9tilføjet af

Opdragelse til druk

Jeg har fået fortalt, at det på flere gymnasier er ved at være en tradition, at eleverne holder morgen-fødselsdage hjemme hos sig selv. Klassekammeraterne mødes ved 6.30-tiden på en almindelig skoledag og fejrer fødselsdagen - naturligvis ved at drikke øl og spiritus. Hvorefter de går i skole - en del af dem i lettere beruset tilstand.
At forældre kan give tilladelse til den slags er efter min mening at opdrage til druk. Forældre bør vedkende sig et større ansvar for, at deres børn får sunde alkoholvaner. Vi har efterhånden fået afskaffet alkohol på mange af de voksens arbejdspkadser gennem en aktiv alkoholpolitik. Skolen er børnenes arbejdsplads - også den skal være fri for alkohol..
venligst

Kim Sejr
tilføjet af

jeps....

.. jeg kan ikke være mere enig. Hvad blev der af folketings-kandidaturet ?. Bare for at spørge om noget helt andet.
tilføjet af

Har aldrig hørt om "fænomenet" !

Det har jeg aldrig hørt om !!!
Har en snart 18-årig søn ..... som læser på 3. år ....og der er det aldrig forekommet !!!
Hvor har du de oplysninger fra ??
tilføjet af

De unges misbrug.

Jeg har været ansat ved * blå kors* , så jeg kender til mange mange mennesker , som har forskellige problemer på grund af druk. Det er en meget stor organisation , man kan få et gratis blad fra dem. Mange børn lider under voksnes misbrug. Unge tænker for meget på at få en lille skid på. De skulle leve et helt andet liv , før det giver problemer. Mange unge mennesker er på vores forsorgshjem , er det et liv at stræbe efter ??
tilføjet af

Sikre oplysninger

Jeg må erkende, at oplysningerne vedr. morgen-fødselsdagsfesterne gælder det gymnasium hvor begge mine sønner går, men andre jeg har fortalt til det bekræfter, at det også foregår på deres skoler..men jeg ved endnu ikke hvor udbredt det er..
Kim
tilføjet af

Hvad gør man?

Jeg er sådan set helt enig, men spørgsmålet er hvad man gør. Indtil videre har jeg støttet, at vi har fået sat grænsen op til 16 år, når det gælder om at købe alkohol, men det handler jo om at have fornuftige alkoholvaner - og her har forældrene efter min mening et stort ansvar.
Jeg kan da ikke have noget imod, at teenagere på et gymnasium drikker i forbindelse med fester - det gjorde vi andre jo også. Men jeg har noget imod, at man ikke kan styre sit drikkeri og jeg har noget imod at der skal drikkes til dagligt. Her må forældrene sætte grænser...
venligst

Kim
tilføjet af

Gruppepres

Årsagen til at mange unge har prøvet hash, og drikker for meget
alkohol skyldes primært gruppepres.
Hvordan kan unge mennesker fortælle andre at de er tabere, hvis de
ikke prøver at ryge hash? Når fakta er at du bliver en taber, hvis
du ryger skidtet.
Der er kun en vej; oplysning i skolen fra tidligere misbrugere af
alkohol og hash. Og det skal være fra voksne, der ikke kommer
med replikken; Jeg har skam ikke taget skade...
tilføjet af

Kender det

Det foregik på mit gymnasium - jeg dimmiterede i 1994, så det er i hvert fald ikke noget nyt fænomen!
tilføjet af

hjælp til forskning

Kære deltagere i debatforum,
Vi leder akut efter forældre, som har børn i alderen 13-17, og som vil være interesseret i at deltage i et forskningsprojekt om unge og alkohol på Københavns Universitet.
Vi vil meget gerne interviewe Jer om, hvordan I forholder jeg til unges drikkeri i dag. Hvis I er interesserede kan I skrive til Jeanette Østergaard på email jo@sociology.ku.dk
Interviewet vil vare ca. 1 1/2 time og foregå i København inden for de næste 2-3 uger. Som tak for jeres deltagelse modtager I to biografbilletter.
I kan læse mere om projektet på www.sociology.ku.dk/puna
tilføjet af

Du har hørt at der er ved at være....

hmmm, da jeg gik på efg, i 90, var det en udbredt måde at holde fødselsdag på, ja faktisk gjorde alle det,,, temmelig skægt, husker jeg, fra den agng,,,, men selvfølgelig kan jeg i dag se din pointe,, Ja vores unge lovende mennesker drikker for meget,,, Men,, det vokser de jo også op med,,, forældre der drikker vin til maden hver aften,,, øl til tvèt eller andet,,, hele vores samfund er bygget op til at der følger øl eller spiritus med... det er forældrernes moral der skal laves om,, før du kan gøre noget ved de unge..
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.