidt en øv ting. Virker lidt mærkeligt at de skulle tjene mere end statsministeren. Han må da være den der har flest under sig hehe. Men det har ikke noget med udkantsdanmark at gøre. Det er bare dårlig politikmoral. Så må folk jo vælge nogle ordentlige borgmestre.
Hvis man skulle realisere de drastiske ideer som oplægget ligger op til kræver det at "byen" som koncept forandres en smule, så den bliver mere rummelig. For netop som du siger kan både KBH og Århus have en tendens til at blive lidt frapachino og latté agtigt. Sørgeligt nok.
tilføjet af

For få år siden.

Var situationen den at Københavnske industrier flyttede i stor stil til Vest Danmark, for der fik de både lavere lønninger,og bedre og mere stabil arbejdskraft!............. da det gik op for politikerne på Christiansborg at udviklingen var i gang med at affolke Øglestaden København, fik de forbandet travlt med at lave tiltag der skulle vende strømmen den anden vej!............ så jeg synes faktisk både politikerne og de selvoptagede Københavner snuder skulle skamme sig!
tilføjet af

med at finde

en by, der er stor nok med minimum 15 millioner indbyggere. hvor det tager en dagsrejse at pendle mellem din lejlighed højt oppe i skyskraberen, men uden udsigt, og den supereffektive virksomhed, der er så stor, at du ikke kender et øje.
tilføjet af

Urban urbanisering!

Så bliver Københavns Havn aktiv igen, når fiskerne fra Hanstholm og Hirtshals må flytte mod øst, men fiskene flytter ikke med. Og hvor mange dyr kan så græsse i Østre Anlæg og Afgrøder dyrkes i altankasserne? København HAR en vindmøllepark ude i Øresund, der kunne måske være et par stykker til, og et par møller til ved Bellacenteret? Dem i Jyderup behøver ikke at flytte længere end til bebyggelsen "Høje Jyderup", som nu ligger langt inde i København. Havde Danmark det tredobbelte antal indbyggere var landet én stor Københavnerby!
tilføjet af

Vist Danmarks mindste skov..

ligger på Jarmers Plads i Kbh.
tilføjet af

Rollator

Og trafiklysene skifter ikke langsomt nok i Kbh.
tilføjet af

Genialt..

Ja luk alle de små samfund og lad os alle flytte til storbyen. Vi kan spare mange penge f.eks kan man nedlægge de sidst FÅ busser som kører i "oplandet", vi behøver ikke flere nye motorveje i "oplandet". I storbyen er der så god plads, at vi nemt kan pakkes sammen i nogle flere provins ghettoer osv.
Helt ærligt hvad tænker de på, nej Skab noget mere liv i provinsen, så der bliver flere arbejdspladser, så skal der ikke pendles så meget og pludselig bliver der måske mere plads på hovedstadsmotorvejene. Jeg ved det er drømme og ønsketænkning for i dag skal alt være stort og ligge på nakken af hinanden, man tænker næsten på tiden med fæstebønderne og adlen.🙂
tilføjet af

Nej!

Hvis man flytter endnu mere ind til byerne, vil det blot resultere i endnu højere huspriser, som folk med såkaldt almindelige indtægter ikke har råd til at bo i, og motorvejene omkring de store byer vil bliver endnu mere overfyldte, end de er i forvejenDesuden er sorbyliv langt fra drømmen for alle i samfundet, og jeg synes, der bør være noget for alle.
tilføjet af

lad dem klarer sig selv.......

man får sku da ikke nye ideer når man får tilskud i h... og r.... nærmere vugget
*motor vejen til jylland ........ingen udvikling
*mia af skattekr fra sjællanske kommuner til jylland ingen udvikling
*fam ca 4000 kr mere tilsig selv pr md end sjællansk ingen udvikling
*øget kørsels fradrag til udkants dk "så skal jeg kører mere end en time" kors
resultater først dernæst støtte jeg kaster ikke flere penge i det sorte hul de kalder jylland
tilføjet af

København og nordsjælland som selvstændig nation

København og nordsjælland som selvstændig nation. Så kan vi blive en super nation ala Luxembourg.
Så kan jylland skrive janteloven ind i deres egen grundlov og være smålige til de falder om.
spørgsmålet er så hvordan de vil finansiere deres tomme motorveje og overforbrug som københavnerne i dag betaler?
tilføjet af

Helt enig

Jeg er også godt træt at sende penge til deres overforbrug.
Vi finansierer deres nye svømmehaller, biblioteker og kulturhuse mens vores kan få lov at forfalde.
Hvis der er så fedt i jylland, hvorfor er halvdelen så efterhånden flyttet til Kbh?
tilføjet af

En rigtig god ide

Og jeg sælger da gerne rent drikkevand af højeste kvalitet til tørstige københavnere pumpet op af undergrunden på min jyske hedegård, hvortil jeg flyttede fra det beskidte støjfyldt overtraffikerede Købehavn for 25 år siden.
Men prisen kære københavnere, den bestemmer jeg!!!
Jeg regner forøvrigt med at fortsætte i mit velbetalte job hvor jeg er ansat i en nordsjællandsk IT virksomhed, men kan udføre jobbet hjemmefra så jeg slipper for at sidde i kø på jeres overfyldte motorveje.
Mit firma vil nemlig hellere ansætte pålidelig jysk arbejdskraft end de evigt storskrydende zappertyper der bor i hovedstaden, og som har mere i munden end i hovedet.
tilføjet af

Ude ved kanten ligger:

København, så ja tak ! 😉
tilføjet af

Forbrug !

Hvad er det lige der laves i Københanv og nordsjælland❓
Ikke noget som kan spises, tages på, opvarme boligen, køre i, bo i
Nej de laver ikke en skid som ikke godt kunne undvære ! Så kan de æde deres overbetalte kontorlandskaber ---- Bøvs !
tilføjet af

Endelig - lad jer endelig få selvstændighed

det skal ikke være os der holder jer tilbage😃
tilføjet af

Sjællands sumpede østkyst.

som jeg har skrevet højere oppe i tråden.
København er startet som et par småhuse på en strandeng.
tilføjet af

Spot on

Helt rigtigt og godt skrevet, jeg ville ønske det var mig som havde skrevet det - Tak 🙂
tilføjet af

det er boligspekulanternes refræn

Riv jeres huse ned og flyt til byerne
hvor vi har kontrol med boligspekulationen,
det er sindsygt at favorisere spekulanter.
Næh organiser de fattige landsbyer så de kan tage imod folkepensionister og langtidsledige med penge fra Staten og ikke fra Kommunerne
så skal i se hvor landsbyerne kommer til at blomstre.
det er ok at de unge fra udkantsområderne
tager til storbyerne for at arbejde
men når de så ikke arbejder mere må de tage hjem til hvor de kommer fra
og det må udlændinge også, så let er det,
men så kommer boligspekulanterne ind i billedet
(de får jo penge fra statskassen for at huse de uproduktive lejere
så det øger huslejen og boligpriserne)
og de får politikernetil at danse efter deres musik.
Problemet er at boligspekulanterne er næsten alle danskere der har penge i
finansielle institutioner som fagforeninger, forsikringsselskaber
pensionsfonde og lignende, så det er lige fra kongefamilien til folkepensionisten
så derfor er der ingen der virkeligt ønsker at miste sine dividendes
i dette inflationerende pyramidespil.
På grund af den høje tilgang af udlændinge
bliver Pyramiden til et Babelstårn.
tilføjet af

Hvis der skal bo 5 millioner i københavn

og arbejdsløse udlændinge skal sendes hjem hvem skal så befolke
resten af provinsbyerne skal de også rives ned?
Så hvis alle danskere skal bo i København
kan en terrorrist med en lille atombombe i en kuffert
gøre det af med alle danskere på en gang ?
genialt hvem arbejder du for?
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.