19tilføjet af

Mavesyre -jeg bliver VANVITTIG!

Okay, jeg er åbenbart begyndt at producere for meget mavesyre, med alt hvad dertil hører. Jeg har aldrig haft problemet før, men det er kommet næsten fra den ene dag til den anden her i forrige uge.
Jeg får svien i mellemgulvet.
Jeg får halsbrand.
Min mave spiler sig op og jeg bliver oppustet.
Det føles som om jeg ikke kan synke maden, efter jeg har tygget den.
Jeg skal bøvse hele tiden.
Næsten uanset hvad jeg spiser, svier det i mellemgulvet bagefter.
Hvis jeg rejser mig hurtigt, er det som om jeg skal tage en dyb indånding for at undgå det begynder at svie i mellemgulvet, og alligevel svier det lidt.
Jeg har lagt kosten lidt om. Jeg har droppet kaffen, cigaretterne og cola´en ( og alt andet sodavand). Faktisk har jeg også droppet juicen og mælken og drikker stortset kun vand.
Jeg har aldrig drukket alkohol, så derfor er det ikke noget problem at "droppe" den.
Jeg er begyndt at spise en håndfuld mandler hver dag og lidt bananer.
Jeg spiser mørkt rugbrød med kerner.
Jeg tager ind imellem en Balancid Novum-tyggepille, men den virker kun et par timer.
Det værste er selvfølgelig at det gør ondt i mellemgulvet og også det at det føles som om man ikke kan synke maden når man skal spise [:*(].
Lægen siger jeg skal vente til det går over, men hvad er jeres erfaring. Går det over af sig selv på et tidspunkt? [:|]
tilføjet af

mavesyre

jeg led frygteligt af mavesyre for en del år siden og lægen foreslog mig til min forbløffelse at begynmde at ryge. Det hjalp til min store forbløffelse, men havde dog aldrig ventet de ord fra en læge.
tilføjet af

mavesyre, gode råd

tilføjet af

Vente med hvad?

Det går sgu ikke bare lige over, men balancid er noget møj for dem skal du have flere og flere af. Køb istedet Asilog - de er i håndkøb nu. De er et produkt mage til de gamle mavesårstabletter, der var en revolution da de kom frem Tagamet.
De lægger en fin hinde i din mavesæk så irritationerne ikke kan komme til at give dig symmptomer. Spis tre om dagen i en uges tid og så en morgen og en aften en uge derefter, prøv så at holde helt igen. De virker.
tilføjet af

ja ja

Du har ret ASILOG men du skal tage dem som en kur i 14 dage.
Igamle dage var de på recept.
tilføjet af

prøv

Prøv Kuracid 300 mg. håndkøb på apotek. Virker det ikke, så få din læge til at udskrive Omeprazol Bluefish, de virker men har en bivirkning mild hovedpine.
tilføjet af

mavesyre

Du skal undersøges ordentligt for mavesår, jeg har selv døjet med sammme problem, indtil min læge udskrev det receptpligtige NEXIUM, der er meget effektivt...god bedring !
tilføjet af

undskyld

Jeg mente ACENIL so er rigtig mavesårsmedicin
tilføjet af

Anonym :

I morgen går du i Føtex og køber en pose mandler.Du spiser seks til otte om dagen og jeg lover dig,det er farvel til mavesyre.Man ved ikke hvorfor det virker,men virker det gør det.Hvis ikke du tror på dette råd,vil jeg sige til dig,at du alligevel skal prøve. Tyg dem grundigt. Kom tilbage og fortæl om din mandel-oplevelse-minus-mavesyre! Jeg ønsker dig held og lykke og se at komme afsted blev der sagt.
tilføjet af

Som jeg skrev i mit oprindelige indlæg

så spiser jeg både mandler og bananer [:|]
tilføjet af

Du skal da ikke bare vente..på Hvad??

Det er da noget underligt at sige af du bare skal vente,,du skal til undersøgelse..Jeg har være til pusteprøve,hvor man drikke noget surt væske og skal puste ,så kan man se om du har mavesår,det er noget nyt opfindelse..Jeg får nexium mod mavesyre og det hjælper ,men er på recept..men kan købes i håndkøb så er det kun på 20 mg...mine er på 40 mg...Held og lykke fremover..ps..rugbrød er ikke godt..spis havregrød lavet på vand,med lidt sukker på ..Jeg spiser lyst rugbrød det er meget bedre..Håber du kan bruge det til noget..ss
tilføjet af

Du kan også

tvebakker,boller,ris,pasta,ja alt der kan suge mavesyren...Cola er det værste...Det er godt med mælk,det tager også mavesyren..så cacomælk kan man også drikke engang imellem,men ikke for tit..ss
tilføjet af

nexium

hvis du har svært ved at sluge piller ,må man godt røre den i et glas vand og drikke det...ss
tilføjet af

til anonym :

Jamen så kan jeg da godt forstå du er ved at blive vanvittig,det er jo ikke holdbart med din situation. Du må ha en snak igen med din læge da din læge kan give dig noget på en recept.Jeg håber det lykkedes for dig! P.S Har du prøvet ,at drikke vand?
tilføjet af

Om hun har prøvet at drikke vand??!!??

Det er sgu nok det første man gør, når man har halsbrand! Øhh nå nej, jeg har ikke drukket i en uge, nå så er det jo klart jeg har halsbrand! Ja goddag, siger jeg bare!
Frugter og grøntsager er noget af det bedste mod for meget mavesyre. Æbleeddike og kisel hjælper også. Ved selvfølgelig ikke hvor meget i din situation, eftersom det lyder ret vildt.
tilføjet af

halsbrand

Jeg har haft halsbrand/sure opstød siden jeg var 13, er idag 22 år og lider stadig af det. På et tidspunkt var det så slemt at jeg drak 2-3 liter mælk om dagen bare for at få det neutraliseret en smule. Jeg er idag begyndt på omeprazol bluefish, men kan også anbefale Kuracid. Hvis det er så gå til din læge og spørg om at få taget en prøve for at se om du har Helicobacta bakterien i maven.
God bedring
tilføjet af

Samme

Jeg har haft præcis det samme - svien + svært at synke. Synkebesvær er slut - heldigvis - efter at min læge gav mig syrestoppende piller. Jeg har stadig ind imellem svien i mellemgulvet. Teknisk set tror jeg det hedder "mavesår" men det er måske et lidt dramatisk ord for hvad er skader på slimhinden i maven (mener jeg). Min læge gav mig Omeprazol syreblokkere - det burde du også få fra din læge. Jeg tror ikke det går væk bare af sig selv... Jeg har bestilt noget der hedder DGL lakridsekstrakt (naturlægemiddel) som vistnok skulle have en rigtig god virkning på svien, etc. - glæder mig til at prøve det. Held og lykke!
tilføjet af

Mavesyre -jeg bliver VANVITTIG!

Vejen frem er sund kost og motion. Naturligvis hjælper det også med medicin for at tage symptomerne. Men det gælder om at behandle årsagen til ubalance i mavesyren. Jeg læste på sundhedsportalen SundhedsLex.dk at mavesyre behandles ved ændring af livsstil i forhold til kost og motion. For meget eller for lidt mavesyre kan være farligt, hvis man ikke behandles rettidigt.
tilføjet af

Mavesyre -jeg bliver VANVITTIG!

din læge skal jo allerede nu tjekke dig for helicobactor bakterien som det første og det næste såfremt den er negativ er at du skal til gastroskopi¨for at have tjekket op om sår på spiserør eller mave.Det skal han starte her og nu,slut.
du skala ikke begynde på syrpumpehæmmende medicin før du får beskad på det også da det kan forvanske en måling af helicobactor.
Nexium er utroligt dyrt 20 mg x 1 om dagen om måneden løber op i 500 kr . der findes Lanzoprasol og omprasol som er lang billigere og dem er der offentligt tilskud til .
Afsted her og nu til lægen.
tilføjet af

mavesyre

din læge er jo ikke helt rigtig for rygning føre nemlig til belægning i maven og derved større risiko for mavesår.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.