6tilføjet af

Kan man klage over fyringsgrund?

Hej, jeg arbejder i en detailkæde, hvor jeg har været i snart 5 år. Jeg fik meget uventet en fyreseddel stukket i hånden dagen før nytårsaften, som hverken jeg eller mine kollegaer havde regnet med. Jeg har nu 4 måneders opsigelse, som er ved at være overstået. Jeg er nu nysgerrig for at vide om fyringsgrunden er lovligt begrundet? Jeg fik at vide at det var pga. nedskæringer (det fik jeg også på skrift). At de var nødt til at sige mig op af økonomiske årsager. Ved samtalen fik jeg også at vide, at jeg var en af 3 som ville få en opsigelse. Det ene ex. de brugte var en god kollega, som havde sagt op en måned før, og som skulle stoppe 1. jan. Hun blev ikke fyret, men sagde selv op. Er det ikke en løgn at sige sådan noget til mig? Og den anden, som også skulle fyres fik aldrig en opsigelse. Efterfølgende i de her måneder er der blevet ansat flere mennesker til samme arbejde som jeg har. Jeg er lidt lost. Jeg føler mig uretfærdigt behandlet. Det samme syntes mine kollegaer. De fleste af dem har efterfølgende sagt op pga dårlige arbejdsforhold. Jeg mener at jeg på skrift og mundtligt fik én ting at vide, og handlingen var så dybt modsat. Har jeg ikke nogle rettigheder på det punkt? Uretfærdig fyrelse eller sådan noget? Jeg har dog ikke lyst til at blive der, men det er vel en principsag. Jeg meldte mig i fagforening i dec sidste år, netop fordi det ikke var en organiseret arbejdsplads. Måske kan det også være fyringsgrunden? Jeg vil bare spørge hvad mine rettigheder er i denne dumme situation?
tilføjet af

kontakt din fagforening

Hej Christina.
Du skal helt bestemt kontakte din fagforening og fortælle dem det samme som du har skrevet her.
Jeg har oplevet noget lignende. Jeg blev også fyret helt uden varsel, fik bare en fyreseddel stukket i hånden en dag til fyraften og havde så en måneds opsigelse.
Jeg var ansat i et køkken der også havde et lille konditori. Da jeg er uddannet konditor lavede jeg, ud over mit arbejde i køkkenet, også div. kager i konditoriet til salg i restaurenten. Jeg blev fyret med en begrundelse at konditoriet skulle nedlægges og at de derefter skulle købe deres kager ude i byen.
Men for det første var jeg ikke ansat som konditor, i følge min ansættelseskontrakt var jeg ansat som køkkenassistent og derfor berørte det ikke min ansættelse at konditoriet lukkede.
For det andet viste det sig at ejerens kone skulle lave kager i stedet for mig, og at konditoriet ikke skulle lukkes.
Min fagforening kørte en sag mod min arbejdsgiver og det endte med at han kom til at betale mig 45.000 plus feriepenge, samt en bod til fagforeningen på 10.000.
Det er da et forsøg værd at kontakte din fagforeningen, og hvis du ikke får noget ud af det, så har du da fået gjort fagforeningen opmærksom på at det er en arbejdsplads som ikke er helt fin i kanten.
Jeg håber du får en klækkelig erstatning. Det er ikke sjovt at blive fyret på den måde, man føler sig virkelig nedgjort og selvtilliden får et ordentligt dyk.
Held og lykke med det, jeg håber du skriver her på siden når der er kommet en afklaring på sagen.
Hilsen Gitte
tilføjet af

Tak gitte..

Jeg skrev hele historien til min fagforening, og de mener jeg har fået en 'usaglig opsigelse'. Men da jeg ikke havde været medlem af fagforeningen 2 måneder før dette sker vil de ikke tage sagen op. Øv, for jeg ved jeg har retten på min side...
tilføjet af

Men husk..

Selvom det ikke lige kan gå videre i fagforeningen at tale om det!!! For det er rigtigt som Gitte skriver at det tapper en for kræfter. Faktisk kan det hvis det nager en rigtig meget udartet sig til depression uden at man selv ligger mærke til det. Vi er idag et præstationssamfund og jeg ved af egen erfaring at for mange omkring mig har det været en lang vej tilbage til "Normalen" (det ord kan jeg så bare ikke fordrage)..
Altså søgen af nyt job- kollegaer- tillid til dem der færdes på det nye sted...
Pøj pøj med det
T.S
tilføjet af

Når enden er god er alting godt....

Tak for begge jeres svar. Der er imidlertid kommet en ny twist til historien. Min fyreseddel blev trukket tilbage. Måske efter jeg snakkede 'højt' om den, og jeg blev tilbudt en ny kontrakt og har efterfølgende fået ros for mit arbejde. Nu havde jeg 'kun' været der i 5 år (kom de i tanke om) og fik ros for min arbejdsindsats. Jeg havde imidlertiden søgt arbejde, og igår var der bid. Jeg starter nyt job mandag morgen ;0) Jeg sagde 'pænt' nej til kontrakten. Så kan de tænke lidt over den! De er på herrens mark med arbejdskraft. Jeg kan kun smile af at alle veteranerne, som har været der lige så længe som mig nu også er fløjet fra reden pga. dårlig ledelse og kommerlige arbejdsforhold.
tilføjet af

Tillykke

Dejligt at høre du er ovenpå igen.
Tillykke med det nye job, jeg håber du bliver glad for det og jeg håber også at de værdsætter din arbejdskraft.
Knus fra Gitte
tilføjet af

Godt...

Tillykke med det. Vil bare lige sige at hvis de fyrer dig med årsagen "omstruktureringer" så kan de tillade sig hvad som helst, også selv om de ansætter nye mennesker i din stilling. Det har jeg i hvert fald hørt! Men hvis det er nedskæringer giver det jo ikke ret meget mening at ansætte nye!! Men godt at det hele endte godt, hvem gider også arbejde for sådan nogle fjolser!
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.