15tilføjet af

Anafranil

Hej.
Nogen, der har erfaringer med disse piller ?
Findes der noget bedre eller måske nyere medicin, som har samme virkning - men ikke så mange bivirkninger? Er de farlige at tage i mange år?
Min bror har fået dem i over 10 år mod angst. Er lidt bekymret.( Altså anafranil).
tilføjet af

Måske.

Jeg fik et andet præparat af anti depressiv medicin, jeg personligt tror ikke det sundt for hjernen, at tage den slags medicin igennem for mange år. Men Anafranil tilhøre gruppen af de gamle mediciner mod depression, og kan hos nogle udløse en psykose, hvis man er disponibel for at få det.
Men du må kunne finde bedre information rundt omkring på nettet om dette præparat, da det var en af de mest brugte mediciner, da jeg var under psykiatrien. Jeg må sige min viden er større om de Anti psykotiske mediciner, og deres indvirkning på hjernen. Hvor de anti depressive stoffer mere kun virker kemisk ind på hjernen, ved at hæve koncentrationen af visse stoffer i hjernen, som man mener har stor indflydelse på mennesker sind stemninger.
Dog mener jeg man i psykiatrien vægter den medicinske behandling alt for meget i forhold til at give mennesker der nedtrykte i sværgrad nogle positive oplevelser og motion og man får brugt sin krop, så man bliver psykisk træt på sund og naturlig måde. Uden man bliver udsat for alt for megen stress, da det hos mange er den faktor der gør man får en depression, når man ikke kan slappe af i sine tanker.
Mvh
tilføjet af

Tja..

Hej,
Jes huser een af mine patienter bad om disse piller, 1993 i Norge.
De er efer sigende meget effektive, men jeg troede de måske var udfasede nu.
Noget helt andet, din bror har en form for angst. Jeg får indtryk af at han ikke er forsøgt behandlet med psykoterapi?
Det er svært for meg at tage stilling til hvad det er han fejler. Jeg tænker dog på om ikke han kunne få hjælp et sted, hvis det drejer sig om f.eks. panikangst?
Nicole Rosenberg i Århus er især skrap til at behandle. patienterne får i øvrigt ofte medicin under psykoterapi.
Skriv event. til paptik@sol.dk, hvis jeg skal hjælpe jer noget mere.
Jeg er lidt flov ved at skrive det, men det er lørdag aften, og jeg har drukekt lidt rødvin.
Psykologer må også have lidt frie engang imellem.
f
tilføjet af

spørg oldpills

hun kender et par sider der oplyser om bivirkningerne,der har jeg slået et par op før!
tilføjet af

har han oplyst om at have noget med hovedet..

hjertet,eller hukommelsestab!det forfærdelige ved dette er at lægerne kan undskylde virkelig symptomer og slå fx.bivirkninger hen som indbildning pga.angst-min onkel fik noget der hed stesolid,men han lider ikke af angst nu og er stoppet.
Held og Lykke
tilføjet af

Nu forholder det sig sådan.

Da der store penge på spil ved medicinske præparater er man jo ikke altid interesseret i at oplyse om bivirkningerne ved medicinen. Samt bliver den virkning medicin har mange gange overvurderet, og er til tider at fastholde mennesker i en illusion. Og efter som mange mennesker inde for vores behandlings sektor er religiøse mennesker, der til tider mangler nuancere til virkeligheden, og ikke har den store sociale forståelse, bliver mange jo fastholdt i dette system. Ellers er 10 år mange år og blive behandlet med medicinsk præparat, og hverken samtaler eller den medicinske behandling, har altid en særlig positiv effekt på mange bruger af vores behandlings system.
Dette synes er dybt umoralsk at fast holde mennesker i nogle illusioner om at medicinsk præparat kan hjælpe dem, nu ved så ikke om den anti depressive giver hjerne skade, som neorolepticaen medføre på længer varende behandling.
Mvh
tilføjet af

Lægemiddelkataloget

Den bedste vejledning får du, hvis du går ind på www.lmk.dk og så søg under navnet Anafranil.
Når du får præparatnavnet frem, så gå ind på produktinformation.
Du kan også maile til medicinfirmaet, de har altid enten farmaceuter eller læger ansat.
De folk, der er ansat i informationen i lægemiddelfirmaer er virkelig dygtigt, og ved mange gange mere om produktet end ens egen læge.
Jeg kan forstå på dig, at du specielt tænker på langtidsvirkningerne af Anafranil?
Hvis din bror havde taget skade af at tage dem i så mange år, ville skadesvirkninger have vist sig efter et år, hvis man kan tage et lægemiddel i et over uden at få det dårligt, så kan man også tage det i f.eks. 10 år.
Men allerbedst er det selvfølgelig, hvis han får terapi, så han helt kan lade være med at tage medicin.
tilføjet af

Ang. svar på anafranil

Ja der findes andre og nyere, endda bedre præparater, end anafranil der er et gammelkendt præparat..Synes at i skal have fat i lægen og snakke om et eventuelt skift af præparat, hvis i ikk er tilfredse med virkningen. 10 år er altså også ret længe at tage det, det plejer ikk at være nødvendigt med så lang en behandlingstid.. Det bedste er også at få det i kombination med samtaleterapi, da der jo nok ligger en dybere årsag til angsten.
Men held og lykke med det
tilføjet af

prøv lige det her

www.imk.dk/(rrrgn3eotycmn1b2dzeigri5)show.aspx
tek-12 på vegne af Oldpill
tilføjet af

Bivirkninger

http://www.lmk.dk/(wuhcwi453esn34uo2komzsrf)/show.aspx
tilføjet af

skæmmende læsning...

Tak for dit svar ! Jeg synes, at det er uhyggelig læsing. Vil slæbe ham til lægen . Han tror imidlertid ikke på psykoterapi - har prøvet.
Der må dog være noget andet medicin, som ikke har så store bivirkninger eller hvad?
tilføjet af

Lægen er den bedste

til at vurdere, hvad der skal gives til din bror.
Jeg har et barnebarn med epilepsi.
Ikke om jeg tør gå imod lægernes anbefalinger der.
Anfaldene kommer i søvne, og man kan faktisk dø af dem.
tilføjet af

Har selv prøvet det

Hej
Jeg er selv lige stoppet med indtagelse af anafranil. Det er det rene "rottegift", og er man ikke bange inden man tager det, bliver man det. Har selv lidt af depression/angst i 7 år, så jeg ved hvad det handler om. Er nu begyndt på cipralex 10 mg, men afventer effekten af disse. Kombineret med mirtazapin og tafil, får jeg min hverdag til at hænge nogenlunde sammen. Er også begyndt at konsultere en akupunktør i Århus, der har stor erfaring i at "kurere" angst. Link til hjemmesiden er: www.Levvis.dk Håber din bror og alle jer der måtte leve med dette "mareridt" får et rimeligt liv.
tilføjet af

Ang din bror

Jeg lider meget af angst har haft det i 20 år men ikke søgt hjælp før 2007 jeg startede med en pille der hedder tafil den hjalp mig i starten men er gået over til den medicin din bror får sammen med at jeg skal tage tafil kunne godt tænke mig at høre hvordan anafranil virker min mail er conedue@live.dk
tilføjet af

brug aldrig Anafranil

Brug aldrig dette lægemiddel, hvis ikke det er absolut nødvendigt. Jeg har brugt det i 2 år, tog 15 (!) kg på, svedte meget, mistede evnen til orgasme, blev utilregnelig i forhold til mænd (for mange løse forbindelser), fik arytmi (ekstra slag/hjerte) og havde store problemer med at komme ud af Anafranil bruget igen.
Jeg er så glad for, at jeg ikke ta´r dem mere, og advarer her i gennem alle andre, mod at bruge dette præparat. Det tog 2 år af mit liv... Prøv endelig på at finde et andet præparat / løsning.
Mvh Anne
tilføjet af

Urinretention

Det var da godt nok en lang smøre. Ikke særligt let læseligt for den almindelige borger, som ikke har nogen medicinsk baggrund. Lyder ikke spændende, at disse piller kan føre til urinretension. Jeg husker, at min bedstefar havde urinretention, hvilket var yderst ubehageligt for ham. Jeg læste i øvrigt på http://www.sundhedslex.dk/urinretention.htm at urinretension kan være kronisk. Det havde min bedstefar også på sine gamle dage, hvilket gjorde, at han skulle gennem flere operationer. Hans urinretention bl.a. forårsaget af urinrørsforsnævring, hvilket ikke ligefrem lyder særligt behageligt.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.