6tilføjet af

min veninde har ingen ryggrad

Hej
jeg har en veninde som jeg har kendt siden folkeskolen, som har boet 10 år med sin kæreste, hun flyttede op til ham i nord sj (hun kommer fra vest) og kendte ingen hun har nu en "veninde" og hun ser lidt til og sin kærestes mormor som hun handler lidt for og få en tår kaffe i ny og næ.
Min venide har været ude for en bilulykke og får penge fra kommunen og de prøver hende af hvad hun kan osv.
Hendes kærstes familie ser skævt til hende når de spørger hende hvordan hun har det og hun siger at det går godt og hun er tilfreds med at gå hjemme for hun har en del smerter..
Hendes kæreste taler tit ik pænt til hende siger hun er doven og kalder hende dum, de bor i hans hus som han har avet efter sin forældres død og hun må dårlig nok købe noget til hjemmet, hvis hun skal besøg en aften så er han lidt sur og spørger hende hele tiden hvad hun skal og hvornår hun kommer hjem hvis han skal noget en aften så giver han ik lyd fra sig hvornår han kommer hjem og siger f.esk ikke at han skal spise der uden hun ved det osv..
Hun får ik noget omsorg, han har sagt til hende at for ham er det mere vigtigt at ha mange penge og få god mad end at de dyrker sex, han går sjælden i bad og gør sjælden noget ud af sig selv. (de er begge midt 30)
Min veninde brokker sig næsten dagligt til mig at nu har han sagt det og det og nu har hans mormor sagt det og det. specielt mormoren er meget efter hende pga hendes størrelse. jeg har sagt flere gange flyt fra ham..
MEN hun siger nej hele tiden!
hun siger, jeg finder aldrig en der vil ha mig ( hun er meget kraftig) for jeg for fed og hvad med vores økonomi jeg har ik lyst ti at starte forfra i en anden kommune med alle de papir osv fra lægen og ulykke osv og hun er bange for ik at ha råd ti sin bil.
Jeg har prøvet at forklare hende om hun synes det er mere vigtigt at hun har et lorte liv hvor de ik behandler hende pænt end hun kommer væk der fra og kan blive selvstændig og møde en der vil hende 100%.. Jeg har tilbudt hende at hjælpe hende så godt jeg kan.
Og har forklaret at alle har nok prøvet at være nede og skrabe bunden men så må man rejse sig op igen.
Hun siger tit jaa jeg er ik ligeså stærk som dig men nu er han sød igen jeg ignorede ham bare i går så kan han lærer det.
Tit ligger jeg jo bare øre til som bedst muligt men nogen gange har jeg lyst til at slå hende oven i hovedet og sig hallo tænk dig om... det er dit liv du er staig ung..
vil du bare forfalde hen og være en robot..[:*(]
Jeg har virkelig lyst til at sige til hendes kæreste at han skal være sød og behandle hende som sin kæreste og ikke bare en der er for at gøre rent for ham og vaske hans tøj.
Jeg kan snart ikke mere se til at hun har det sådan...[:|]
tilføjet af

Læs det du har skrevet

og så har du svar på hvordan krige opstår.
Hvad med at passe din egen næringsvej og lade andre mennesker om deres ??
tilføjet af

Hmm

Men det er hendes valg og det kan du jo ikke gøre noget ved. Vil du ikke høre på, hvad hun fortæller, så vis noget rygrad og sig det til hende. Hvordan hun så reagerer på det, ja, det må du tage med. Det er dit valg.
tilføjet af

hvis din veninde

ingen ryggrad har vil jeg kraftigt anbefale at søge læge straks.
Har man ingen ryggrad er man fuldstændig handicappet og kan ikke klare sig selv.
Gå til lægen og spørg ham hvad man kan gøre ved problemet. Måske kan der indsættes en ny ryggrad.
Ellers snak med en kiropraktor
tilføjet af

Passe sin næringsvej Hmm

Hun fortæller hun har en veninde der brokker og brokker sig til hende. Men vil veninden ændre sine livsbetingelser og sit forhold. Nej.
Men hun vil gerne brokke sig. Men trådstarter har ikke mere overskud til at høre veninden brokke sig.
og Du skriver så ret empatisk til hende at hun skal passe sin egen næringsvej.
Du læser vist ikke helt hvad der står. For det er sku den såkaldt veninde der skal passe sin næringsvej og ikke belemre andre, med brok over ting hun ikke selv er vilig til at ændre.
LOL
Og
Haps
tilføjet af

Du skal stoppe hendes brok

Hvis din veninde, som forventes at være ansvarlig for valgene i sit liv, ikke selv ønsker at ændre sit liv. Så skal hun holde kaje med sit brok.
Hun bruger dig som skraldespand.
Du skriver hun ikke har rygrad.
Du bliver nød til at bruge din rygrad. 😉 Du er ganske enkelt nød til at bede hende holde kaje. For hun vil ikke ændre på sit liv, uanset hvad hendes årsag er. Så er det hendes valg og vil hun ikke have hjælp eller selv gøre en indsats. Så må hun æde det lort hun vælger at byde sig selv for.
Det skal ikke gå ud over dig. Du har også ret til at vælge fra at andre bliver ved med at vælte deres galde ud over dig.
De er voksne og må selv tage ansvar for deres liv. Du må og så tage ansvar og overveje at bede hende holde kaje. her må du selv overveje om det er det værd.
Det er nemlig kun dig der kan vælge da det er dig der skal leve med de konsekvenser som dine valg kan forårsage.
Hun bruger dig som skraldespand. Er det et venskab???
tilføjet af

Lige meget hvor meget

Du end gerne vil hjælpe din veninde, kan du ikke blive parat på hendes vejne, det skal komme fra hende selv....
Hun har levet i den mønster i mange år, det kan tage mange år at bryde.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.