5tilføjet af

måler på radiator

Er der nogen der kan fortælle hvordan min overbo's måler på radiator viser meget mindre end mine trods det at vi næsten ingen varme bruger og hun bruger tilsynladende mere. Rørerne op til hende er tit meget varme?
tilføjet af

Fordi

det ikke er en særlig god måde at måle på.
Der er trods alt tale om (hvis det er en fordampningsmåler) en målertype der er fra dengang morfar var ung.
Det er velkendt, at man kan gøre nogle ting for at "nedsætte" forbruget og man kan dumme sig på en måde som øger forbruget.
For der er ikke tale om at man registrerer forbruget men om hvor varmt der er lige omkring måleren.
Så hvis du f.eks. har nogle store tunge møbler stående lige foran måleren, så får du et merforbrug.
Eller har gardiner trukket for vinduerne og som lukker radiatoren inde.
Hvis man er den type der tror at man spare på varmen ved at lukke en eller flere af radiatorerne i et rum, så vil det give et merforbrug på den radiator der så skal varme et større areal op end det den er beregnet til.
Hvis der er tale om en elektronisk måler vil du i de fleste tilfælde ikke kunne sammenligne den ene måler med den anden, idet varmefirmaerne bruger en "korrektionsfaktor" hvor der sker en beregning for udsat beliggenhed, radiatorstørrelse m.m.
I de tilfælde kan man først sammenligne forbruget når man modtager varmeregnskabet.
Mange steder vælger man målertype ud fra hvad der er billigst uden at tænke over fordele og ulemper. Først bagefter begynder man at finde ud af, at det billigste ikke altid er det bedste.
tilføjet af

Reguler selv

Sørg for at fordampningsmåleren er så kold som muligt. Reguler ventilen, så der lige netop ikke er varmt så højt op på radiatoren hvor måleren sidder, vil du have den køligere, så hæng en våd klud på måleren. Du husker nok fra fysiktimerne, fordampnig kræver varme, så når vandet fordamper henter den oget af sit fordampningsvarmeforbrug fra måleren.
tilføjet af

Clorius med en kalorius regning.

jeg bor i en ejerlejlighed, som jeg købte i 1982, men fra 1986 og indtil 2001 har ingen boet, eller opholdt sig i lejligheden, da vi har arbejdet i udlandet.
jeg havde en aftale med viceværten om, at han mod betaling skulle holde ekstra opsyn med min lejlighed, men desværre døde han, hvilket jeg først fik kendskab til meget senere.
hans stilling blev ikke genbesat, da bestyrelsen fandt det billigere, at ansætte et privat firma til renholdelse af de grønne områder, og et privat firma til fjernelse af køkkenaffald, det sidste overholdt ikke sine aftaler, og røg ud.
firmaet som administrerede ejendommen, havde kun åben for telefonisk kontakt mellem kl. 9 og 10 om onsdagen, hvorfor det var umuligt for mig at kontakte dem, på grund af tidsforskellen, så jeg sendte en telefax, og gjore opmærksom på, at lejligheden var ubeboet, men jeg hørte aldrig fra dem.
jeg betalte naturligvis stadig fællesudgifter.
i 1997 var jeg hjemme i 4 dage, til en begravelse, og jeg kontaktede Clorius, så jeg kunne få en måleraflæsning.
jeg fik en regning på 58.000 kr. hvilket naturligvis var helt ude i hampen, og administrationsfirmaet kontaktede en ejendomsmægler, som skulle sælge min lejlighed på tvangsaktion.
jeg kontaktede en Advokat, som heldigvis hurtigt kunne gennemskue situationen, og min forsikring betalte hans salær.
administrationsfirmaet turde ikke gå i Retten med sagen, da der jo hverken var brugt vand, el, eller telefon, endsige leveret post.
de betalte mig 15.000 kr for at lukke sagen.
senere kom det frem, at Clorius i andre boligblokke, havde sendt 3 mand ind til aflæsning af målerne, hos enlige ældre mennesker, og de ansatte havde råbt diverse tal til hinanden, som intet havde at gøre med virkligheden.
min Advokat havde fundet et bestyrelssesmedlem fra en anden boligforening, som var villig til at forklare omtalte i Retten.
ud fra den gængse omregningstabel, på 133, har vi et forbrug på ca. 11 streger på vand og varme, eller næsten ingenting.
hvis I er så uheldige at have Clorius til jeres måleraflæsning, så pas gevaldigt på, sørg for at minimum 2 personer er tilstede, og forlang rørerne udleveret, sammen med den aflæsning, som aflæseren skriver.
administrationsfirmaerne og Clorius, har dobbelte regnskaber, som dææker over svindel, og sammen deler de overskuddet.
det er ikke vanskeligt, at aflæse hele blokkens forbrug, da fjernvarmeværket også holder øje med deres leverancer, svindelen foregår når Clorius skriver for mange streger på, hos de beboere, som ikke kender proceduren, i dette tilfælde blev administrationsfirmaet fyret, men Clorius bruger stadig samme princip, her er tale om svindel i Randers, dog skal det retfærdigvis nævnes, at ikke alle kontrolører snyder.
tilføjet af

tilføjelse, Advokater verses Advokater.

da de fleste administrationsfirmaer også er Advokatfirmaer, kan det være vanskeligt, at finde en Advokat, da mange Advokater arbejder sammen, så inden min Advokat gik igang med sagen, tog han forbehold for samarbejdet med Arnbyg aministration, men hans firma havde ingen faglig kontakt med dem.
tilføjet af

Til aconto jern.

Jeg er journaliststuderende og ved at undersøge problemer omkring varmemålere og aflæsning.
Jeg håbede, du ville have lyst til at deltage i artiklen?
I så fald kan jeg kontaktes på mobil 60 73 55 42 eller email heref10@student.sdu.dk
Jeg har deadline onsdag, så har brug for at høre fra dig hurtigst muligt!:)
MVH
Helene Refsgaard
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.