12tilføjet af

OK at være fed?

I morges hørte jeg en kønsforsker udtale sig om at kvinder var nød til at være meget kropsbeviste allerede fra en tidlig alder på grund af samfundets kønsidialer. Samtidig fortalte hun at kvinder der er overvægtige ikke tages lige så alvorligt i erhvervslivet, som kvinder med en mere trimmet krop. Hun sluttede derefter af med at sige ¼ af en række adspurgte kvinder var så utilfredse med deres krop at de ikke ville vise sig på stranden let påklædt. Alt dette fik hun sagt i tone som fik det til at lyde som om at der helt i orden at være overvægtigt.
Så der for disse spørgsmål: Er der en tildens til at opfatte en overvægtig kvinde som mindre kompetent ende en trimmet en af slagsen. (dårlig holdning) Er dette også tilfældet hos mænd.
Hvis en ¼ af kvinder der er så utilfredse med deres krop at de af skam ikke vil vise sig på strande, hvorfor er der så ikke flere kvinder i landes træningscentre og idrætsfaciliteter. Og endeligt, er vi ved at lulle os i søvn med ”det-er-i-orden-jeg-er-fed-når-bare-jeg-har-det-godt-med-mig-selv” holdning. Der er jo ingen ting der peger på at det er en fordel at være 20 kg for tung, tværtimod
tilføjet af

Ikke okay

Jeg synes personligt ikke, at det er okay at være fed.
Dette er ikke kun set udfra et skønhedsideal, da det er langt fra alle slanke kvinder, der har en flot figur, men også udfra et helbredssyn, synes jeg det er på ligefod med eks. alkoholmisbrug, en mere eller mindre selvforskyldt destruktion af kroppen, som samfundet så kan betale til.
Den med at de overvægtige ikke respekteres så meget som de veltrimmede, kan jeg også tilslutte mig, da det jo fortæller en hel del om folks selvkontrol, om man er overvægtig.
tilføjet af

Godt ?

Jeg skal ikke gøre mig dommer over for om det er ok, at være fed. Jeg kender både mænd og kvinder der til dagligt kæmper med deres vægt. Jeg har ofte svært ved at sætte mig ind i deres evige kamp, fordi jeg aldrig har været der. derfor vil jeg passe på med at løfte en pegefinger. Jeg mener bestemt ikke, at de er mindre kompentente. Der imod har jeg stor respekt for deres personlighed.
tilføjet af

.. hvad mener du egentlig??

Overvægtig, fed, godt i stand, klædeligt buttet .... Kært barn har mange navne. Men der er immervæk forskel på om man bare er lidt buttet eller om man er decideret fed. Men lad mig repetere noget, jeg har læst: Det er SUNDERE at være OVERVÆGTIG og fysisk aktiv end TYND og fysisk inaktiv. Det er så let at angribe fede/overvægtige mennesker, fordi de er synligt afvigende fra normen. Men tag lige og tøjr forargelsen...
Et af de problemer vi har i dag er hysterisk overfladedyrkelse - det handler meget om at "tage sig ud". Derfor den store fokus på fede mennesker: de lever jo slet ikke op til tidens skønhedsideal. Det er vist ofte det, der generer mange og ikke blot det rent sundhedsmæssige.
tilføjet af

jeg mener

Dette er ikke et direkte angreb på overvægtige mennesker. Jeg kunne ikke tro at overvægtige tages mindre seriøst end trimmede folk, derfor denne debat.
Og nu vi er ved det, Så er det vist aldrig sund at være overvægtig selv om man dyrker motion, mindre usund måske. Det er jo heller ikke sund at ryge light smøger.
Det virkelige spørgsmål er vel om vi ikke er ved at slå os selv ihjel i for god/dovn livsstil. Til det formål har vi jo så fundet på at hvile i os selv, som den vi er.
tilføjet af

Ser man det, ....

"RAVEM" udtaler sit i profilen, hvorom jeg sniger forbi.
Han beskrev om fedme. Noget flæsk der er svær at komme udenom. Nej, det er ikke "fedt" at være fed. Selv er jeg åleslank.
Men at være fed, er ikke blot et fysisk problem, men også et psykisk problem.
Til fede mennesker kan jeg kun sige, at "klap hesten" med kalorieriene - gør hellere motion. Føtex har p.t. tilbud på step-maskine og håndvægte. Hvorfor ikke forene skallesmækkeren fra TV2-vejret, med noget modpol!
tilføjet af

Motionscenter:

Du spørger hvorfor der ikke er flere af de fede der udnytter træningsfaciliteterne. Det er utroligt svært, at komme sådan et sted, sammen med alle de tynde, eller blot almindelige mennesker når nu man selv er overvægtig! Jeg ved godt at der er specialprogrammer for dem der er overvægtige, men det er altså ikke alle steder, langt fra!
tilføjet af

og det er jo heller ikke ligefrem billigt

at gå i motions center.
tilføjet af

Stepmaskine - til de forholdsvis slanke...

Inden I allesammen løber ud ogøber en stepmaskine på tilbud, så check lige at den kan bære. De små stepmodeller kan kun bære op til 80 kg. Og det er jo ikke så meget.....
tilføjet af

Hellere fed og vågen end slank og doven

Lad os få lidt fakta om aktive fede kontra inaktive slanke på bordet. Her er et par links omkring netop dette for jer der måtte være interesserede:
http://www.motion-online.dk/sundhed_og_vaegt/sund_vaegt/hellere_fed_og_vaagen_end_slank_og_doven/
http://www.altomkost.dk/madtildig/Livsstil/Bevaeg_dig_hver_dag/forside.htm
Men det ER en sejlivet myte at slankhed=sundhed og fedme=usundhed. Virkeligheden er mere nuanceret.
tilføjet af

Fed eller???

Jeg har læst indlæg om fedme mange steder og i mange debatter. Det er usigeligt trist at opleve de "normale" "slanke" udtale sig SÅ skråsikkert om årsag og virkning.
Der kan være så mange grunde til at en person er blevet overvægtig, og jeg har selv erfaring med en af dem.
Jeg har oplevet at gå fra et aktivt liv, med mand, job, børn, hus, aktiv ridesport og stor have mm til INTET at kunne. Dette grundet en skade i ryggen -- pådraget gennem ulykke på jobbet.
Følgevirkninger - totalt inaktivitet, manglende følelse af mæthed, det vil sige kan og kunne ikke mærke om jeg var mæt eller sulten. Følte og føler mig sulten 24 timer i døgnet.
JEg gik ca 40 kg op i vægt, hvilket var forfærdeligt. Det har taget mange lange år at få bugt med ca halvdelen af disse kg. REsten tror jeg aldrig jeg kommer af med igen nu.
JEg fik - trods at jeg var i øvre vægtklasse let job - også i ledende positiner, så min vægt har ikke været en jobmæssig hindring - endsige medført at jeg ikke blev taget alvorligt..Mange af de mandlige kolleger på samme niveau var jo også overvægtige. Lige midt på maven - som så mange mænd har det når de runder de 40. Så det er altså ikke en hindring for at blive set på jobbet...
Men socialt uden for jobbet - især blandt disse "modeprægede" slankhedsidealjagende kvinder , med deres jagt på den perfekte krop og den perfekte familie, samt deres mandlige alter egoer - der har jeg godt nok mødt mishagsytringer jeg nødig vil gentage her...
Jeg er nu opereret 2 gange i min ryg, bliver ALDRIG smertefri, kan ikke løbe, kan ikke gå langt, kan slet ikke cykle, da det lige præcis gør smerterne dobbelt så slemme. Hvis jeg vil ud at danse, hvilket både min mand og jeg elsker, ja så må jeg tage stærk medicin for at holde en aften ud.
Så alle i kære behjertede mennesker der har jeres på det tørre, og IKKE ANER hvad i gør når i mener at jeg da bare kan gå til den med mere motion og ved at passe på hvad jeg spiser - at det er dovenskab.....og manglende selvdisciplin. Mere motion betyder for mig - større smerter og flere morfintabletter mm. Så den onde cirkel jeg er i sætter klart begrænsninger.
At jeg alligevel kan holde fanen højt og i dag er meget mobil, ja det skyldes en dejlig mand, der holder af mig og min krop. Hvilket han både siger og viser. Desuden en stærk vilje til at komme videre under de vilkår jeg nu en gang har at leve med.
Jeg skal nok passe på med at dømme andre på deres vægt, hvad enten der er over eller undervægt .... Der kan jo være grunde til at man IKKE LIGE kan smide sin overvægt - eller tage de ønskede kg på, det behøver altså ikke altid være manglende vilje og selvdisciplin.
Blot en information til alle jer kloge hoveder, der bare har løsningen....i aner ganske enkelt meget lidt om hvordan resten af verden har det - derinde i jeres små "egoverdener"...men det berettiger jer altså ikke til bare at dømme - eller bedømme om vi kan tabe os eller ikke....
x_woman
tilføjet af

nej

Det eneste de ikke har kontrol med er: maden.
tilføjet af

Hallo Raven

Det er kun mig selv der afgør om jeg har det godt med at være fed og da jeg har meget svært ved at være slank, vil jeg hellere have det godt med mig selv og acceptere det. Du har jo også lullet dig i søvn med en "det-er-i-orden-at-jeg-staver-ad-helvede-til-hvis-jeg-ikke-gider-at-lære-det"-holdning. Især dine endelser og din tegnsætning er på et infantilt stade, men du er sgu god til at formulere. Jeg kan godt acceptere dig, men hvis alle stavede lige så ringe, ville nationen være ilde stedt, ligesom den osse ville være ilde stedt hvis alle var lige så fede som mig.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.