1tilføjet af

Mundskyl duer ikke

http://www.bt.dk/test/mundskyl-duer-ikke
Man må ikke overvurdere effekten af mundskyl. Drømmen om at kunne slippe for at børste tænder og bare skylle mund, er stadig en drøm, vi ikke kan opfylde,« siger ledende tandlæge ved Aarhus Universitet, Bo Danielsen. Han advarer imod, at man erstatter tandbørstningen med mundskyl. Og heller ikke når det kommer til dårlig ånde, anbefaler han den dyre væske.
tilføjet af

Hvem har lovet det?

Der er ALDRIG nogen som har lovet at man kunne erstatte tandbørstningen med mundskyl! Munskyllevæske er beregnet først og fremmest som et middel imod dårlig ånde, men virker kun i nogen grad, de den dårlige ånde i mange tilfælde stammer fra andre problemer i mundhulen eller i fordøjelsessystemet. Det er derfor kun en måde at skjule sin dårlige ånde hvor man i virkeligheden burde bekæmpe årsagen til denne.
Der findes mundskyllevæsker som her et meget højt indhold af fluor, og dette kan være en hjælp til at bekæmpe caries, altså huller i tænderne, men det kan aldrig erstatte tandbørstningen, da det er nødvendigt at skrubbe madrester, bakterier osv. bort fra tænderne. Det kan en væske naturligvis ikke klare alene. Dette kan dog også klares med en ekstra flourholdig tandpasta, hvor man efter tandbørstning kun spytter men ikke skyller.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.