11tilføjet af

Kat >> Hva kosetr det?

Hej allesammen..
Jeg er en 18 årig pige som bor alene.. Jeg mangler tit nogen og snakke med når jeg er alene, og da jeg elsker katte, vil jeg gerne have sådan en. Det er jo ikke så svært at få fat på, men mit spørgsmål er:
Hva koster det og ha kat?? Altså med kattebakke/grus til den og mad og sådan.. Vil gerne have en månedspris ca.. Hva det koster pr måned, at holde kat..
På forhånd tak..
tilføjet af

Misser....

Hej Anita...Forudsætningen for at have et kæledyr er jo, at dyret holdes i en god ernærings- og sundhedsmæssig tilstand, og det koster. Det er umuligt at give en præcis pris på, hvad udgifterne til at holde et kæledyr beløber sig til. Men jeg prøver at give et bud på, hvad det årligt koster at holde en kat,der tager højde for de fleste forhold. Kvalitetsfoder: 1500-3000kr. Sundhedsundersøgelse og vedligeholdelse af vaccination 4-600 kr. Dertil kommer pelspleje som trimning, shampoo og loppemidler. Dyrlægeudgifter kan holdes nede, ved at tegne en sygeforsikring mod akut opstået sygdom. En sådan forsikring koster ca. 800 kr.
Hertil kommer naturligvis anskaffelse af kat. Man kan undertiden få en killing foræret af avleren, og der kan også være tale om, at få en voksen kat fra en lokal dyreværnsforening. En stambogsført killing vil ofte koste mellem 2.000 og 10.000kr. Ved selv at opfostre kæledyret opnår man at udvikle stærke følelsesmæssige bånd, men der er også eksempler på, at der kan udvikle sig meget fine relationer mellem et voksent kæledyr og en ny ejer.. Håber det var svar nok ellers så bare mail mig d.j.m@sol.dk Hilsen Dennis
tilføjet af

kr.

katten ka du få gratis i den blå avis ..........(har selv hentet lille killing for 5 md. siden) kasterering + øremærk + vacsination ca. 1000 kr. ... madforbrug osv. pr md. ca. 300
tilføjet af

Meget vigtigt!

Det allerbedste du kan gøre, er at kontakte Inges Kattehjem eller Kattens Værn; de vil kunne fortælle dig ALT om, hvordan man skal behandle sådan et dyr. Hvis du bare spørger alm. mennesker risikerer du at få alle mulige og - navnlig Umulige - svar; folk TROR de mest forfærselige ting om, hvad katte kan/skal/bør osv.
Nu ved jeg jo ikke hvor du bor, men der er et Inges Kattehjem mange steder i landet. Find dem på nettet og tag så hen og snak med dem. Så får du virkelig noget at vide!
God fornøjelse med dyret, men glem ikke at komme ud blandt mennesker!! Et kæledyr kan ikke være en erstatning for menneskeligt selskab - slet ikke, når du ikke er ældre!!!
tilføjet af

Inges Kattehjem

Jeg har lige købt en lille killing hos Inges Kattehjem for 400 kr for et par måneder siden...
Ang. maden osv. så er det ikke så dyrt du skal bare kigge efter gode tilbud.
tilføjet af

kattekilling

tænk det godt igennem.fordi man lige keder sig lidt eller føler sig lidt ensom,tror mange at det kan erstattes med et eller andet dyr..men det skal plejes og passes i mange år fremover.alt alt for mange katte og hunde havner på internatter og mange af disse bliver aflivet..please tænk det hele rigtig godt igennem.der kan altså også komme uforudsete dyrelægebesøg der hurtigt kan løbe op i mange kroner..p-piller,kastrering,sygdomme osv,,osv!!
tilføjet af

Glemte lige at logge ind

Glemte lige at logge ind det var mig der skrev den med overskriften "Inges Kattehjem"
tilføjet af

Tænk dig GODT om

Hej.
Jeg kan sagtens forstå at du gerne vil have en kat, jeg har selvovejet det nu hvor jeg skal til at flytte hjemmefra. Jeg har dog besluttet mig for at lade være. For det første, det kan altså blive rigtig rigtig dyrt. Bliver katten syg kan det meget nemt løbe op i flere tusinde kroner med besøg hos dyrelæge, operation og medicin. Man håber jo altid på at det ikke sker for en selv, men hjemme har vi tre katte og den ene har været syg da den var ungkat. Det tog nogle tusinde kroner at finde ud af at den havde urinvejssten. Så sådanne ting skal man jo også have med i sine overvejelser. Om man har så meget økonomisk overskud, at hvis der sker noget med katten, at man så har råd til det.
Jeg synes også du skal tænke på, hører du ikke nogle gange musik højt, sådan man rigtig kan skråle med? En kat har en utrolig god hørelse, og bor du i en lejlighed/ ungdomsbolig er det altså synd for en kat at skulle høre på høj musik.
Jeg siger ikke at du ikke skal anskaffe dig en kat, men tænk det virkelig igennem, og gør det kun hvis du mener du kan give katten et godt liv, for jeg mener jo at man binder sig for livstid på at beholde sin kat.
Planlægger du derfor at rejse ud og opleve verden om nogle år, jamen hvad så med katten? Hvad med hvis du ikke er hjemme bare i en weekend? Skal katten så gå inde i en lille lejlighed for sig selv?
Håber du kunne bruge det her til noget, og pøj pøj med det hele :o)
tilføjet af

ude eller inde

Det er meget vigtigt at overveje, hvilken katterace man vælger. Bor du i lejlighed skal du IKKE under nogen omstændigheder vælge en almindelig huskat, da den vil flå dig fra hus og hjem for at komme ud. Til lejligheder dur kun to katte: Perser og British shorthair. Men de koster jo selvfølgelig en større sum penge, alt efter hvor ægte og stambogsførte man vil have dem.
Mit råd er, at hvis du køber direkte af et katteri, så er du sikker på, at du får en kat der passer til dig, og omgivelserne.
Alt efter hvilken kat du vælger, følger prisen.
Det er relativt dyrt at have en racekat, da de ofte skal have mad fra en dyrelæge, da det er det bedste for deres pelsproblemer og manglende motion. En almindelig huskat, er billig i mad og kattegrus, da de ofte besørger udenfor, hvis de får lov at rende udenfor.
Men en dyrelæge er dyr. Og hvis du ønsker en sund og rask kat, skal du sørge for vaccinationer, øremærkning, kastration, medicin hvis den bliver syg - eller 1500 kroner for en aflivning.
Husdyr er rare at have, men de kræver mere arbejde end man lige tror - og de kan være dyre i drift.
tilføjet af

tilbud til anita

Hej anita.
Jeg har set en plakat på mit arbejdssted om en familie der ønsker at bortgive deres kattekillinger i weekenden 4-5 december.
Jeg har nummeret til familien i holte, så skriv tilbage hvis du er interesseret.
tilføjet af

kat eller ej?

hej alle katte-elskere :-)
Omkostninger for en kat pr. mdr. afhænger af temperament og pengepung.
(Jeg ville gerne have kunnet se det indlæg jeg svarer på mens jeg svarer?!)
Jeg fandt min kat på en rideskole i Glostrup - de sagde at jeg bare kunne tage den, hvis jeg kunne fange den. Det viste sig, at den kom fra Inges katte hjem! Den blev steriliseret og vaccineret. Jeg har en skøn hun-mis idag :-)
ang. priser så kommer det jo lidt an på, hvad katten skal have at spise, og hvordan du selv har det med lugte og urin.. fordi; hvis du vælger tørfoder - som jeg anbefaler - dåsemad er skidt!så tisser katten mindre - sørg for masser af rent vand! af kattegrus kan jeg anbefale "krystaller" hos en dyrehandler - det opsuger lugt, og holder i ca. 1 måned, uden at du skal fjerne tis - kun afføring. Ellers er der en masse andet "godt" grus i diverse supermarkeder.. jeg tror, det afhænger af ens temperament - og pengepung, men se dig omkring og prøv mærkerne af.
tilføjet af

her kan du få råd og vejledning

et dejligt katteforum med folk der er klar til at svare på de spørgsmål du har www.dekatten.dk
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.