6tilføjet af

Frikadeller?

Hej,
Jeg håber, at der er nogen, der kan hjælpe mig med en god gammeldags opskrift på frikadeller.
Håber I kan hjælpe.
Mvh Fie
tilføjet af

som jeg gør

Kalv/flæsk 500g
1 el 2 æg
en sjat mel, kom så lidt mælk i
Hvis den bliver for tynd..lidt rasp.
Hakkede løg salt & peber.
Kan også putte lidt boulion i, for smagens skyld.
tilføjet af

...dertil...

...2 revne løg, en halv tsk. peber og lad endelig være med at bruge almindelig mælk, det smager ikke af noget. Brug derimod kokosmælk, så får du nogle helt uimodståelige deller...
tilføjet af

Min favorit

4 dele hakket flæske- eller kalv/flæsk ca 200 gr.
1 del hvedemel.
1 æg
Et mellemstort hakket løg
Danskvand, helst med brus.
Salt & peber.
Bland fars og mel, tilsæt de hakkede løg og ægget, rør rundt og hæld forsigtigt vandet i til farsen er lind.
Rør den et par timer før og lad den trække i køleskab, både grundet krydderierne og at melet skal trække vandet helt ind så ikke "håndgranaterne" bliver melede.
Form dellerne med den ene hånd dyppet i vand og en ske i den anden så de bliver formet pænt glatte i hånden.
Steges til de er lidt mørkebrune ved lidt over middel temperatur på panden, dvs. trin 4 hvis der er 6 trin.
tilføjet af

&..

En dobbelt aalborg, i dagens andledning.
tilføjet af

Min opskrift

500 gr. flæskefars. Helst økologisk fars, der er så kun 450 gr.
Til 500 gr bruger jeg halvanden teske groft salt. Måleske. !! Til 450 gr en lille smule mindre salt. Ellers ca det samme. Lidt mindre mælk og mel, naturligvis.
Det rører jeg sammen. Derefter et stort revet løg. 2 æg, peber og lidt mælk. Det bliver rørt sammen. Mælk kommer jeg i lidt af gangen til jeg syntes konsistensen er passede. Det er en øvelsessag at se, hvornår det passer.
Til sidst kommer jeg mel i, ikke for meget og ikke for lidt. Det tager jeg på øjemål, ikke for meget og ikke for lidt. Det bliver rørt sammen, men ikke voldsomt.
Derefter stilles farsen i køleskab i en halv eller hel time. Gerne længere.
Frikadellerne steges i smør.
Man får nogle virkelig gode frikadeller. Alle, der smager dem, er vilde med dem.
tilføjet af

mine deller...

500g flæskekød hakket( de bliver bedt med ren flæskekød)
1 sort løg
1tsk salt
1/2 tsk peber
2 æg
1dl. mel ca.
1 spsk rasp ca.
Start med at rive løget ned i skålen så di også får løg saften med.
dereefer puttes resten i og blandes, gerne med elspiskeren( med dej piskere )det bliver blandet bedre og mere fint.
jeg plejer at lade farsen stå i nogle timer og har også ladet den stå 1 døgn og de bliver bedt med mest smag ved at farsen står og trækker...
Og så steger du dem på panden ...
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.