15tilføjet af

Måske er jeg er psykopat

I nogen tid har jeg gået med en tanke om, at jeg måske er psykopat. Det skal siges at jeg ikke har været til en psykiater.
Når jeg tænker på hvad andre tænker, så er det grundlæggende, hvad de tænker om mig, altså hvordan jeg ser ud i deres øjne. Jeg tænker næsten aldrig på deres tanker omkring følelser.
Jeg opfatter mig tit som overlegen, hvilket jeg måske også er eller virker. For mig, er det altid; mig først. Jeg har altid troet, at jeg blot var egoistisk, men efter at have læst en artikel om psykopati, slog det mig, at jeg faktisk syntes at beskrivelsen passede på mig.
Men er erkendelsen af måske at være psykopat ikke nok til at modbevise dette?
-
tilføjet af

Men du virker da

Til både at være en klog og tænksom psykopat!
er det en trøst?
tilføjet af

om psykopati..

Jeg tror at du har syndromet af nutidens "wannabe" (ikke ondt ment): du prøver at leve op til en selvbestemt standart, som du tror er en betingelse for at "være med" i spillet. Du skriver at du tænker hvad andre tænker om dig og hvordan du ser ud i deres øjne, og at det handler slet ikke om følselser. Det er ednu en side af nutidens tendens til det materialistiske og overflødige .. udseende betyder alt.
Så jeg tror altså ikke at du er en psykopat, du er blot en af de få idag som sætter spørgmålet ved nutidens værdier..
tilføjet af

Du kan læse

dig til hvad det vil sige at være psykopat. En af de mest afgørende faktorer er total følelseskulde overfor andre menneskers følelser og lidelser og en adfærd hvor man hele tiden prøver at charmere sig til en masse fordele for egen vindings skyld, uden tanke for de lidelser eller omkostninger man påfører andre mennesker. Det kræver også en høj IQ. Din tendens til navlepilleri kan bunde i ganske almindelig usikkerhed. Også din overlegne facade. Du tør måske ikke gå ind i andre menneskers følelser fordi du er bange for at blotte dig selv. Eller for at blive skuffet/såret. Så er det en helt anden historie. Hvis jeg var dig ville jeg prøve at få det afdækket professionelt. Som du selv siger. At du overhovedet er i tvivl taler absolut til din fordel.
Hvis du ikke er psykopat er der jo andre ting i din psyke der skal justeres. Pøj Pøj med dig
tilføjet af

om du er psykopat??

jeg tror ikke det er nogen garanti, for ikke at være psykopat, at du ser er klar over problemet. - det er nærmere en dårlig undskyldning: ååhhh jeg kan ikke gøre for det, jeg er jo psykopat.
Jeg er bange for der ikke er andre udveje end at du må tage dig sammen og ændre din tankegang.. hvis altså du er træt af at være selvcentreret og selvisk. sorry, do it the hard way or don't do it.
tilføjet af

nix - det er du ikke :o)

en psykopat ejer ikke selvindsigt mht. egne dårlige sider. De skylder ALTID skylden på andre. Det er ALDRIG deres fejl.
Så alene ved at du er selvreviderende, har du vist, at du ikke kan være psykopat.
(Psykopater kommer kun i kontakt med terapi og selvindsigt når de enten bliver indlagt eller fængslet, og bliver tvunget i terapi - ikke før. - der er jo ikke noget galt med dem...)
Desuden så skader psykopater andre med vilje, og de nyder det. De udnytter, gør fortræd, lyver, skader, misbruger osv. andre, UDEN at finde det forkert. De synes det er helt fint. - gør du mon det? Næppe.
Hvad du så har ondt i sjælen med, kan du jo finde ud af sammen med en god terapeut.
tilføjet af

Kan du genkende disse ps..træk..

Veltalende og chamerende
Egocentreret og selvovervurderende
Konstant behov for spænding og nye impulser
Let ved at lyve og bortforklare
Bedragerisk og manipulerende
Ingen skyldfølelse og anger
Svagt og overfladisk følelsesliv
Manglende indlevelsesevne og empati
Snyltende livsstil
Opfarende, aggressiv og ringe selvkontrol
Kort tidshorisont. Ingen langsigtet planlægning
Impulsiv
Manglende ansvar for egne handlinger
Hvis du ikke kan det så bare rolig... Du skal have overvejne mange af disse ps..træk før du skal være nervøs....
tilføjet af

Kolde følelser

En person, som aldrig græder eller ikke kan græde, når det er naturligt, at vise disse følelser, har måske nogle psykopatiske træk.
Jeg har engang læst i Femina, at i Danmark, er der ca. 100.000 mænd, som har psykopatisk træk UDEN at de selv ved det.
De fleste er veluddannet og har en lederstilling. De er perfektionister, har charme og lider af storhedsvanvid.
I et parforhold, er de sygelig jaloux og mistroisk overfor deres kone, om de er utro, selvom de ikke er det. De vil gerne bestemme det hele og have kontrol over andre. Kritisere meget andres fejl og mangler. Giver mere ris end roser. Han kan være voldelig både fysisk og psykisk. Han kan manipulere og tyrannisere andre mennesker. Er en skadefryd person.
tilføjet af

psykopater kan sgu godt græde

bare ikke af medfølelse med andre, men fordi de ikke får tingene som de vil...
tilføjet af

det er ok at tænke

hvis vi nu overvejer at du er psykopat hvilken forskel gør det så ?? at du ikke er i stand til at ændre din adfærd uden hjælp udefra ?? eller ska du måske ikke bare se og komme igang med at leve livet uden at være for bevidst , tag nogle stoffer eller drik dig stjernestiv , få en kæreste eller nogle børn lev nu det liv vi siger du skal .. måske skulle du bare tage den med ro , langt de færreste psykopater er til gene for andre og i nogle tilfælde ikke engang dem selv , . fra medicinsk side er det noget med at alle mennesker bliver betragtet som sindsyge men kun skal hjælpes hvis deres vanemønstre af den ene eller anden grund låser dem fast i et destruktivt mønster .. op med humøret du derude bag skærmen , du overlever sikkert , og hvis ikke så sig lige til så ska vi nok hjælpe inden du gør noget dumt, hov sikken et sidespor at komme ud på .. Du er sikkert ikke psykopat og hvis du var ville du så se verden anderledes end du gør nu ??? måske ikke men det kunne da være ,, hvem ved , måske du--...
håber mit tankespil kan være til hjælp .. hvis ikke så kontakt en ven
Mvh Anders
tilføjet af

Næppe psykopat!

Hej,
Psykopaters store fordel er at de ikke bekymrer sig om hvordan andre ser på dem. De ser ikke sig selv med andes øjne.
Derfor kan de til blive ledere eller politikere.
Det er måske den vigtigste grund til at jeg ikke tror at du er psykopat.
Jeg kom til at tænke på bogen 'tre mænd i en båd', hvor een af dem læse en lægebog og finder ud at at han fejler det hele undtaget 'mund og klovsyge'.
Psukopater skader ikke specielt folk med hensigt, men de har dårlig føling med andre.
Det er måske det emne, der er skrevet mest populært vrøvl om.
Det er næppe heller specielt mandligt at være psykopat, som mange mener. Kvindelige er anderledes, udnytter mennesker f.eks.
En svandk psykiater her skrevet flere udmærkede bøger om psykiatri, jeg tror hans navn staves 'Culberg'.
venlig hilsen
tim
tilføjet af

psykopater skader netop med vilje

så der giver du en forkert oplysning.
De personlighedsforandringer der i DK klassificeres under psykopati, og som er f.eks. borderline og narcissisme, det er dem, der ikke skader for at skade, og som ikke nyder at skade andre. Det er bare en uheldig følge af at verden for dem kun handler om at tilfredsstille deres behov og ambitioner.
Men den "ægte" psykopat er bla. netop kendetegnet ved at nyde at skade / udnytte andre.
tilføjet af

Måske Psykopat/ en menign til Cye.

Cye..
Det kan kun en psykiater besvare for dig..
Man kan godt have ligheds træk uden at være det..
Eller nogle ønsker at ændre det og er derfor opmærksomme på disse symptomer..
Et godt råd, ring til en telefon linje/ kom i kontakt med en psykiater.
Man kan "lære" at styre sine tilbøjeligheder med profesionel hjælp..
Så pøj pøj..
Tænkeren..
tilføjet af

Du er IKKE psykopat.

.. En psykopat ville nemlig aldrig mistænke sig selv for at være pyskopat.
tilføjet af

Måske er jeg er psykopat

jeg er diagnostiseret psykopat. eller rettere har jeg en "dyssocial personlighedsforstyrrelse", som det korrekt hedder nu.
jeg har selvsagt rigtigt mange af de træk, der bliver nævnt her.
dog havde jeg aldrig nogensinde tænkt at jeg skulle få denne diagnose.
diagnosen er blevet bekræftet fra et par forskellige steder, og ingen tvivl om at det er den rette konklusion, der er kommet frem til.
jeg har også diagnosen "emmotionelt ustabil personlighedsstruktur", altså hvad der populært kaldes borderline.
det undrer mig meget, at alle er så optaget af at finde frem til evt psykopater?
omvendt kan jeg godt se, at det kan være dybt fascinerende at få et indblik i os, vi besidder jo nogle helt særlige ting.
tilføjet af

Måske er jeg er psykopat

Jeg ser nu psykopati som en mangeltilstand, ikke mindst grundet seneste års forskning, der kunne indikere en underudvikling af visse dele af hjernen, der bevirker, at psykopaten hverken påvirkes af eller har forståelse for følelsesladet ord, sprog, udtryk og handlinger baseret på følelser. Se evt. http://www.youtube.com/watch?v=oaTfdKYbudk for uddybning.
Fascinationen er næppe fascination i den forstand, du mener det, men derimod et udtryk for empaters enorme dilemma: at forsøge at sætte sig ind i at være blottet for samvittighed og betragte alt som et spil, hvor det kun går ud på at vinde uanset metode. Hvordan tackler man en relation til en person, der udelukkende spiller efter egne regler, ikke tilpasser sig samfundets normer? Hvordan determinerer man afstraffelse indenfor retsvæsnet, når psykopater ikke kan rehabiliteres uanset metode? For empater er der store dilemmaer i tackling af psykopater - vi lever jo efter moral, etik, sociale spilleregler, hvor psykopati ikke passer ind i gængse sociale spilleregler - regelsæt, der ofte opfattes som hæmmende og ugyldige af psykopater.
I bund og grund fungerer vi forskelligt, har forskellige værdier og spiller efter vidt forskellige spilleregler. Repræsentanter fra de to forskellige lejre kan derfor ikke lege sammen med gensidigt positivt udbytte - men kun empaterne er ikke ligeglade.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.