9tilføjet af

Når sagen IKKE er bøf :o((

Hej,
Jeg vil bare gerne lige vide om der er nogle af jer der kan sige mig, hvorfor det er at hver gang jeg prøver at stege en bøf så "vander den" ??? Jeg forvarmer panden som man skal og sørger for fedtstof i form af olie når den er rygende varm ligger jeg bøfferne på det går fimt når jeg bruner den ene side men når så bøffen skal vendes så vupti, bader den i det der for mig ligner vand ???!!!!! Det kommer fra kødet,men hvorfor???? Jeg er ved at være træt af at bruge dyre domme på bøffer når de ALTID mislykkedes. Jeg har forsøgt bade med en NON fat grill pande og med alm.med belægnig men lige meget hjælper det,og det kan da ikke passe at alle de bøffer jeg til dags dato har købt bare har været pumpet med vand eller kan det ??????????????? fortæl hvordan gør I ?????
Hilsen Metromusen....Som ikke vil bruge hverken penge eller tid på hverken entrecote eller kalvesteaks igen, med midre jeg for en åbenbaring fra en af jer.
tilføjet af

Skruer du ned for varmen?

Det plejede jeg at gøre og ligesom dig drev safterne ud af kødet =
meget tør og kedelig bøf.
tilføjet af

Hej Reiha....

ja, jeg skruer ned efter at ha brunet bøfferne på begge sider, ellers brænder de jo af eller ???...det da en hel videnskab hva' *S*
knus Metromusen
tilføjet af

du skal ikke

have fedtstof på panden når du lukker bøffen, panden skal være hammer varm på med bøffen uden fedtstof lige et øjeblik på begge sider så den er lukket, derefter fedtstof på panden og du kan stege dem.
tilføjet af

;o))

Ja det syntes man til tider :o))
Næstegang prøv at holde den samme temperatur, derfor skru ikke helt op for varmen ellers brænder den. Samtidig må den ikke være for kold ellers bruner den ikke.
Jeg ender ikke varme indstillingerne på dit komfur, derfor må du prøve dig lidt frem.
En ting mere, salt ikke kødet før du steger, det trækker saften ud.
tilføjet af

Gør sådan her

1. varm panden op
2. læg bøfferne på den tørre pande 20 sek. på hver side, så den er lukket
3. tag bøfferne af og krydre dem med peber o.a men ALDRIG salt
4. smelt fedtstof hvis margarine bruges så lad det bruse af men ikke branke.
5. læg bøfferne på panden.
6. når saften pibler op igennem vendes bøfferne og steges et tilsvarende antal minutter på den anden side.
7. Tag bøfferne af, hæld 1 glas rødvin i panden og 1/4 piske. Tilsæt kulør smag til med salt og peber og evt lidt tørret timian.
Du har nu saftige bøffer og en forrygende pandesauce.
tilføjet af

grunden er den...

....når du lægger dine saftige bøffer på din varme pande, får bøffen et "chock" p.g.a. varmen og safterne i bøffen trækker ind i midten af kødet.
Når du har stegt din bøf(fer) færdg skal du lægge dem på en rist, så de kan "hvile". D.v.s. at saften som har trukket sig ind i midten af kødet løber tilbage i hele bøffen igen, og noget af det ud af bøffen. Bøfferne skal hvile uden varme under sig, og hvis du vil bruge safterne til sovs, som foreslået, skal du have et fad eller bradepande under risten. Som kan samle safterne der løber ud af bøffen, mens den "hviler".
Man siger som tommelfingerregel, at bøfferne skal "hvile" ligeså længe som de har stegt.
Og husk du ikke må bruge for meget fedtstof, så bøfferne koger istedet for at stege på panden.
go´ røv og Go´ fornøjelse.....
tilføjet af

Det er fordi ..

....når du lægger dine saftige bøffer på din varme pande, får bøffen et "chock" p.g.a. varmen og safterne i bøffen trækker ind i midten af kødet.
Når du har stegt din bøf(fer) færdg skal du lægge dem på en rist, så de kan "hvile". D.v.s. at saften som har trukket sig ind i midten af kødet løber tilbage i hele bøffen igen, og noget af det ud af bøffen. Bøfferne skal hvile uden varme under sig, og hvis du vil bruge safterne til sovs, som foreslået, skal du have et fad eller bradepande under risten. Som kan samle safterne der løber ud af bøffen, mens den "hviler".
Man siger som tommelfingerregel, at bøfferne skal "hvile" ligeså længe som de har stegt.
Og husk du ikke må bruge for meget fedtstof, så bøfferne koger istedet for at stege på panden.
DEt er det samme råd som "Grunden er..", men jeg fik ikke sendt det til dit indlæg og kom i tvivl om du så får besked i din mailbakke om der et svar?
go´ røv og Go´ fornøjelse.....
tilføjet af

Ud af køleskabet...

med bøfferne ca. 20 min før du steger - så du ikke smider en iskold bøf på panden, der så køler ned og får kødet til at safte. Derefter som beskrevet af Rheia, Anonym osv! Det er fint med de 20 sek. på hver side til at 'lukke' kødets porer
Go' fornøjelse - det lykkes garanteret!
tilføjet af

Tak skal I ha'................

Så er prøver jeg igen, jeg har altid taget kødet direkte fra køleskabet, første fejl. Jeg holder aldrig samme temperatur, anden fejl og jeg krydrer sgi også altid med salt også, så der kan vist ikke være meget mere jeg gør galt...*S* Men nu er det joligefør jeg glædermig til at stege bøffer igen TAK skal I ha'.
Hilsen Metromusen.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.