11tilføjet af

Milten

En jeg kender skal have fjernet sin milt.
Den er forstørret, men de kan ikke finde ud af hvorfor.
Er der nogen der har erfaringer med dette, som vil give lidt videre til mig.
Jeg er meget nervøs for hvordan det hele skal gå osv.
tilføjet af

kan godt

forstå at du er bekymret, specielt når du ikke rigtig ved noget om det.
Desværre kan jeg ikke hjælpe, men hvis det var mig selv, ville jeg kontakte min egen læge og stille de spørgsmål som jeg gerne ville have svar på.
Håber at alt kommer til at gå godt med din ven.
tilføjet af

Fundet lidt på Google

Er milten for stor, som det bla. kan ses ved leverlidelse og lymfesygdomme, vil der oftest komme nedsættelse af antallet af blodplader.
Læst via link: http://www.dsgnet.dk/Sites/artsym/blodplad.asp
tilføjet af

Lidt flere info

tilføjet af

Tak

Tusind tak, både cstine og Bimmer.
Hvor er det rart, at der er nogen, der svarer en.
Også bare at der er nogen, der tager sig lidt af en, er rart.
Tak!
Verden er vel egentlig et okay sted...
tilføjet af

der er ingen problemer

Du kan tage det helt roligt, milten er et organ som man sagtens kan leve uden.
Jeg er et levende bevis derpå, så du skal ikke være nervøs.
Det, der kan være ved sådan en operation og de fleste lidt større operationer er de komplikationer der kan komme bagefter.
Der er dog ingen grund til uro skulle jeg dog mene.
tilføjet af

Milten

Milten fungerer som sorteringsmaskine for dit blod og frasorterer ødelagte eller udslidte røde blodceller (dem der transporterer ilt rundt i din krop) Desuden er milten et lymfoidt organ hvilket vil sige at det er med til at opfange eventuelle sygdomsfremkaldende stoffer der skulle komme direkte ind i blodbanen og dræbe disse samt fortælle dit immunsystem at det skal være opmærksom på de her fremmede ting. Derfor opererer man normalt ikke milten ud uden videre, men man kan sagtens føre et normalt liv uden - bare skal man være lidt ekstra påpasselig. Men alt dette kan en læge fortælle dig meget mere om.
tilføjet af

Milt forstørret

Hej min ven har lige sagt til mig han har fået kyssesyge og lægerne siger at hvis man har fået de første symptomer plejer man at få ondt i milten bagefter, den hæver (bliver større) og 0,1% chance for at den springer.
Jeg vil tro din ven har fået kyssesyge så :)
men jeg jo ikke læge :)
tilføjet af

Milten

Hej opogned
Jeg havde en milt der var forstørret så meget at den var vokset ud til navlen. jeg blev sendt ind til omkologisk - hæmatologisk AMB.her fandt man ud af at jeg led af blodsygdommen "Polycytaemia vera". kort fortalt handler det om at min knoglemarv producere røde blodlegemer hele tiden og mange af disse er defekte. da milte er med til at destruere gamle og syge røde blodlegemer er denne nu på overarbejde og derved vokser den. min behandling er "Hydroxyurea medac 500 mg" 2 stk. dagligt resten af livet. det er en mild kemo pille.min milt er skrumpet ind til det næsten normale.
Sygdommen er ikke så kendt, men det er værdt at få undersøgt inden din bekendte får fjernet milten.
Venlig hilsen Polycytaemia vera.
tilføjet af

HER ER SVARET fra en ekspert :D

min far er læge. 😉 Milten har forbindelse til lymfesystemet. lymfer samler de farlige bakterier man har i kroppen i små knuder og destroere dem der (det er dem lægen mærker på, på halsen når man er syg), men milten står også for en del af immunforsvaret og ligesom lymfer hæver når man har bakterier i kroppen gør milten det også. desværre kan det være svært at få den til at skrumpe igen da det er et organ, men milten kan selvf også være syg på andre måder. læukemi er mange gange en af oversagerne😕
håber du fik nok svar 😉
tilføjet af

Milten - den kan fjernes i nogle tilfælde

Din bekendte kan sagtens leve i bedste velgående uden en milt. Dog vil han resten af sit liv være udsat for en større risiko for infektioner, da milten som en del af lymfesystemet spiller en central rolle i bekæmpelsen af infektioner. Ifølge http://www.sundhedslex.dk/milten.htm kan det blive nødvendigt at fjerne milten i tilfældet af, at milten ødelægger røde blodlegemer for hurtigt - hvilket kan føre til anæmi - eller udtømmer depoterne i de hvide blodlegemer eller blodplader, som kan medføre infektioner eller blødninger. Det er sandsynligvis derfor, at din bekendte skal have fjernet milten.
tilføjet af

procket

jeg ved ikke så meget om det men laver procekt og vil gerne vide mere om det vis det kunne være der var nogen der ville skrive noget om hvordan det er og få fjernet nyren!!:)
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.