16tilføjet af

Penge under bordet?

Har du nogensinde givet eller modtaget penge under bordet for en lejlighed? Jeg må indrømme, at det gør mig ret gal i skralden, at man skal stå med et bundt sorte sedler for at få fingre i en lejlighed. Fanme nej! Det er grådigt og dårlig moral!
tilføjet af

penge under bordet

Hej Charlotte.
Jeg er ved at købe andelslejlighed til min søn, og jeg synes efterhånden at både prisen, huslejen (i mange tilfælde), og de resterende "under bordet penge" er ved at løbe løbsk. Kunne alle blive enige om, at man ikke betaler mere end, man skal, ville det måske ændre på situationen, men boligmanglen gør jo folk desperate. Jeg vil ikke betale ekstra, men så får vi måske heller ikke en bolig. m.v.h. Hanne
tilføjet af

Helt Rigtigt!

Dessvære er det sådan at grådige andelsboligejere tænker at de er nødt til at sikre sig en masse penge under bordet, fordi de på den måde sikre sig en ny andelsbolig eller et hus. Det er blandt andet den sidste regering som sad på sin flade og lod entreprenørerne betale en høj skat på opførelse af nye almene boliger såvel som andelsboliger. Den regering gør noget ved det problem, men der skulle have været gjort noget ved det for langt tid siden. Det kan ikke være rigtigt at det københavnske boligmarked skal lide under spekulanters fastsættelse af en boligpris - føj!
tilføjet af

Ja, men ...

Jeg er fuldt ud enig Charlotte, men hvad kan man gøre❓Jeg prøver desperat at finde en bolig sammen med min kæreste, hvor vi kan bo, den skal ligge ret tæt på city, da mit arb ligger derinde og jeg når først får fri kl 21, så det vil jo ikke være særlig smart at det ligger 1 times transport væk. Dette gør jo at vi er tvunget til at give lidt mere endnu vi nu synes er fornuftigt. Hvad kan man gøre❓Hvis man ikke giver noget under bordet, kommer man sjældent i betraktning.
tilføjet af

Sovet i timen

Man kan kun tilslutte sig disse indlæg, problematikken er jo desværre at alt imens de kære politikere har snik snakket om det herrens problem andelsboliger, så har penge under bordet efterhånden cirkuleret i en årerække. Det har så gjordt at dem som lagde penge under bordet for nogle år tilbage, død og pine vil have noget med sig når de fraflytter. Jeg tror ikke at det handler om grådighed, men blot at den berømte onde cirkel har lukket sin klamme hånd på andelsbolig markedet.
tilføjet af

boligens enorme beboerer!!!

er den fikst!!!.......

nej!?.ikke helt,fordi der er for mange"folkeligepensionister"!vi er to unge midalderende par,som søger en anden form for bolig.den vi bor i er "desvære"ikke særlig fikst.
vi er desvære så uheldigt ,at blive uenige med en beboer,så der må rykkes "ud"....jo`det er sørgeligt,at vi ikke kan få et ordentlig velvære pågrund af en gammel kendings ondskab.
vi vil meget gerne høre om der "fandtes"en ny bolig ,som er til,tilsvarende samme størrelse som den vi har/bor i!?.str.på den vi er, i er 75 km2 .
spørgsmålet er så ,skal den samme beboer have lov til,at lave "hetz" på den næste beboer!?...nej!.-vel,det må ligsom være optil den øverste i foreningen.sådanne overenstemmelser er der måske bare over alt.er det tilladt ,at behandle "unge"sådan?..
m.v.h. deevilevil
tilføjet af

Penge under bordet.

Hej.
Jeg måtte opgive at finde andelsbolig i kbh.
fordi folk ville have sindsygt mange penge under bordet. 160.000 bla. for en andel der var vurderet til 140.000 kr. det er sygt.
Så jeg meldte dem til skattefar, dvs. når sælger får pengene på kontoen vil de blive indkaldt til "torskegilde". Skattefar melder dem til boligforeningen, salget går tilbage og så skal sælger betale skat af de penge de får under bordet.
Sådan Johan!!!! Jeg vil simpelthen ikke finde mig i den slags ting, så nu køber jeg en ejerlejlighed. og har sørget for at de sælgere ikke får nogen penge under bordet.
tilføjet af

Jeg glemte at tilføje...

... At jeg ville gøre det igen.. til hver en tid!.
Så watch it!!! Dig der vil have penge under bordet!
Svineri er det og jeg er harm over det.
tilføjet af

andelsboligforeninger kan gøre noget

Andelsboligforeninger kan forhindre dette ved at det ikke er den enkelte der skal sælge sin egen andel. Lav en ekstern liste hvor den sælgende ikke har indflydelse og slet ikke er involveret i hvem der sælges til. Det bør gå på hvem der er øverst på listen.
tilføjet af

Penge under bordet

Du har helt ret i, at det er forkert med disse store beløb under bordet ved handel af andelsbolig. Udover det moralske/lovlige, er der tillige risikoen for, at man aldrig får disse penge igen, idet andelsværdien er en anden end den, men reelt betaler.
tilføjet af

Journalist søger cases

Jeg er journaliststuderende (Danmarks Journalisthøjskole), og arbejder i øjeblikket på en artikelserie om penge under bordet.
Jeg vil meget gerne høre fra personer, der har erfaringer med dusører på mere end 100.000 kroner for andelslejligheder.
- sælgere
- købere
- folk der opgav at finde en lejlighed
Det er muligt at optræde anonymt i en eventuel artikel, men jeg skal vide hvem du er.
Jeg kan kontates på følgende mail:
engelsmann@hotmail.com
Hilsen,
Thomas
Thomas
tilføjet af

Hvem skal man så vælge ???

Det er sku svært efterhånden overhovedet at sælge en andelsbolig lovligt!
I efteråret købte jeg hus med min kæreste og skulle fraflytte vores 4V andelslejlighed på Amager. Det var selvfølgelig dyrt at købe huset, men vi havde hver især sparet op de sidste mange år, men samtidigt set huspriserne blive mere end fordoblet indenfor de seneste 5-7 år.
Andelslejligheden havde imidlertid kun steget ca. 15% i samme periode, og vores invistering var derfor ikke fulgt med det øvrige marked, hvilket jo bare var ærgerligt.
Da vi satte andelen til salg havde vi besluttet os, af rent moralske årsager, til ikke at tage imod ekstra betaling i form af "dusør" eller "under bordet" betaling.
Jeg havde andelen til salg i efteråret i den blå avis på nettet, og efter blot 3 dage havde jeg modtaget ikke mindre end 275 svar på annoncen, hvoraf de ca. 150 ved første henvendelse tilbød mellem 50-300.000 kr under bordet, uden endda at have set lejligheden først!!!
Hvad skal man så gøre?
Vælge den sødeste? Den smukkeste? Eller den der jamrer sig mest under henvendelsen grundet bolignød?
Lige meget hvad jeg gjorde ville de 274 ansøgere blive kede af det, idet de ikke fik lejligheden. Og mange enda så sure fordi jeg var nød til at afvise deres bud selvom de konstant ringede og forhøjede deres bud, og kunne ikke forstå hvorfor jeg ikke ville have penge.
Jeg blev endda truet med tæsk fordi jeg afviste en køber efter han havde tilbudt mig 350.000 kr. under bordet.
Til sidste havde jeg slet ikke lyst til overhovedet at sælge til nogensomhelst, og vores forening er meget liberal og har ikke nogen venteliste.
Problemet er derfor gensidigt både for købere og for sælgere, og det viser endnu engang at det ikke duer med sådanne planøkonomiske løsninger i vores moderne samfund.
Det er de mange tidligere regeringers skyld at markedet er blevet sådan og man bør kunne sælge sin andelsbolig lovligt til en pris der bestemmes af markedet og ikke af nogle politikere som synes at planøkonomi er sagen!
Hvis markedet bare blev sluppet fri, ville priserne jo regulere sig helt af sig selv og ikke brug for alt det fnidderfnadder med penge under bordet. - For egentlig er det også dybt forkastelig situation at stå i at skulle sælge noget det er 1,5 mio. værd til 100.000 kr. Det er det samme som at sætte en annonce i avisen om at man ønsker at forære en millon kr. væk... hvem skal man så vælge...???
Dem som siger at der er boligmangel i København er også fulde af løgn. Der er annoncer hver eneste søndag i Berlingeren med masser af nye andelsboliger til salg. De koster jo bare markedsprisen (endda tit dyrere end ejerlejligheder). Forklaringen er simpel: Der ikke er mangel på boliger i København, der er kun pengemangel kos køberne!!!
Jeg er også sikker på at hvis politikerne slap markedet frit, så ville priserne på alle lejligheder falde, idet man så ville tilføre markedet alle disse totalt prismæssigt undervurderede andelsboliger, og dermed forøge udbuddet med det dobbelte.
Var det ikke en bedre løsning, - istedet for at jamre jer over at folk tager penge under bordet. For hvordan skal de ellers vælge?
PS. Vi endte med at sælge til en i den fjerne familie. Men jeg blev stadig kimet ned af aggressive købere i flere måneder efter jeg havde slette annoncen.
tilføjet af

Skriv jer op i en reel andelsboligforening.

Der er efterhånden flere andelsboligforeninger der har en politik der hedder at man kun kan sælge sin andelsbolig gennem bestyrelsen, dvs. at man kun kan sælge til den aktuelle andelskrone. En forening der står fast på det er A/B Parkalleén, på Lersø Parkalle 15, 2100 Ø
I kan evt. høre dem hvor lang ventetid der er i øjeblikket.
Hej fra Johan.
tilføjet af

Penge under bordet.

Det mest triste ved den slags er at man skal tage et forbrugslån som køber hvor renten er meget højere. (medmindre man har solgt en anden lejlighed/hus/sparet op selvfølgelig) Hvad endnu værre er at bankerne siger ja til disse lån. (Grådighed grådighed grådighed)
Jeg håber at emnet bliver belyst og at flere andelsboligforeninger vil gå ind for ventelisterne.
Jeg håber også at skattefar fik fat i de 2 som forsøgte at svindle mig. Den ene lejlighed jeg kiggede på på amager var i alt for dålig stand til at hun overhovedet kunne forlange 250.000 kr. under bordet, men andres despoti havde vel fået hendes grådighed til at løbe af sporet. Desværre.
Jeg håber at nogen gør noget ved det og jeg er glad for at jeg valgte en ejerlejlighed i stedet for. Det får jeg meget mere ud af når jeg engang skal flytte i hus.
Desuden er der faktisk mange 1 og 2 værelses til salg til den pris folk tilbyder under bordet for en andelslejlighed.
Hvis de har så mange penge at de kan tilbyde 350.000 kr under bordet, så burde de også have råd til at eje.
tilføjet af

Lige præcis

Salg af andelsbolig skal/bør aldrig gå direkte fra sælger til køber, men arrangeres med andelsboligforeningen som mellemled. Derved står sælger ikke alene med magten.
Hvis boligforeningen ikke er direkte involveret i sagen, er den mest effektive måde, at have en voice-recorder i lommen, få sælger til at indrømme, at der skal sorte penge på bordet - dernæst gå til boligforeningen, for derefter at konfrontere sælger. Dét virker!
tilføjet af

Hvordan får man pengene hjem igen?

Penge under bordet.
Jeg står og skal købe en andelslejlighed, og efter at have på udkig i over 3 mdr. har jeg erfaret, at det nærmest er umuligt at komme ind på andelsboligmarkedet uden at give store summer under bordet. Jeg ved, at der skal beviser for at få pengene hjem igen efter jeg har erhvervet andelen ved fx bankoverførsel, check med de ulovlige penge, optagelse, kvittering osv. Men de fleste sælgere er jo også på vagt, og de vil have pengene i cash og tager iøvrigt deres forholdsregler. I sig selv er det vel ikke et bevis, at jeg trækker det aftalte ulovlige beløb ud af banken lige inden jeg køber andelen, eller hvad? I så fald kan sælger jo altid nægte at have modtaget beløbet? Og hvis dette er bevis nok, kunne købere jo også bare hæve meget mere end aftalt og påstå, at dette beløb svarer det det, sælger har forlangt...og så kører møllen.
Hvis det ikke er muligt at få noget på skrift, optage eller bankoverføre de ulovlige penge eller at det er tilstrækkelig bevis at pengene trækkes ud af min konto - er der så overhovedet noget at gøre for at få pengene hjem igen?
Og desuden - tør man næsten det? Jeg er ikke interesseret i at en sælger skal forpeste resten af mit liv fordi han er blevet sur.
tilføjet af

Du kan

melde dem til Told og Skat de har lov til at kigge på sælgers konto som højst sandsynligt vil sætte pengene i banken pga renter osv eller bruge pengene på en ny andelsbolig, under alle omstændigheder vil skattevæsent kunne indkalde til Torskegilde, men så går handelen tilbage og sælger skal betale skat af de penge de har fået under bordet til trods for at handelen går tilbage, jeg tror ikke at du uanset hvad du gør kan undgå en sur sælger. Jeg har selv meldt 2 sælgere til skattevæsenet, jeg blev så harm over at det er umuligt at få en Andel i KBH uden at skulle betale helt urimelige summer under bordet.
Det er så endt med at jeg har købt en lejlighed i stedet for.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.