15tilføjet af

Fjern rygerum - frisk luft er sundere for rygerne

Rygerum er en dårlig idé, mener 2 eksperter fra henholdsvis Statens Serum Institut, og Rigshospitalet. Tætpakkede rygerum øger risikoen for smittende luftvejsinfektioner som eksempelvis, influenza.
http://www.jv.dk/apps/pbcs.dll/article?AID=/20070903/INDLAND/709030311/1012
Vi har så tit hørt, at rygerne i forvejen er mere modtagelige overfor sygdomme end ikke-rygere, og samtidig er de længere om at komme til hægterne igen oven på f.eks. en operation eller en sygdom.
Vi ved også at der ikke er nok personale på sygehusene, og at det personale der er til rådighed, er nødt til at løbe stærkere og bruge mindre tid på patienter, med flere fejlbehandlinger til følge. Men der er også mange patienter der må vente umenneskeligt længe på en behandling der sandsynligvis ville kunne gøre dem raske... nogen af dem når desværre ikke behandlingen i tide, og dør.
Med den nye rygelov, har man om ikke andet gjort et forsøg på at begrænse ryge relaterede sygdomme, men hvorfor ikke gøre det endnu bedre for rygerne, og hjælpe dem endnu mere end vi nu allerede har gjort? Vi hjælper jo hverken rygerne eller samfundet ved bare at etablere rygerum til dem... nej, lad os få rygerne på gaden og ud i den friske luft!
tilføjet af

Du er ikke for klog

nu puster du igen til en debat, som har været helt ude i tovene flere gange.
Hvorfor melder du dig ikke til JV, så kan du gå rundt fra dør til dør og berette om dit budskab.
Hvorfor foreslår du ikke, at alle syge, ikke må komme på hospitalet, de er jo alligevel selv ude om det. Fru Jensen på 90 må jo vide at i den alder får man skavanker, så hvorfor bliver hun så gammel-spil af tid og sygehuspersonale.
Hjælp samfundet, hæng dig når du bliver 65.
PS. Mennesker der har kort tid tilbage, og gerne vil have en smøg, skal de ligge på gaden, uden for hospitalet?
tilføjet af

flest rygere

vil helst på gaden istedet for små lukkede rum. kun pivrøvene der altid jamrer sig over manglende rygerum og oaser
tilføjet af

Så er vi to

"Hvorfor melder du dig ikke til JV, så kan du gå rundt fra dør til dør og berette om dit budskab."
Fordi det ikke er JV´s budskab. Solen er i øvrigt fortrinlig til netop dette, så dør til dør metoden er ikke nødvendig.
"Hvorfor foreslår du ikke, at alle syge, ikke må komme på hospitalet, de er jo alligevel selv ude om det."
Hvorfor skulle jeg det? Der er ikke rigtig relevans mellem dine spørgsmål og mit indlæg.
"Fru Jensen på 90 må jo vide at i den alder får man skavanker, så hvorfor bliver hun så gammel-spil af tid og sygehuspersonale."

Din mening... ikke min.
"Hjælp samfundet, hæng dig når du bliver 65."
Igen... din mening, ikke min.
"PS. Mennesker der har kort tid tilbage, og gerne vil have en smøg, skal de ligge på gaden, uden for hospitalet?"
Nej... de skal bla. ligge i deres hospitalsseng, hvor der bliver taget hånd om deres sidste pleje og behov. Heldigvis forbyder sygehusene ikke rygning for dem. Men har de af en eller anden mærkelig grund (som måske du kan få øje på), lyst til at ligge på gaden uden for hospitalet kan jeg ikke se noget i vejen for dette. Vi må så bare håbe at gaden ikke er alt for trafikeret og at trafikken kan dirigeres uden om dem. Asfalten kan også være lidt hård at ligge på, men en pude under hovedet kunne passende lindre dette.
tilføjet af

Kære Majbritt Drud går din rygende mand

pænt udenfor eller er han lige så heldig som jeg at have et rygeværelse, selv om jeg som oftest går et smut ud - jeg må være utrolig heldig for mine sygedage i mine 45 år på arbejdsmarkedet kan tælles på en hånd (jeg har røget lige så længe) mine rygende bekendte kan sige det samme og flere er ældre end jeg - vi er trods vores alder meget aktive både hvad angår sport motion o.s.v. det er logik at der er mere travlt på hospitalerne end før idag får man nye hofter/nye knæ kort sagt bliver behandlet for alt hvad man bestemt ikke gjorde i min ungdom eller da jeg var i 40 år 50 år, jeg husker så tydelig dem der havde ondt/meget ondt i ryggen, - der blev ikke gjort noget.
P.S Et spørgsmål tager du al for gode varer som du hører/læser
tilføjet af

Ingen tager skade

af en bitte frisk luft.
tilføjet af

Det er en nedladende tone at bruge

læs selv -nej, lad os få rygerne på gaden og ud i den friske luft ??? vi er altså også en del rygere der er veluddannede og ikke bryder os om at blive trådt på når vi tager al det hensyn man kan , samt har forståelse for at flere vil være fri for røg både fordi det lugter og man ikke kan tåle det.
tilføjet af

Hej Tænkeren

"P.S Et spørgsmål tager du al for gode varer som du hører/læser"
Nej Tænkeren... og heller ikke alt hvad du skriver.
Min mand er begyndt at gå udenfor når han skal ryge men han har før tilegnet sig den frihed, at ryge hvor det passede ham. Han trodsede gerne bevidst rygeforbud, om det så var på restauranter hvor andre beklagede sig, og tog gerne en pinlig højlydt diskussion op med hvem som helst som turde gøre ham opmærksom på rygeforbudet det pågældende sted. Desværre har han ikke været så hensynstagen som dig, selvom det er blevet lidt bedre på det sidste.
Selvom min mand er ryger og selv mener han er frisk og sund, har han fået en del advarsler fra lægen. Hvad gør man så?... ja... man holder selvfølgelig bare op med at gå til lægen. Han har et rasende temperament og det gør bla. at han har et meget højt blodtryk. Han er ikke helt ung mere og er før blevet indlagt med en lille blodprop i hjernen, som heldigvis ikke har givet ham nogen mén, men advarslerne fra lægerne var ikke til at tage fejl af.
Jeg har selv røget som en skorsten, og holdt selv op for nogle år siden, også af helbredsmæssige årsager. Jeg har derimod, fået det mærkbart bedre efter jeg holdt op.
Det er dejligt at høre at du og dine rygende bekendte er ved godt helbred. Desværre er virkeligheden meget anderledes for mange der må klare sig så godt de nu engang kan, og med den hjælp der er at få, trods deres sygdomme.
Jeg kan sagtens følge dig i det du skriver mht. udviklingen mht. hofter/nye knæ mm., men det ændre vel ikke på det faktum at det kan gøres bedre, og at behovet for behandling af andre sygdomme ikke bliver mindre. Mange sygdomme behandles også med ny medicin i dag, som ikke fandtes da vi var unge, hvorfor mange af disse patienter ikke overrender hospitalerne som de gjorde dengang.
Der er et behov, som ikke dækkes tilstrækkeligt.
tilføjet af

Nej... ikke en nedladende tone.

Men heller ikke forsøgt pakket ind i vat.
Der er en del rygere herinde der ikke bryder sig om ret meget andet end dem selv, og som ikke har den forståelse du beskriver. Her kan vi igennem mange af deres indlæg, tale om en nedladende tone, og så himler de gudhjælpemig op så snart der bliver skrevet indlæg der ikke er i deres favør.
tilføjet af

Forbyd rygning indendørs alle steder..

og uden undtagelse. Alt andet er sku bare en gang pjat.
Rygerne står for størstepaten af fraværet på arbejdsmarkedet og det koster samfundet mange penge. Derudover fylder de gangene på hospitalerne og patientventeværelserne hos de praktiserende læger. Jeg er helt med på at det rent samfundsmæssigt ville gavne mest at vi forbød alt rygning indendørs.
Det ville også besværliggøre lasten for mange, for vi ved at de fleste rygere kæmper med diverse forsø på at kvitte tobakken i flere tider af deres liv. Det ville unægteligt være en stor hjælp for dem, hvis rygning kun var tilladt udendørs.
Men jeg tror nu også det er noget af det næste der vil ske, måske om en 3-4 år.
tilføjet af

Ha ha ha

Larsen og andre i Odense har andre opfattelser af, hvem der skal bestemme hvad.
http://ekstrabladet.dk/flash/dkkendte/article333236.ece
Det er altid lidt grinagtigt når "sundhedsassistenterne" (de tidligere gangpiger) er klogere en fessor selv.
tilføjet af

Det går jo begge veje (mudderkastning)

nogle er bare store børn som bare vil markere sig. Men det groveste i hele debatten er dog kommet fra en antiryger - det satte sindene i kog hvor selv jeg fik den tanke at puste røg i hovedet på personen,- Anonym skyldte en mor for at være skyld i sit barns handicap samt kaldte os andre svin --- og den Anonym skriver også mange indlæg som vi nu helt ignorerer.
P.S heldigvis kender jeg ikke de typer - vi har ingen problemer her rygere/anti rygere det er flere år siden vi fandt en løsning for alle, - til gengæld går det meget på humor som gør livet lidt sjovere
tilføjet af

Du læser meget ensidigt..

Prøv at læse nogle af Terminators indlæg og tæl så hvor mange gange, han har kaldt folk, der ikke er enige med ham, for nazister. Det synes jeg er nøjagtigt lige så groft og giver en lyst til at puste noget giftigt (ikke røg, for det vil han jo bare nyde) i hovedet på ham. Men han er jo rygernes guru, så derfor er hans indlæg OK!!!!
Jeg synes det er ganske glimrende, at du er så hensynsfuld som du er. Var der dog bare flere rygere der var sådan. Jeg oplever heller ikke så vilde diskutioner ude i den virkelige verden som herinde. Men hvis du en dag skulle støde på en ryger, der stod og røg hvor han/hun ikke måtte, så gør mig den tjeneste og prøv at gøre rygeren opmærksom på at det ikke er tilladt. Så skal du se et svar du får. Derfor er der ikke mange ikkerygere der gider/tør tage den diskution og gør det så herinde istedet. Indrømmet, det tager mange gange helt overhånd med beskyldninger frem og tilbage, men du siger det jo selv så godt. Man lader sig provokere....
Mvh
Egholm
tilføjet af

Stakkels dig

Du har det åbenbart meget svært ved at acceptere fakta.
Det er jo sådan set ikke Majbritt der har fundet på det faktum, at selv rygerne vil have en helbredsmæssig gevindst ved at ryge udendørs, så hvorfor i alverden klandrer du hende?
Har du altid haft for vane at gå efter at ramme budbringeren? Hvis ellers du ikke har brændt samtlige hjerneceller af, så skulle du måske grave lidt dybere i de oplysninger du får, så kan det jo være du også vil være istand til at forholde dig til virkeligheden.
tilføjet af

Du er simelthen gennemgribende ignorant

Du afviser enhver form for statistik som det pure løgn, medmindre det er til din egen fordel.
Din egen lille selvbestaltede statistik vil du have vi skal tro på, på trods af at den er fuldkommen udokumenteret, men videnskabens undersøgelse - dem kan du ikke bruge til noget. Især ikke hvis de omhandler de meget uheldige konsekvenser af rygning.
Prøv at forholde dig til at vi er rigtigt mange der er bedøvende ligeglade med om du ryger. Du som person interesserer os ikke det mindste.
Det som det handler om for os er HVOR du ryger. Du påstår du er åhhhhh så hensynsfuld. Men alligevel er det dig utroligt magtpåliggende at plædere for urimeligheden i den nye rygelov. Hvori består det urimelige, når du alligevel altid har levet som om den var det?
Måske skulle du overveje din egen sætning: "P.S Et spørgsmål tager du al for gode varer som du hører/læser" - du har åbenbart besluttet at tobaksindustrien egen helt uafhængige undersøgelse, der viser at tobaksrygning og passiv rygning er ganske uskadelig, er mere sand end hele verdens årtiers undersøgelser der viser det stik modsatte.
tilføjet af

ja - ha ha ha

Larsen er en gammel mand med skrumpelever og tjærelunger.
Han holder ikke meget længere, og hvad vil du så gøre? Bare fordi manden kan spille musik, og sætte en sætning sammen med langt mere elegance end du nogen sinde vil kunne håbe at kunne gøre, så er han stadig fuldkommen ignorent i forhold til røgen skadelige virkning.
Hvis ikke Larsen formår at indrette sig, vil han jo bare blive forment adgang. Der er da ingen resturatør der gider betale bøder fordi han tror han har ret til at styre lovgivningen.
Her er der vist tale om stjernenykker af værste skuffe.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.