14tilføjet af

Dette er en katastrofe!!!

Okay det er så nok ikke lige en katastrofe men det fik dig jo til at kigge ;0)
Jeg er 26 år gammel og har allerede nu en del grå hår (ca. 20-35stk).
Jeg kan huske at have fundet et par grå hår helt tilbage i 17års alderen.
Jeg er meget stresset da jeg er studerende og socialt belastet og jeg får ikke altid den nødvendige søvn.
1)
Jeg vil gerne høre fra andre om hvornår i fik jeres første grå hår og om hvor hurtigt dette fremskred?
2)
Jeg vil gerne høre om i tror at der er en sammenhæng imellem grå hår og stress m. m.?
3)
Jeg vil gerne høre om i kender til noget man kan gøre ved det?
4)
Hvilken hårfarve er den mest skånsomme?
Jeg vil sætte stor pris på jeres hjælp.
tilføjet af

surt...

Det er trist men det er nok ikke noget du kan gøre noget ved.
tilføjet af

Grå hår

hej med dig, grå hår har du andre problemer❓Der findes 2 slags problemer de ægte, og de uægte, dit problem er nok det uægte, livet er da for kort til bagateller, nyd livet, god weekend.
tilføjet af

Slettet..

Jeg har slettet det indlæg du lige har oprettet, ser ingen grund til at oprette to indlæg om samme emne... Du stiller jo det samme spørgsmål her;)
Held og lykke
/Karina
tilføjet af

Ingen katastrofe!

Grå hår til mænd er da flot, især hvis de er korthårede, så glæd du dig kun til at du har en hel manke af dem.
tilføjet af

grå hår

Hej du :-)
TILLYKKE - du har fået grå hår *S*
Jeg fandt det første som 19 - årig. Da jeg var 25, havde jeg fået så mange, at folk kommenterede min flotte hårfarve ;-).
Gråt hår er smukt. Og når de kommer så tidligt, som både du og jeg åbenbart har fået dem, har de jo ikke noget med alderen at gøre. Jeg kunne ikke drømme om at farve mit - jeg glæder mig i stedet over den usædvanlige farve.
Livet er jo dejligt - præcist som vi har det med omstændighederne.
tilføjet af

Der er sammenhæng

Ja, der er en sammenhæng mellem hår og stress, ligesom det sidste ikke bliver mindre af mangel på søvn. Læs selv hvad diverse lægesider skriver om det.
Jeg har aldrig læst om en sammenhæng mellem hårfarve og grå hår, men det ses selvklart tydeligere på mørkhårede.
tilføjet af

Når hårsækken

ikke producerer pigment til håret længere, jeg ved ikke hvad det skyldes, men TROR ikke det er stress betinget måske genetisk betinget?. dont know og var vist ikke til megen hjælp. :(
tilføjet af

Hvordan...

kan du tillade dig at slette andre´s indlæg, har du nogen som helst beføjelse til det?
tilføjet af

Undskyld...

der var jeg en tand for hurtig, så ikke at der stod M ud for.
tilføjet af

Måske genetisk betinget

Jeg er 25, og min kæreste begyndte da jeg var 23 at finde de første grå hår. Og i dag, kan hun finde en del, når hun glor efter. Min bror er 36, og halvdelen af hans hår er gråt, rigtig gråt som på gamle koner. Hans blev rigtig tydeligt omkring 30 års alderen. Min mor fik også grå hår midt i trediverne, så det er muligvis genetisk betinget.
tilføjet af

grå hår en charme

Hej Thomsen. Du skal over hovedet ikke være ked af dine grå hår. Det er en charme mere, tænk på hvor mange kvinder der bruger masser af penge hos frisøren for at få det tonet med evt. grå striber, det skal du ikke betale for det er naturligt. Blev selv gråhåret som 25 årig, så op med humøret det er forår og livet er skønt. Venlig hilsen dalimill.
tilføjet af

Svar

Mest skånsomme hårfarve er nok Henna....ellers skal du tage ind til en økofrisør:
Grøn information - Greeninfo.dk
www.salonzenz.dk-Rosenborggade 8- 33320323-fredag 11-19
www.oz-frisoer.dk-Dannebrosgade 38-33233551 Lørdag 10-15
men men men...det ville da være synd. Der er ikke noget så sexet som en gråhåret mand. Det udstråler modenhed og visdom
Det er ihvertilfælde hvad jeg syns. Jeg er 31 år. Jeg har også ofte hørt det fra yngre
tilføjet af

Grå hår

Hej med jer!
Et spændende emne, som desværre er lidt svært at blive helt klog på. Og det til trods for at vi næsten alle får grå hår på et eller andet tidspunkt.
Jeg fik mine går hår i siderne som 26 årig i en meget stresset periode. Siden har det stået nogenlunde i stampe, men i år som 35 er der begyndt at optræde lange grå hår overalt på mit hoved og også på brystkassen og endda nogle få i mine øjenbryn også, men det er ikke sådan at alt mit hår er helt gråt. Det er kun grå striber. Ellers er jeg rød-blond, gyldenblond eller hvad jeg nu skal kalde det.
stress
Jeg mener bestemt der er en sammenhæng mellem stress og grå hår, men får alle steder at vide at der passer ikke. Mine grå hår er alle sammen taget til i perioder hvor jeg har været frustreret eller meget stresset. Noget jeg desværre igen har været over hele sommeren 2006 :-(
Om der er hold i den gamle historie om konen der fik grå hår på en enkelt nat, da manden pludseligt døde, tror jeg dog ikke helt på, men jeg er ikke så skråsikker som mange andre tillader sig at være.
genetik
Ingen andre i min familie har tilsyneladende fået grå hår så tidligt som jeg, undtagen måske min bedstefar, som desværre døde det år jeg blev født. Han fik det vist tidligt også, men jeg ved det ikke med sikkerhed.
Metoder mod Grå hår
Jeg blev så irriteret over det dengang jeg var i tyverne, for jeg synes altså det er grimt, jeg synes jeg ligner en gammel mand selvom jeg er ung. Det er lidt mærkeligt. Så jeg plukkede nogle af dem ud, men de kom jo selvfølgelig bare igen, men de nye var bare tyndere i det. I Asien er der folk der får plukket deres hoved for grå hår ligesom nogle får pudset sko eller bliver klippet eller den slags. Men som bekendt kommer de bare igen, men i en tyndere udgave.
Jeg synes det var underligt, at jeg skulle få de der grå hår i så tidlig en alder, så jeg har undersøgt om ikke man kunne gøre et eller andet andet end bare at plukke dem væk. Jeg har fundet flere forskellige metoder som jeg bare mangler at prøve ordentligt af faktisk. Jeg vil beskrive dem nedenfor, så kan I selv prøve det om det fungerer på jer. Der er ikke nogen af metoderne der er farlige.
Det siges, at hvis man får grå hår inden man er 35, skyldes det en ubalance i kroppen. Det er altså unaturligt. Derved også sagt, at der er noget man kan gøre ved det. Man kan nemlig rette denne ubalance op.
I den Indiske lægekunst beskrives det at for tidligt grå hår kan skyldes mange forskellige ting, men fælles for en gruppe af årsagerne er, at man indtager for meget føde, væske, mv. som booster energiniveauet så at sige. Det kan kroppen ikke klare og så kommer de grå hår. Der tales om kaffe, tobak, meget krydret mad, alkohol, friture, syre så som eddike og pickles og den slags (cola?). Så man kan i en periode over 1-2 måneder skære disse ting helt væk og erstatte dem med grøntsager, salat, mælk, frugt. Og vil man rigtig gå til den, kan man tilføje vitamin A, soyabønner, hvedekim, og forøge proteinindtaget også (helst med bønner, brød og mælkeprodukter og uden for meget kød). Herudover bør man massere sin hovedbund med fingrene en gang om dagen i godt 10 minutter, for at få gang i blodet og næringen til hårbunden. Det er under alle omstændigheder virkeligt rart, da hovedbunden faktisk sjældent berøres egentligt.
Det var måske lige lovligt vildt at gå til værks, men hvis ikke man gider prøve det, er det jo bare fordi man er for doven. Det er i hvert fald ikke en kur der kan tage livet af nogen.
Er man derimod hooked på det, så udvid kuren mod de grå hår, ved to gange om dagen at indtage ½ tsk. gurkemejepulver. Efter morgen og aftensmaden eksempelvis. Gurkemeje smager ikke specielt godt, så man kan røre det op i lidt yoghurt, tilsætte en lille bitte smule salt og vand og drikke det på den måde. Så smager det slet ikke så skidt. Gurkemeje er et ganske sundt krydderi. Det styrker blandt andet leveren og immunforsvaret. Inden længe vil vi nok kunne finde gurkemejepiller på apoteket ligesom ingefær og hvidløgspiller.
Udover det jeg har beskrevet, fortæller Inderne at forstoppelse også kan være en årsag til de grå hår. Motion er godt under alle omstændigheder, så man kommer til at svede og sætter gang i kredsløbet og udskiller affaldsstoffer.
Ja det var meget. Men intet af det her er jo farligt at prøve af, så det er vel bare med at komme i gang? Jeg har selv været alt for doven til at gå i gang for alvor. Men jeg prøvede dog det med gurkemejen i 14 dage, med kun ½ tsk. fuld og så massagen. Den har jeg taget til mig ligesom at børste tænderne. Nogle af mine grå hår forsvandt faktisk! Men de er kommet igen et halvt års tid efter, da jeg ikke blev ved mere end de 14 dage. Og jeg motionerer næsten ikke, det er i hvert fald ikke sundt og har nok ikke hjulpet på min situation.

Jeg har Opskrifterne mod de grå hår fra andre Internet kilder. Søg selv på "Ayurvedic premature Greying" og der vil komme bunkevis af Opskrifter. Her er et eksempel: http://www.ayurvedic.co.nz/index.php?option=com_content&task=view&id=37&Itemid=63
, men det står på engelsk.

Lasse
tilføjet af

Ingen katastrofe :-)

Hej Thomsen :-)
Fin start, det fik da mig til at kigge :-) i min søgen efter andet vedr hårfarvning.
Men jeg tror faktisk at det med grå hår er arveligt betinget, så hvis fin mor eller far eller deres forældre fik grå hår tidligt så er det sikkert derfor, men der er rigtig mange der farver deres hår af den ene og den anden grund.
Jeg farver selv mit hår og det gør jeg fordi jeg syntes det er nemt og fordi at frisøren er hammer dyr mht hårfarvning. Hos min frisør tager de ca 700 kr og så kommer klipningen ioveni, av for den da.
Jeg har farvet mit hår hver 3 md i maaange år. Jeg har i mange år brugt l'oreals hårfarver men de andre er sikkert også gode. Hvis du ellers er glad nok for din hårfarve, så find en farve der ligner den mest muligt, så ser det ikke grimt ud når der kommer udvoksning.
Du bør blot huske at farve en smule først inden du napper det hele for at se om du kan være allergisk. Tag et sted hvor du får det tæt på huden og se ad. Ind imellem kan det godt svide en smule ikke noget særligt og det kan være stærkt for øjnene særligt hvis du vælger en farve der lysner.
God fornøjelse :-)
Vh Jannie
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.