13tilføjet af

Loftlampe, Hifi springer

Jeg skal have en lampe op og det er en ganske gemen lampe fra ikea. Så den sku være i orden.
Men den springer hifi, når jeg tænder.
Hvilket er "lidt" et problem.
Jeg har monteret ledninger i M og N,(der var en M1 og M2) Den første reageret (M1) den ikke på. Den anden (M2) sprang relæet fra.
Er det så udtaget der er skidt?
Der har ikke været i brug før i dag mens jeg har boet her.
Hmm
tilføjet af

Det er Korrespondance

Det er en Korrespondance
tilføjet af

.-..

Det normale er at N klemmen er nul og M1 er tændledning på lampen. De to er de klemmer du skal bruge i dit lampeudtag. Har du haft en lampe monteret dér før ??
Har du kontrolleret om lyskilden fungerer ??
tilføjet af

Det der lyder mystisk

Det er lang tid siden jeg har rodet med 230V installationer og korrespondence afbrydere, men her er en liste over typerne:
http://cubus-adsl.dk/elteknik/installationer/korrespondance.php
Mit hurtige umiddelbare bud er at der er noget i vejen med afbryderne eller forbindelserne der til, da HFIen ikke skulle slå fra medindre der er afledning til jord.
Desværre siger betegnelserne M1 og M2 mig ikke ret meget men det må stå for mellemledning 1 og 2 som må være de umærkede poler som P kontakten går til i diagrammerne.
tilføjet af

Helt ny lampe

Det er en helt ny lampe fra Ikea. Så den skulle være i orden. Derfor har jg ikke tjekket den. Da jeg så skal sætte stik på. Men det tror jeg lige jeg prøver, hvis jeg har et liggende.
Det er en ny lejlighed. Så det er den første lampe jeg sætter op der.
tilføjet af

Jeg har fulgt denne her

http://www.google.dk/search?source=ig&hl=da&rlz=1R2ACAW_daDK412&q=lampeudtag+tilslutning&aq=1&oq=lampeudtag
Nummer to link
Gør det elsikkert (pdf fil)
tilføjet af

Aha jeg forstår dig endelig

Du har selvfølgelig et udtag f.eks i loftet som lampen skal tilsluttes og du mener ikke selve afbryder kontakterne på væggen.
Derfor burde HFIen altså ikke slå fra medmindre der er ført jord med til udtaget og du tilslutter lampen mellem en fase og jorden.
Hvis du har en polsøger så må du kunne finde fasen i udtaget og tilslutte den til lampens ene tilslutning og så må der findes en Nul i udtaget som skal tilsluttes den anden tilslutning.
Ellers må lampen være defekt eller måske slet ikke beregnet til 230V?
tilføjet af

Tjekke lampe

Jeg tror næste skridt bliver tjekke lampe. Jeg skal bare finde et stik og montere og tjekke lampe.
Men den er spritny. Og lige hevet ud af pakken. Men det garantere jo ikke at den er i orden.
tilføjet af

HFI/HPFI-relæer

Når HFI relæet falder ud er det på grund af en elektrisk overgang til jord. I Relæet sidder en såkaldt nulstrømstransformer der kontrollerer at den strømstørrelse der går den ene vej udlignes af den der går den anden, sådan rent populært sagt.
Når forskellen bliver mere end 30mA slår relæet fra. At forskellen bliver mindre kan kun skyldes at der er elektrisk afledning til jord.
Denne kan opstå ved at en af lederne har forbindelse til noget der har forbindelse til jord, eller ved fejl på ledninger i den fatse installation hvor der så skabes noget der svarer til en jordforbindelse.
Hvis lampeudtaget som du forbinder din lampe i er monteret korrekt installationsmæssigt skal der være en mellemledning (tændledning) til klemmen mærket M1, mens nullederen skal gå til klemmen mærket N (eller på nogle typer 0).
Hvis man har sat f.eks. en jordleder på denne klemme er det fuldt forståeligt at HFI relæet falder ud. Men det er altså den faste installationsside jeg her taler om, så det burde (siger udtrykkeligt burde) være i orden, men må dog samtidig sige at med de pudsige og finurlige ting vi sommetider ser rundt om kan du ikke være absolut sikker.
tilføjet af

Funktionskontrol....

Monteringe på N og M1/M2 lyder helt i orden.
Hvis jeg var dig, ville jeg monterer en anden lampe på udtaget, eksempelvis en håndlampe, standerlampe eller tilsvarende.
På den måde får du klarhed om hvorvidt det er installationen den er gal med (hvis HPFI'en ved bliver med at springe), eller det der lampen der er defekt (så virker skidtet med den nye lampe).
Er du i øvrigt helt helt sikker på at det er HPFI relæet der springer og ikke en automatsikring, for i så fald har du en helt anden problemstilling.
Hilsen Solar
tilføjet af

Uha uha

Der fik du mig godt nok. Jeg kender til hifi eller hpfi som du kalder den. Automatsikring er mig ubekendt. Her er jeg nød til at bruge en Livline.😉Hvad er så det?
tilføjet af

Finurligheder ses jo

Ja du har ret. Det kan ske de særeste ting. Man tror man har fod på noget. Så kommer der nogt og vender bøtten og man må bare ride stormen af.
Jeg har boet her i 2 - 3 månder og har først fået en lampe inden fpr døren til loftet nu.
Så jeg må lige tjekke lampe og så må udlejer indblandes hvis den stadig er utilstedelig.
:)
tilføjet af

En automat sikring

er bare en sikring du kan trykke på så virker den igen, i modsætning til almindelige sikringer som springer og skal udskiftes når de "er brugt".
HFI eller HPFI "dimsen" kan du altid kende da den er afmærket som en sådan, og vil normalt have en eller anden form for test knap som man kan aktivere.
Det kan godt lyde som om du har taget fejl af automat sikringer og H(P)FI relæet.
HFI og HPFI er iøvrigt stort set det samme, dog er HPFI relæet en nyere lidt mere følsom type.
Hvis bygningen er af nyere dato eller lige renoveret (elektrisk set), så er der sandsynligvis brugt automat sikringer.
tilføjet af

Gad vide om trådstarter kom til at hænge

over de 230V siden vi ikke har hørt mere? ;-)
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.