6tilføjet af

Kransekage

Jeg mangler en god - rigtig god - opskrift på kransekage. Kender du en? Den vil jeg virkelig gerne have fingerne i...
tilføjet af

ja......

ja, jeg kan så desvære ikke nogen opskrift på kranskage men det smager godt,
specielt til nytårs, efter man har været ude og fyer fyrkværkeri af.... så er den god
tilføjet af

Kransekage

Kransekage
500 gram rå marcipan
200 gram flormelis
1 æggehvide.
Marcipan, flormelis og æggehvide æltes godt sammen.
Dejen skal være fast og ensartet.
Hænger dejen fast i bord og fingre må der æltes mere flormelis i.
Rul dejen til stænger som skæres i stykker på 8 cm. 12 cm. o.s.v.
Form stængerne til kranse og bag dem i ovnen ved 225 grader i ca. 8-10 min.
Lad ringene blive helt kolde før de sprøjtes med glasur og sættes sammen til kransekagen.
Den hvide glasur laves af flormelis og æggehvide
Pynt evt. med chokolade, knallerter osv.
tilføjet af

SE HER

tilføjet af

opskrift

gå til din bager og køb 1 kg. Kranse XX
Ælt det sammen med 500 gram sukker.
Tilsæt tilsidst æggehvide, sådan dejen bliver lidt mere blød i det. ( måske 4 stk) Er det til kransekagekonfekt, skal der tilsættes så meget æggehvide at du kan presse det ud af en sprøjtepose. - Men det er svært at presse ud.
Du skal bage det ved 240 grader på en bageplade m. papir. Under pladen skal der være endnu en plade, altså sådan det blive rbagt på to plader. Ellers bliver det sort i bunden.
Det skal have, sådan det er let gyldent udenpå.
Først når det er kølet af vil du kunne se det færdige resultat. Når det endnu er meget varmt, kan det sagtens virke smattet og ubagt indeni. Det for går man ud fra farven.
Kransekagen kan fryses, har faktisk rigtig godt af det. Og kan efter optøning pyntes med smeltet chokolade i bunden. ( tørrer derefter på en plastikpose, for at få glat bund) eller med glasur, rørt af en æggehvide ( past.) og flormelis.
Ønsker du cvocktailsbær, nætter, foliehatte osv. i konfekten, skal dete kommes på indne bagning.
Det var vidst det hele
:-)
tilføjet af

Fra de fantastiske 5...

Så ud til at være nem, har ikke selv prøvet den, men her er den, opskrifter derfra plejer at være kanone:
Kransekage
Kransekagemasse:
100 g smuttede mandler
200 g sukker
2 æggehvider
500 g ren rå marcipan
Glasur:
1/2 æggehvide
flormelis
Blend mandler, sukker og æggehvider fint - blend til massen er helt jævn.
Massen må meget gerne køre en smule varm, men ikke varmere end 35-40 grader, for så stivner æggehviderne.
Ælt massen sammen med marcipan i en skål.
Put massen i en plasticpose og læg den i køleskabet i to-tre timer til den er helt kold, evt. natten over - skal det gå stærkt så læg den i fryseren.
Del den kolde kransekagemasse i to og rul hver del til to lange pølser på hver 45 cm. Pres siderne af pølsen så formen bliver lidt trekantet.
Del den ene pølse i stykker på: 7,5 cm, 10 cm, 12,5 cm, 15 cm.
Del den anden pølse i stykker på: 17,5 cm, 20 cm, 2,5 cm og 5 cm - brug en lineal.
Form stykkerne til ringe og sæt dem på bageplade med bagepapir - de to mindste stykker trilles til to lidt spidse kugler til kransekagetoppen, den største af kuglerne skal have flad top!
Gnid evt. ringene på bagepladen med en finger fugtet i vand for at få overfladen pæn og pres oversiden af ringene let med fx et lille smørrebræt for at få dem helt plane.
Bag ringe og kugle i forvarmet ovn ved 190 grader i ca. 12 min. til de er gyldne og lad dem køle af.
Når ringene er afkølet skal de pyntes med tynde striber glasur.
Kom æggehviden i en skål, tilsæt flormelis og rør glasuren til tandpastakonsistens - brug en håndmixer med kun et piskeris.
Hæld glasuren i et kræmmerhus af bagepapir eller en sprøjtepose med et lille mundstykke.
Hvis glasuren flyder ud når man sprøjter med den, skal der tilsættes mere flormelis.
Start med den største ring. Når den er færdig sættes den næste ovenpå inden glasuren er stiv.
Fortsæt indtil hele kransekagetoppen er samlet.
Når kransekagen er tør kan den evt. pyntes med flag, parasoller, serpentiner, knallerter osv.
tilføjet af

Farmors kransekage

500 gr. mandler males på mandelkværn (ikke i blender!)
400 gr. flormelis tilsættes
4 æggehvider tilsættes
6 dråber bitter-mandel-essens tilsættes
formes/køres gennem vridemaskinen - til en pølse
puttes i kransekageforme,smurt grundigt! med smeltet smør og drysset med sigtet rasp
bages ved 200 grader i 12 minutter - til man kan lugte
"aha, her i huset bager man kransekage"
tages forsigtigt ud af formene, men kransene er varme
køles helt af
pyntes med glasur, der røres grundigt af:
1 æggehvide
100 gr. flormelis
1 tsk. eddike
pynt herefter kransene og stabel dem ovenpå hverandre
Kagen skal! fryses 1 døgn, så den kan "slå" sig - dvs. blive sej på den rigtige kransekagemåde
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.