3tilføjet af

Hjaelp til floedekarameller.

Hej I paa min alder derude. Kan I huske opskriften paa floedekarameller som man selv lavede paa panden. Jeg kan huske der skal sukker og smoer og havregryn smeltes sammen og en sjat floede. Er der nogen der har en god opskrift.
Venlig hilsen,
Bogormen
tilføjet af

Nu véd jeg ikke lige hvor gammel

du er men denne opskrift har været i famillien i årevis - og kan vist også findes på nettet:
Ingredienser:
75 gr. hasselnøddekerner
50 gr. havregryn
25 gr. smør
400 g. sukker
1/4 l. piskefløde
75 g. smør
Hasselnøddekerner hakkes og blandes med havregryn og ristes på pande i 25 gr. smør.
75 gr. smør og sukkeret kommes i en tykbundet gryde over svag varme til det bliver gyldent.
Piskefløsen piskes i til karamelmassen er helt jævn. Nødder og havregryn vendes i til sidst.
Karamelmassen hældes ud i en lille bradepande med bagepapir. Massen skal være 2-3 cm høj.
Afkøles et koldt sted (ikke køleskab) i ca. 1 time til massen er stivnet.
Karamellerne skæres ud i passende størrelser.
Enjoy !
tilføjet af

Mums

Skriv "flødekarameller" i Google, så kommer der en masse.
Jeg ville vælge en af de opskrifter hvor der bruges både sukker og sirup, så bliver massen mere homogen, det bruger de også i industrien.
Ved anvendelse af lys eller mørk rørsukker får man en kraftigere sukkersmag.
Mht udskæring skal man lige finde det temperaturmæssige punkt hvor man kan skære dem ud med et fast tryk uden at det flyder ud, kontra det at det er næsten umuligt at skære ud og splintrer når massen er kold, alt efter hvor meget fyld der er i.
tilføjet af

Hvorfor havregryn?

Hvorfor skal der havregryn i flødekarameller?
Havregryn er sgu da kun noget man spiser til morgenmad hvis man er på SU og det er sidst på måneden...
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.