5tilføjet af

hensynsfulde og sociale mennesker

Generelt er rygere hensynsfulde og sociale mennesker. Det har været meget tydeligt de steder, hvor der gennem længere tid har været en rygepolitik, der forbyder rygning indendørs. I Oslo er der ingen gæster på værtshuse og restauranter. Ikke-rygere og rygere sidder i skøn harmoni på fortovene under markiser og med terrassevarmere, der udskyder CO2 i større mængder, end tobaksrøgen nogensinde ville gøre.
Og det er jo nok her, at kæden hopper af for de mennesker, der lider af tobaksrøg-fobi. Det må være en sygdom, der kan sidestilles med kræft. De, der rammes, bliver utolerante og asociale og mister fuldstændig sansen for proportioner. De kan kun fokusere på tobaksrøg, der udgør mindre end to promille af den samlede luftforurening.
For eksempel viser to undersøgelser fra 2005, at der på årsbasis dør cirka 90 gange så mange mennesker på grund af forureningen fra dieselbiler som af passiv rygning. Alligevel synes alle, at det godt, når pædagogerne slæber rundt med børnene ude på fortovene, selvom deres hoveder er temmelig tæt på bilernes udstødning. Hvad skal politikerne gøre ved det?
Jeg tror, at tobaksrøg-fobi kan helbredes, selvom det må være en utrolig smitsom sygdom. Det meste af Folketinget er hårdt ramt, men hvis alle de gamle folketingsmedlemmer skiftes ud ved næste valg, er der håb om, at det nye Folketing ikke er ramt. Og så forbyder vi tobaksrøg-fobi ved lov.
tilføjet af

Jeg prøver lige at regne

der dør årligt 14.000 pga. rygning. Og omkring 300 pga. passiv rygning.
Der dør omkring 3.500 om året pga. bilforurening. Både disel og benzin.
Uanset hvordan jeg vender og drejer det, kan jeg altså ikke få de 3.500 til at blive 90 gange 14.000.
Alene 90 gange 14.000 giver 1.260.000 ... det er jo langt over det samlede årlige antal dødsfald i Danmark.
Jeg aner ikke hvor du kommer, men der hvor jeg kommer, er der masser af mennesker indendøre. På trods af terressevarmerne, magelige stole og varme tæpper udenfor. Der er da ingen der gider sidde ude, når det er hundekoldt. Rygerne går ud og tager deres smøg, og kommer ind igen med det samme.
Tobaksrøg-fobi er ikke en sygdom. Det er virkelighedserkendelse. Prøv du bare et helbrede den - det kaldes hjernevask. Og det slipper nu næppe afsted med.
tilføjet af

jeg kan

tildels gi dig ret i,at rygere er mere sociale.... Jeg arbejdede et sted hvor vi havde to frokoststuer,en for rygere og en for ikke rygere.Mange ikke-rtgere satte sig altid i rygerernes frokoststue,for som en sagde: I rygere har det så sjovt! Mange gange kunne rygere ikke få sig en plads i rygestuen på grund af de mange ikke-rygere som satte sig der.Det sagt,så endte jeg selv med en lungekræft i venstre lunge og måtte have en halv lunge opereret ud.Det kom alligevel som en chock at det kunne ramme en selv,men sådan er livet.I dag kunne jeg godt tænke mig at ryge en smøg eller to,men det er for sent for mig,jeg tør ikke.
tilføjet af

Du har ret

Husker da DSB havde rygevogne og hvor rygere sad i ikke-rygere afdelingen, selvom der var god plads i rygerafdelingen. Når de så skulle have et hiv smuttede de ned i rygerdelen. Det oplevede jeg mange gange når der var udsolgt i ikke-rygerdelen og man fik anvist en plads i rygerhelvedet. Så endte det normalt med at jeg måtte stå op eller tage en afgang senere. Godt at det ikke er sådan mere.
tilføjet af

Er det....

fordi der burde dø 17.000 rygere om året at det påståede antal er steget fra 13.000 til 14.000?
Og prøv lige at læse det indlæg du svarer på en gang til, og hol det så sammen med dit svar. (Hint: Du sammenligner æbler med pærer.)
tilføjet af

De fleste....

gange jeg har været med tog har jeg sjovt nok oplevet det modsatte.
F.eks. at der befandt sig over 20 mennesker i ryge-kupén (16 pladser), mens der sat fire (4) i ikke-rygerafdelingen (128 pladser)
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.