3tilføjet af

JAJ

Hvad er grunden til at danskere (og andre) pludselig finder lyst til at støtte fattige i Asien, når Afrika alt for længe har haft brug for hjælp.
Behøver jeg nævne; korruption, AIDS(og andre sygdomme), tørke, sult, krige, osv. som har kostet/koster titusinder livet hver dag.
Nogle nævnte 2005 som medmenneskelighedens år. Når et helt kontinent i den grad har behov for hjælp og i den grad er maginaliseret og udnyttet, hvad menneskeligt kan 2005 så bringe?
tilføjet af

Medierne viser ikke alt!

Der hvor medierne får opmærksomhed, gør bidragerne det også. Og man taler om katastrofen, "Jeg har givet penge, jeg er en af de gode". Hvem vil høre på én der har givet 10.000 kr til Afrika? Var det ikke dengang? Nej, det er det ikke, der dør tusinder hver dag i Afrika. Men der er ingen opmærksomhed. Der skulle være støttekampagne for Afrika nu her. En kampagne kaldet "Den stille sult". Netop fordi ingen taler om den. Men det blev fejet af banen, til fordel for Asien. Kampagnen kommer først til marts, og hvem gider give to gange, nu har de jo været gode mennesker den ene gang om året, det må være nok! Lægger I ikke mærke til, at de i tv viser de samme ramte områder igen og igen? Her kan I se nyopdaterede billeder fra Asien. Ikke langt fra det I ser i tv:
http://www.sawadee.com/tsunami/pictures/index.htm
tilføjet af

Der skal være ballance i mediedækningen

Hvis medierne fokuserer dagligt helt tæt på sult og død i f.eks. Afrika og andre steder, vil effekten heraf blive modsat det der var tiltænkt.
Der vil ved overeksponeringer i længere tid, ske en immunisering af følelserne herved således, at det fremkalder følelsesligegyldighed, når mætningspunktet er nået hos tv-seerne.
Derfor bør kampagner føres over meget kort tid få gange årligt, hvis følelses appeal effekten skal forblive intakt.
tilføjet af

Kynisk svar.......

Jeg er bange for at lyde kynisk, men meget af det der foregår i Afrika er menneskeskabt som penge ikke kan gøre alverden ved. Massakrer på folkeslag kan man ikke løse ved nødhjælp. Aids er et kulturelt problem. Så længe man dyrker ubeskyttet sex med flere partnere og aidstilfældene tælles i millioner så virker det nok lidt nytteløst at prøve at løse det med nødhjælp. Så længe alle bekriger hinanden så får man ikke et samfund der kan hjælpes til selvhjælp.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.