4tilføjet af

Lebanon

Hej, Jeg ved godt at jeg sikkert er i den forkerte kategori, men jeg kunne ikke finde en for mellemoesten. Mit spoergsmaal gaar paa om der er nogen som har vaeret i Lebanon fornyligt, for jeg overvejer at tage der ned i marts, paa studie tur. Jeg vil bare hoere ang. sikkerheds situationen, gode raad og servaerdigheder. osv. Haaber der er nogen som kan hjaelpe.
MVH
SBL
tilføjet af

4 år gammel info..

Hej, jeg har været i Libanon for 4 år siden. Er der specielle ting du går efter siden du vil til Libanon? Jeg kan ihvertfald sige at det er et utrolig spændende land at besøge. Fra Beirut kan du nå en stor del af landet på endagsture. Jeg fik en god hjælp af Lonely planets bog om Libanon, og deri kan du finde de kendte og de knap så kendte seværdigheder. Men ting du ikke må gå glip af er Baalbeck der er et romersk tempelkompleks, Byblos(jbail) der skulle være noget af den første civilation der er kendt til. På udenrigsministeriets hjemmeside (www.um.dk) kan du se om der er ting du skal være opmærksomme på med hensyn til sikkerheden. En godt råd er at du skal passe på taxichaufførerne i lufthavnen. De kræver fra start en total urimelig pris for den ti km. tur ind til centrum, men efter lidt forhandling kan man få dem ned på ca 5 us$..
MVH morten
tilføjet af

Spændende, dejligt - og sikekrhedssituation ok - men vær lidt varsom

Kommer ofte til Libanon. Hvis du stadig er interesseret: Sikkerhedssituationen okay - bortset fra i syd, hvor du kan risikere israelske luftangreb.Men tænk dig om og lad være med at provoker. Selvom syrerne har trukket en del soldater tilbage er der fortsat syrisk tilstedeværelse - også sikkerhedstjeneste som du skal tage dig i agt for. Undgå demonstrationer.
Seværdigheder:
Kan du finde en masse om på Lebanons off. site - bl.a. museer, gallerier, natklubber - som kan være noget af en oplevelse).
Grotterne i Jeita, det renoverede cityområde (hvor den grønne linie tidligere lå - men som kun er for de velbemidlede). Und dig selv at komme op i bjergene (i landsbyer, smag på vin, og besøg evt. også tidl. interneringslejr Khiem - selvom det er nedtrykkende.
Skal du gøre som libaneserne - tag på "Summerland eller andre lukkede klubber (swimmingpools m.v.)" - hvor middelklassen og borgerskabet "slapper af".
Allervigtigst - se de mange romerske ruiner m.v. - som du finder meget om på off. site - og gå aftenture på cornichen i Beirut, Tripoli eller Saida om aftenen - og tidlig morgen. Maden - suveræn
tilføjet af

helt SIKKERT

jeg kom hjem for en måned siden og var i Libanon og Syrien og det var VIDUNDERLIGT
som at være i London eller Ny York
Alt fungerer perfekt og sikkerhed er 100% altså lige så sikker som USA og LONDON
og KØBENHAVN
ta du roligt afsted men forvent KONTROL mange steder og det skyldes at de ønsker sikkerhed
og det er jo godt nok.
Erik
tilføjet af

Beirut

ja jeg har været i lebanon, rigtig god sted som jeg nogenlund har været. men pas på der er også krig i Beirut, men ikke så meget. Men hvor skal du i lebanon værer?
ha´det godt og god tur..!!
hvor gammel er du ??
hvor kommer du fra??
hvor bor du ??
hej
hilsen maryam..
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.