6tilføjet af

Isolering

Jeg har hørt at det skulle kunne svare sig at øge tykkelsen af isoleringen på loftet fra 20 cm til 30 cm. Passer det, eller er det bare penge ud ad vinduet?
tilføjet af

Isolering er energibesparende

Hejsa
Økonomien i efterisolering afhænger af, hvad der ligger i forvejen. Jo bedre huset allerede er isoleret, jo mindre bliver besparelsen.
Men isolering øger også husets komfort, da kolde flader skaber træk. Ved efterisolering opnår man mange gange en forbedring af indeklimaet.
Fra Energistyrelsen kan man eks. få oplyst at den årlige besparelse ved isoleringsarbejde kan være: Hulmur fra 0 til 75 mm, 900-1.000 kr. og loft fra 50 til 300 mm, 600 – 800 kr.
Trine
tilføjet af

Totaløkonomiske betragtninger

Uden at gå for meget i detaljer kan jeg anbefale at forøge isoleringstykkelsen for almindeligt anvendt loftisolering med en U-værdi (tidl. K-værdi) på 0,039 fra 200 til 300-350mm.
Besparelsen er selvklart forskellig, afhængig af hvilken U-værdi og isoleringstykkelse nuværende lag har.
I dit tilfælde vil jeg skønne at besparelsen viser sig efter 10-15 år.
tilføjet af

isolering


ISOLERING!!!

vi er to forholdsvis meget unge mennesker som vil høre ,hvordan man "højst"kan isolerer en væg til en nabo!?.hvad er bedst ,at bruge som matriale!?.hvad er priserne for sådanne en væg!?
kan den nye væg være støj fri!?
m.v.h. charlotte
tilføjet af

ISOLERING HJÆLPER

Hej
Her er en lille hjælp til dit spg.
Det er helt sikkert en fordel at isolere så godt som mulig, da man ellers fyre til fuglene.
Kig engang ind på Rockwools hjemmeside, her kan du beregne besparelser m.v.
Du skal downloade programmet ROCKTEC V.2.3.1.
Programmet fylder 4.184 MB.
Prøv det og du vil blive overrasket over besparelserne.
Hilsen
Martin
tilføjet af

lydisolering

Du skal bruge 100mm rockwool og 2 lag gips - jo flere lag gips jo bedre... dvs byg en ny væg op uden på den gamle. Riglerne - dem til at holde gipsen med, skal være af træ, da lyden forplanter sig dårligere i træ end i stålrigler. derudover må træriglerne IKKE røre den eksis. væg! da lyden bare forplanter sig igennem riglerne alligevel. Dvs 100mm uld bagved gipsen og ca 50mm uld bag ved riglerne.
tilføjet af

REgn selv besparelsen ud på Rockwools site

www.rockwool.dk har en beregning, hvor du taster areal, existerende forhold osv. ind - og så spytter den ud i tal, hvad du sparer pr. år/ og hvad det koster at investere i isoleringsmateriale (excl. håndværkere)
Genialt site :o)
Konkret til fra 20-30 cm, så vil det tage lang tid at hente den investering ind i besparet varmetab, da det er marginalt - men selvfølgelig hjælper det - bare tager det måske 10 år at have tjent pengene ind igen...
De vigtigste cm er de første 5-10! DER er der enorme besparelser at hente, og meget korte tilbagebetalingstider for investeringen (1-4 år)
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.