3tilføjet af

kaleche og andre navneord for kvinder

Er der nogen der kan forklarer, hvor de kommer fra og hvordan de er opstået ?
Jeg har hørt at en "trandlampe" skulle være en negativ omtale af en grøndlandsk kvinde.....
Kender I nogle navne for kvinder og deres oprindelse ?
vh Anonym
tilføjet af

Det er nu en tranlampe uden "d"

Men nedsættende kommentarer er der jo nok af. Det underlige er at de faktisk kan anvendes på en kærlig måde. F.eks er jeg ikke spor fornærmet over hverken at blive kaldt en Midtjysk tranlampe eller en Total Tyk Trunte, Rejen eller Varanen - men det har da så afgjort noget at gøre med konteksen og manden, der kalder én den slags - han kalder mig jo også andre ting, som ikke kommer Jer ved.
tilføjet af

det er jo slang, og....

Slang er kæle eller smædenavne som opstår i flæng... næsten alt er muligt at kalde ting og/eller personer.... Som Dulkiss siger kan selv det værste bruges kærligt osse.... Og det bedste eksempel er vel egentlig ordet KÆLLING, hvis oprindelige betydning er "kære lille du".... Og der er mange andre eksempler.... KH mancph
tilføjet af

Tja...

Havde engang en kæreste der kaldte mig Tykse-pigen, men på ingen måde ondt ment! (Jeg er IKKE nogen slimline madonna!)
Jeg synes det var lidt sødt og blev hverken fornærmet eller ked af det - tværtimod - jeg vidste jo, at han mente det på en kærlig måde.
Til gengæld blev en veninde til mig, engang noget stram i betrækket, da hun hørte hans kælenavn til mig og spurgte mig, om jeg virkelig fandt mig i, at han talte til mig på den måde *GGGG*
Så det afhænger meget af, hvordan det bliver sagt, i hvilket toneleje og i hvilken sammenhæng, og så selvfølgelig afhængig af modtageren!
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.