5tilføjet af

Jeg flytter

fra en lejlighed som IKKE var nymalet,hverken loft eller vægge, kun det ene loft var lige blevet malet hurtigt over af den tidligere lejers fader.
NU skal jeg flytte ud, men problemet er kan de tage mit indskud, hvis jeg selv maler den. Der står på ejendommens administators hjemmeside at " Eget arbejde accepteres ikke" . Dvs. er de ikke tilfreds med mit arbejde, sætter de vel deres malere på og så ryger mit depositum.
Den lejlighed jeg bor i skal renoveres med nyt køkken og badeværelse mm. (står en gammel utæt brusekabine i soverværelset). Hvertfald det tror jeg de vil.Men de har ry for at tage depositum som regel fra udflyttere.
Maler jeg selv, og de ikke er tilfreds med det, tager de depositum - men den skal jo renoveres så det er vel spildt penge , maling er dyrt , og spildt arbejde hvis de alligevel går igang med renovering efter jeg flytter. De kan jo bare sige en anden flytter ind og tage depositum fordi det ikke er "professionelt arbejde".
Har jo brug for penge til den ny lejlighed. I i den periode m.3 måneder hvor jeg hæfter for lejligheden skal jeg så stadig betale husleje, havde jo inden jeg flyttede ind betalt 3 md. husleje.
tilføjet af

Du skulle selv have gjort noget ved indflytningen

Der står i lejeloven, at man har 14-dage efter indflytningen til at gøre indsigelser mod lejlighedens beskaffenhed. Ejendomsadministrationen vælger ikke at gøre noget ved det, men de indsigelser, som du måtte have, kommer med, når boet skal gøres op ved udflytning og du risikerer ikke at skulle hæfte for dyrere istandsættelser, som burde være udført før du flyttede ind.
Nu står du i stedet med skægget i postkassen og kommer med garanti til at betale for istandsættelserne - med mindre, du selv vil igang. For der står også i lejeloven, at det er lovligt for lejer selv at sætte i stand. Dog er det samtidig nedskrevet, at udlejer kan besigige lejligheden efter din egen istandsættelse og kræve omistandsættelse, som alligevel betales af dig.
Sidstnævnte oplevede jeg selv, da jeg flyttede ud af en lejlighed. Ved indflytning havde jeg fortalt de tidligere lejere, at de bare kunne have alle deres skrigende farver bliver siddende på væggende, da jeg selv ville male væggene over med skagensgule farver. Ved udflytning fandt jeg så en fin hvid maling (lejereglerne sagde "hvid" ved udflytning) og malede væggene over 3 gange. Det kostede 2 døgns uafbrudt malearbejde, desværre fik jeg min svigerfar til at hjælpe med den sidste overmaling og det var i skumring og han havde ikke taget på afrundingerne, hvorved der blev striber øverst.
Så selvom jeg havde brugt sved og tårer og en del maling, så kom jeg alligevel til at betale 10.000kr til udlejer ved fraflytningen - SAMT ekstra 10.000kr for ridset køkkengulv og en lidt skrabet hoveddør. Nu bor jeg også til leje, men det er SLUT med selv at gøre istand efter mig, da jeg ved, at jeg alligevel mister hele depositum til en udlejer som vurderer efter forgodtbefindende, og fra den forrige sag ved jeg, at jeg ikke kan gøre meget ved det.
tilføjet af

Udlejers priser

Udlejere og boligselskaber har tit faste kontrakter med håndværkere der i den grad skummer fløden.
Jeg fik for 10 år siden malet to mindre værelser i en KAB-lejlighed, jeg boede der og arbejdet skulle betales vha en vedligeholdelseskonto som beboerne rådede over.
Den maler der kom brugte 2 timer og lavede intet forarbejde, han rullede bare det hele over een gang hvor jeg så efterfølgende måtte fjerne småklatter fra paneler og døre.
Regningen skulle jeg skrive under.......den lød på 2900 kr 🙁
tilføjet af

Ja , jeg

havde skrevet alle ting ned, men der skete ikke nogen ting. Jeg var desværre i en meget uheldig situation hvor jeg bare skulle have et sted at bo, det er surt og sidde til leje, særlig når de er så skrappe og kræver at "den er nymalet,hovedrengjort over alt, vel vedligeholdt" det var den jo ikke da JEG flyttede ind, og ja du har helt ret jeg sidder i saksen nu.
Den situation du selv fortæller om, er netop hvad jeg frygter mest af alt.
De kører bare løs med deres regler og paragraffer, gid jeg ikke var nød til at bo til leje, men det er jeg altså. Hvem kan også male en lejlighed så de bliver tilfreds(når den ser ud som den gør når alle tidligere beboere heller ikke var håndværkere) og ikke bare siger haps og tager mit depositum og måske en ekstraregning oveni som du fik. ØV, ØV, for en lærestreg, surt når man ikke har penge til at betale en maler selv,(kontanthjælp pga. fleksjobansøgning som tager mange år)og ikke har nogen til at hjælpe sig. Søvnen over de ting er bare så dårlig.[:*(]
Mange tak for dit svar, håber din nuværende boligejer er bedre
tilføjet af

Det har jeg

også hørt de har. Men kan de slippe af sted med det gør de vel det.
Har også dårlig erfaring med maler (med regning og det hele) som kom og malede et loft,og væggen i et rum HELT UDEN FORARBEJDE OVERHOVEDET.loftet var revnet og afskallet med han havde malet det over. Træværket dvs. fodpanelerne var også afskallet og store klumper af gammelt maling med nok 10 lag ovenpå hinanden, det hverken afvaskede han eller sleb med sandpapir. Det kostede næsten 6.ooo kroner for et rum på 4 gange 4 meter.
Da jeg var utilfreds med resultatet sagde han det ikke kunne laves anderledes.Siden det er jeg meget skeptisk overfor såkaldt professionelle håndværkere. Når de andre flytter ud er maleren der højst 4 timer til en stor lejlighed på 86 kvm. som så konster udflytteren en pris på 18.500 dvs. depositum ryger/OG de får efterregning!!! Disse betingelser vil jeg næste gang holde øje med når jeg flytter😖
tilføjet af

Brusekabine i soveværelset?????

Det er vist godt du flytter fra det lejemål.
Det er helt klart ulovligt at installere en bruse kabine i et soveværelse.
Ikke underligt hvis der er svamp og mug i den lejlighed.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.