18tilføjet af

Ny ID-chip i kroppen?

Lige for tiden er der (som i nok har bemærket) en del snak om hvor godt det nye Dankort er...
Men her er en tanke:
Hvis jeg tager et kig i min pung, så har jeg lige nu 11 id-kort, og de fylder faktisk en del.
Hvad hvis man kunne slippe af med alle de kort en gang for alle?!
Løsningen kunne være en lille chip som man fik sat ind i kroppen, og så kunne den indeholde alle ens oplysninger.
Når du så skal betale for dine varer i spuermarketet, så behøver du kun at indtaste en kode for at betale, da alle oplysninger om din bank hentes fra chippen.
Dit sygesikringskort ville også være i chippen, og selvom du kørte galt, og du ingen id havde på dig, så ville lægerne stadig kunne se hvem du var.
Ligeledes ville du slippe for alle de kort som man får fra blokbuster, biocity, camping kort osv.
På nogle arbejdsplader skal man bruge id-kort for at åbne dørene... Dette problem ville også være løst nu.
Forestil dig mulighedderne med sådan et kort...
Hvis forskerne om 1 år fik lavet sådan en chip, ville du så skifte alle dine id-kort ud med sådan en chip?
tilføjet af

tja

Det lyder lidt som det der er forudsagt i Biblen... Så det skal da nok komme. Og nej, jeg ville ikke have den slags.
tilføjet af

"ville man udskifte id-kort"

hej redhack!
hvis den id-chip blev opfundet ville jeg absolut gøre det.
men hvad hvis det er noget møg med den nye opfindelse?..
så,er man jo på samme båd som før.

m.kn.fr.miss solskin:-)
tilføjet af

møg...

He He, det kan der være noget om.
Ej, jeg tror at de ville lave et produkt som faktisk virkede hvis det skulle ind i kroppen.
Der ville jo også blive testet en del inden de ville få en færdig udgave, så mon ikke fejlene ville være rettet der.
Det smarte ved en chip er jo også at den kan "omkodes" hvis den ikke virker efter hensigten.
Lidt ligsom en mobiltelefon. :)
tilføjet af

måske farligt

Meget praktisk, meeen hvad hvis "nogen" vil bruge af dine kortdata: Et gok i nødden og chippen opereres ud af dig og misbruges af en anden med din fulde identitet!!
tilføjet af

Personlige koder

Du vil jo stadig have personlige koder som en sikkerhed?
Men ja, det ville naturligvis ikke være særlig heldigt.
Måske kunne man bruge fingreaftryk som en del af forløbet når man skal betale?
tilføjet af

findes allerede ...

En sådan chip er ikke nødvendig, da vi alle har hver vores unikke "id-kort" i kroppen i form af DNA. Det eneste der kræves for at udnytte det, er en database med de unikke DNA sekvenser og alle tænkelige informationer knyttet til dem. Så vil du kunne identificere dig ved spyt eller mere sikkert med en dråbe blod.
Politiet har jo allerede et lignende register, som man kan være heldig nok til at komme i hvis man bliver tiltalt i en sag.
Jeg er klar over at det er hurtigere at identificere en chip, men den er også nemmere at forfalske eller omprogrammere, og DNA-teknologien er stadig ung, så inden længe kan man sikkert komme en dråbe blod i et apparat og få sin DNA-sekvens spyttet ud på sekunder, i stil med et blodsukker apparat eller lign.
Eneste problem er enægede tvillinger - men dem er der trods alt ikke så mange af !?
tilføjet af

Men systemet?

Du vil jo så ik have nogle oplysninger direkte på dig...
Alle infomationer ville så ligge på en eller anden computer et sted i Danmark?
Tør du lade ALLE dine infomationer ligge på en computer?
Hvad hvis netværket går ned en dag? Så er man ingenting længere?
tilføjet af

Hunde har sådan en

Så vidt jeg ved kan man få indopereret en sådan chip i sin hund. Den indeholder oplysninger om ejeren så denne kan findes hvis hunden løber væk.
Så vi er egentlig ikke så langt fra din teori.
Jeg ved ikke om jeg ville bruge sådan en, det vil jeg tage stilling til når og hvis den kommer.
tilføjet af

ingen problemer

Alle informationerne skulle jo ikke ligge på een computer, men derimod flere. En database pr. informationstype ex. en til bankoplysninger, en til hospitalsoplysnonger, en til skatteoplysninger osv. ellers ville det jo også være i strid med registerloven da hospitalsvæsenet jo ikke skal have adgang til dine bankoplysninger osv. Herved bliver det kun de rigtige personer der har adgang til dine informationer selv om de har dit DNA. Men du vil kunne bruge det alle steder som identifikation.
Med hensyn til datasikkerhed er det jo bate et spørgsmål om backup - og det er jo ikke anderledes end det er nu.
Yderligere ville det ikke være muligt at lagre alle data på en chip, da den jo ikke har ubegrænset hukommelse så en hospitalsjournal på 100 sider plus 10 røngtenbilleder og et par røngtenfilm ville nok være mere end der kunne gammes.
tilføjet af

Ja det er ser hos hunde

Jeg tror såmen nok at det er muligt at lave til mennesker allerede nu. Det er det der gør det spændende...
Men grunden til at det ikke er lavet, er vel fordi at folk ikke vil gå med sådan en chip i sig?
Jeg syntes at der er utrolig smart, for så "glemmer" man jo ik lige sit visa-kort nogen steder, og man behøver ikke at være bange for at nogen stjæler ens pung, for den er jo helt tom. (Man vil jo slet ikke gå rundt med en pung så).
tilføjet af

Pladsmangel? Intet problem

Jeg har lige regnet lidt på det:
En chip på 1x1 cm ville kunne rumme
ca. 134.217.728 bogstaver. mon ik der kunne blive plads til en del lægereporter der?
tilføjet af

Jeg har faktisk længe ønsket

noget sådan.Mit ønske ville være at udbygge denne chips til at man kunne finde den via satelit, ligesom den der sidder i mange Taxa´er. Måske nok mest når mine drenge er rendt i "byen" og jeg ikke kan finde dem. Og tro mig mine drenge har givet mig en del forskrækkelser, når jeg har rendt rundt i timer for at finde dem. Gudskelov er de blevet så store at de har forstået at man bliver bange når det sker. Så nu giver de besked, når de går uden for gården.
Jeg mener, det ville lette meget, hvis man kunne have en chips, som den på hunde, der kunne findes på en skærm. Her selvfølig med kode. Så ikke alle kan gå ind og finde hvem som helst.
Det ville også være en hjælp til politiet, når man melder en person forsvundet. (kunne evt. være dem der havde koden til skærmen......tanke...ved ikke.) Tænk på bortførelser.
Der findes faktisk allerede idag, en B.H. fra Amerika som kan opfange signaler fra bæreren, hvis vedkommene bliver bange, og som kan skelne mellem bange, som ved skæmt i ved BØØØØHH eller bange, hvis de kommer i en situation, hvor det virkeligt går galt. Her sender den et signal til en terminal, hvor der bliver sendt en patrulje bil ud til det sted hvor signalet kommer fra. Men en B.H. kan fjernes, en chip i huden kan ikke, bare sådan lige fjernes.
Jeg tror nok jeg ville få en sådan chip, til mig om mine drenge. Og skulle mine drenge ikke ønske en sådan når de bliver 18 kan den jo fjernes igen.
tilføjet af

Ja Da, men du kunne også...

Give dem en 3 telefon. :)
Jeg kan spore hvor min ven er henad i Alborg hvis jeg har lyst til det. :)
Det kommer lige så stille...
Det ville også være smart hvis ungdomskriminelle fik sådan en chip. Så kunne man holde øje med om det rendte rundt om natten og lavede ballede.
Det er nok ikke særlig mange mennesker som vil havde den slags overvågning, men jeg syntes at det kunne være smart. :)
tilføjet af

Andet end bogstaver..

Det skal du nok have ret i - men hvad hvis man vil have et røngten billede i sin journal❓det skal have en god opløsning for at kunne bruges til noget som helst og så taler vi altså om et par MB pr. billede.
Du talte også man turde lade alle sine data ligge på en computer - det er jo det samme her, bortsen fra at du render rundt med data'ene i din krop så alle der kan komme i kontakt men chippen, kan hente informationer ud af den og bruge resten af ugen hjemme ved deres egen computer på at decryptere dem.
Eller hvad hvis chippen knækker i forbindelse med slag eller fald ved sport f.ex. så er alt væk uden mulighed for backup ! (med mindre man ligger alle infomationer på en eller anden computer et sted i Danmark) ;)
tilføjet af

Neeejjjj nu er jeg modstaner af

at give mobil telefoner til børn på 7 og 8 år. For helt ærligt, jeg kunne klare det den gang jeg var i den alder uden, og det skulle jeg mener de også kan.
Nå de bliver 13 og kan tjene deres penge selv, ja så kan de få en, ikke før. Det er en aftale her i huset.
Jeg glemte måske også at sige, at vi flyttede hertil fra landet, for 3 år siden, og det var svært for dem at forstå at de skulle blive i nærheden, og også at finde rundt. Det er jo ikke marker de legede på mere.
Men ideen er da god nok, bare ikke lige til så små børn.
Ungdomskrimenelle eller andre krimenelle ville være en rigtig god ide´.
tilføjet af

God ide

Tror da lige at jeg vil oprette en ny tråd ang. Børn og mobiltelefoner. :)
Min lillebror er 10 år, og han har egen mobiltelefon. Og jeg vil da mere at det er smart at han kan ringe hjem, hvis der er nogle problemer.
Men ja, hvis de "kun" er 7 og 8 år, så er det måske lidt for tideligt.🙂Men det er jo en vuderings sag.
tilføjet af

Hvis de skal ringe hjem

Jamen nu ved jeg, hvor de er, altså hvis de løber over og leger med en kammerart og er på legepladsen hos ham/dem, ved jeg jo ikke liiigee præsis hvor de er, det ved så deres forældre.
Men børn og mobiltelefoner, er da også en god ide´, nogle gange, men tager det så ikke også ansvaret fra de voksne, til at holde et mere vågent øje med dem. For hvis jeg bare kan kontakte dem på telefonen, og de kan ringe hjem, så behøver jeg jo ikke vide hvor de er. Skulle der ske noget så ringer de bare.
Der må du altså undskylde, men jeg er altså af den gammeldags type, jeg mener det er mit ansvar at holde øje med hvad de render og laver, og hvor de er. Og hvad er der galt med at låne telefonen, hos deres venner, for at ringe hjem. Min telefon står altid åbent for deres venner, når de vil ringe, og der er heller ikke nogen af deres venner´s forældre der har noget i mod at låne dem telefonen, for at de kan komme i kontakt med mig.
Jeg syndtes kun telefonen skal bruges til det sjove når de er så små som 13-14 år. Der kan de få fat i deres venner, og skrive sms til hinnanden. Men det vil ikke tage ansvaret fra mig. Jeg mener at børn og mobiler, ikke hører sammen i den udstrækning som det er blevet.
Hvor tit hører vi ikke også lærerne, fortælle om børn som sms´er i timen, eller som bliver mobbet over sms i skolen eller i fritiden. Jeg er af den mening at telefoner er for voksne og ikke for børn, og der for hvis de skal have mobiler, for at være med på moden, så skal det kun være at betragte som da vi havde dåser på snor, eller Walkie Talkie.
Jeg ved godt jeg står lidt udenfor med den mening, men jeg er heller ikke en af de forældre, der får koloenorme regninger.
tilføjet af

tv-avisen kl. 18.00 på DR

Jeg har lige set i Tv-avisen, at en Maxicansk minister samt dem der arbejder i ministeriet, har fået en chip indopereret i armen, da han er bange for at blive kidnappet.
Så teknologien er tilstede, og det er sikkert bare et spørgsmål om hvornår den kommer ud til den menige borger.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.