30tilføjet af

Influenzaepidemi?

Er du også en af de mange, der har måttet bukke under for den djævelske influenza? Eller er du gået fri – indtil videre? 😉
Der er nu så mange danskere, der er smittet og ligger på langs, at lægerne taler om en decideret influenzaepidemi – brrrr 😕
Også resten af Europa er ramt af influenza, så det hjælper ikke engang at flygte til udlandet for at undgå smittefaren...
Men måske er du en af de heldige – eller fornuftige – der i efteråret blev vaccineret mod influenza? Den type influenza man vaccinerede imod er netop den type, som hærger Danmark i disse uger. Har den mon virket for dig?
Jeg er ikke blevet vaccineret, og jeg håber og be’r til at jeg undviger smitten!
Men til jer der er sendt til tælling med den grimme influenza: Rigtig god bedring! [l]
tilføjet af

Vaccinen virker måske ikke

Min famile har været hårdt ramt - også dem som var vaccineret. Jeg har holdt mig oppe - været meget hysterisk med håndhygiejne
tilføjet af

Er ikke smittet indtil videre

Og det er faktisk lidt utroligt, for jeg arbejder i lufthavnen med rigtig mange bakterier. Mange af mine kollegaer er/har været syge og på mit studie ligger folk også underdrejet.
Jeg har levet ultra, ultra sundt i vinter, for jeg kunne hurtigt se hvor det har bar hen af, så indtil videre er jeg gået fri. Jeg kan godt mærke, at hvis jeg ikke lige får det der skud sundhed i form af kost eller motion i et par dage, at jeg begynder at blive lidt småforkølet, men jeg kan spise/løbe mig fra det.
Indtil videre....😮

Jeg GIDER bare ikke være syg🙁 Har bedre ting at bruge min tid på🙂 Det har alle andre jo naturligvis også og jeg ønsker rigtig god bedring til dem der har måtte lægge sig🙂
tilføjet af

Åååh nej

Jeg er indtil videre sluppet fri, men hvis epedimien først skal til at starte nu, hvor lang tid plejer den så at vare? Jeg vil fortsat være hys med hvem jeg omgiver mig, min håndhygiejne og min kost.
Jeg er lige akkurat startet nyt arbejde, så jeg har absolut ikke tænkt mig at lægge mig syg!
tilføjet af

Der var jeg heldig.

Er blevet vaccineret, og har det aldeles glimrende.
tilføjet af

Jeps

syg i nu 3 uger
tilføjet af

Folk ligger vildt længe

med den influenza. Den varer sgu ikke bare en uge🙁

Ligesom sidste år, hvor folk de hostede på livet løs og det tog en måned før folk var ved at være raske igen.
Jeg havde også den hoste og hoste er noget af det værste jeg ved, så jeg tog mog alle gode råd, for at komme den til livs. Min nøjedes med at være slem i 5 dage og jeg var rask efter 2 uger. Men det krævede også en aktiv indsats
tilføjet af

Hyldebær er rigtig godt

Jeg tror det hedder noget med kosttilskud sambucis hyldebær...noget i den stil.
Men det skulle efter sigende være rigtig godt imod lige præcis den måde influenzaira udvikler sig på.

Vi bruger det her i familien og vi har faktisk ikke engang været forkølede i år
tilføjet af

Det er jeg også

Jeg er IKKE vaccineret og har det aldeles glimrende. Jeg spiser vitaminpiller og tager levertran. Jeg er aldrig forkølet.
tilføjet af

Godt råd til alle influenza ramte

Tag dobbelte JACK DANIELS og skyl gerne efter med et stort glas ROM TODDY det kan godt være det ikke virker i første omgang men det bliver sjovere at være syg
tilføjet af

Nej gudskelov

Og ved I hvad, jeg har ALDRIG haft influenza i hele mit lange liv.
Men nu er jeg kommet i reperations alderen, så kommer der da desværre nogle skavanker, så I som er raske og unge nu, skal tænke om de vil være medlem i Danmark.
Det ville jeg desværre ikke, for i næsten hele mit aktive liv, var jeg ALDRIG syg, og så syntes jeg da ikke jeg ville være medlem af Danmark, men i dag ærgerer jeg mig, for nu får jeg piller, og de ødelægger tænderne, så ingen hjælp fra Danmark, og brille og fysio ingen hjælp, og det koster mig virkelig rigtig mange penge, så nu ville jeg ønske jeg var medlem.
God bedring til jer som er syge eller bliver syg, hej🙂
tilføjet af

Vi kan holde hinanden i hånden

Først tænkte jeg: Nå, har jeg skrevet det, nej det har jeg ikke. Men jeg kunne have gjort det.
Mit arbejde medførte desværre heller ingen pension.
tilføjet af

nr. 897.458

Vi er 3 mand nede - første gang jeg prøver influensa... så nu er det måske snarat tid til at overveje vaccination.🙂[s]god bedring til aller jer andre der ude som også er ramt[s]
tilføjet af

Har været ramt

Og det er snart mange år siden jeg har været syg, men den influenza denne gang er rigtig rigtig styg, er du gal hvor er man syg, mine 3 unger og mand har også ligget, og det har taget 14 dage, puhaaaaaa!!!
tilføjet af

Ja det er helt vildt

Jeg bor alene og arbejder hjemme (læser), så jeg har kunne holde mig fra de syge mennesker, men det er helt vildt så sejlivet den influenza er.

Men hey, det var jo også en influenzabakterie der var indvolveret i Den Spanske Syge, så det kan være noget stygt noget😕🙂
Tilgengæld lå jeg syg næsten en måned sidste år. Først Roskildesyge, så hoste og så forkølelse. Jeg troede sgu jeg var døden nær til sidst😮
tilføjet af

nu er forkøelse

ikke en skid at gøre med influenza.
og vakcinen dækker IKKE 100 %.
Vask hænder hele tiden, brug f,ex håndsprit.
kan ikke dække sig 100% der er personer der nyser en op i hovedet, el i hænderne,
og SÅ tager på et håndtag...og det tager DU så på...osv..osv...og så i seng.
tilføjet af

lille rettelse

Den spanske syge var ikke en bakterie, men en virus, ligesom influenzaen er i dag. Dengang havde de heller ikke vaccine mod influenza, som vi har idag.
tilføjet af

Nej, salvie- el. timian- te forhindrer det.

Så deterrart nok.
tilføjet af

Jeg arbejder

i mange forskellig børnehaver (jeg er vikar) og har ikke haft influenza i de sidste mange år. Jeg tager ikke vitaminer, kosttilskud, dyrker motion eller laver andre helse "ting" og er ikke blevet vaccineret mod influenza.
Når jeg kan mærke at jeg er ved at blive syg, så når jeg går i seng tager jeg lange bukser og bluse på, samt strømper og ligger mig under 2 dyner også er jeg frisk når jeg vågner.
Hvis jeg har ondt i halsen køber jeg sugetabletter (Hexokain) og tager et tyndt tørklæde på og strømper når jeg går i seng, så jeg holder halsen og fødderne varme, på den måde har jeg kun ondt i halsen i nogle dage.
Et godt råd: tag et par strømper på om vinteren når I går i seng, så holder man bedre på kropsvarmen.
Godt nok blev jeg ramt af hoste sidste år som varede i en måned. Men den er jo heller ikke i samme gruppe som en influenza.
tilføjet af

Influenza er jo ikke farligt.....

Denne type influenza er jo ikke farlig! Det er jo bare en almindelig gang Influenza, men bakterierne/virussen har bredt sig så meget, at der bare er kommet flere af dem. Altså de har formeret sig vildt meget, mere end normalt og kan der med smitte flere, men det er bare ned under dynen, pus næsen, se tv og sov. Så er den væk i løbet af 2-3 dage. Min lillesøster har lige haft det og der gik kun 2 dage og så var hun rask. Hun kastede kun op 4-5 gange og det var det. Må jeg komme med et godt middel mod dårlig mave?
1. Hold dig MEGA langt væk fra mælk, indtil du er helt rask! Mælk er ikke godt for dårlig mave.
2. Drik sodavand, cola er bedst! Eller spis noget slik. Sukker kan hjælpe med, at gøre fordøjelsen tynd og gør det dermed nemmere for dine tarme, at opløse maden du spiser.
3. Varm dig godt og sov så meget du kan.
4. Undgå at røre for meget ved ting, så du ikke smitter andre. (Hvis nogle i din familie bliver syge, når du lige blevet rask, så kan du blive syg igen og det kan blive værre end første gang)
Held og Lykke Med Sygdommen! God Bedring!
- Emilie Duus
tilføjet af

Passer ikke

Du har nu ikke helt ret i det du skriver. Man kan være syg meget længere og man kan dø af influenza, hvis man er uheldig. 😉
tilføjet af

Kun hvis du har....

HIV eller Aids!
Dit Immunforsvar kan ikke bare forsvinde, det skal brydes ned, via en sygdom som HIV. Dit Immunforsvar kan somme tider gå lidt ned af sig selv, men ikke helt i bund. Sygdomme gør dit Immunforsvar stærk. Hver gang du har gennemførst en sygdom, bliver dit Immunforsvar stærkere over for denne type sygdom og til sidt, kan det blive så stærkt, at din krop fuldstændig vild modstå sygdommen, så hvis den er på vej ind i din krop, så vil dine hvide blodlegemer straks slå dem ihjel og det eneste du vil få, er måske lidt hovedpine.
- Emilie Duus
"Husk lige, at der findes mange andre sygdomme, som er omkring 1000 gange farligere end influenza!"
tilføjet af

Husk lige.....

At dårlig motion og hvis man ikke spiser sund, så er chancen for at blive syg meget større og den vil også vare meget længere end normalt, fordi så er din krops Immunforsvar dårligt opbygget.
- Emilie Duus
tilføjet af

Vi er jo også stærkere i dag...

Menneskets Immunforsvar er stærkere i dag. I kan jo bare se på kræft ikke? Der er nogle mennesker som overlever det, ved hjælp af en enkelt operation.
Tror nu ikke denne bakterie, som har skabt denne Influenza er farlig. Den er bare lidt voldsom. Det er jo nærmest bare lidt ligesom salmonella. Salmonella kan godt vare 14 - 30 dage og en gang i mellem op til 60 dage, inden det er væk. Men ved ikke og salmonella smitter, medmindre det har udviklet sig til en salmonella sygdom, som smitter.
Men ellers held og lykke til alle jer, som er blevet smittet.
- Emilie Duus
tilføjet af

Ja pensionist

vi må være lavet af et godt stof, som ikke findes mere desværre.
Men i mit aktive liv, kunne jeg altså ikke forstå, at mine kolegaer så tit var syg, men så fik jeg en fridag hver gang alle havde været syg eller haft barn syg, for det har jeg heller aldrig haft.
Jeg lever et ganske almindelig liv, med dansk mad og brun sovs, og jeg er heller ikke overvægtig, men jeg har altid dyrket meget motion, så som gymnastik og roning.
Nu går jeg næsten hver dag 5 km, i rask trav, ellers ikke noget.
Dejlig at være rask på mine gamle dage, de unge siger da også, du bliver langt over 100 år. Men godbedring til de syge.[l]
tilføjet af

Jo, jo, men......

Du skriver:Hver gang du har gennemførst en sygdom, bliver dit Immunforsvar stærkere over for denne type sygdom og.....
Ja, over for NOGLE sygdomme. Men ikke influenza, da virus ustandselig muterer og ændrer sig.
Det er ikke for ingenting, at man anbefaler f.eks. syge og folk over 60 år vaccination. Influenza kan være farlig for ældre eller/og svækkede personer. Og selv almindeligt sunde personer, kan blive endog meget syge af det- i lang tid. Og der er altid en risiko for komplikationer. F.eks. er astmapatienter udsatte.
Jeg synes du vrøvler lidt og er noget nonchalant.
tilføjet af

Det er ikke rigtigt

det du skriver. Salmonella kan være dødsensfarlig og man kan være rask smittebærer med salmonella. Har man fået en salmonella forgiftning og man arbejder i fødevare branchen så skal man sygemeldes i mindst 6 mdr. Man kan dø af salmonella. Der var for mange år siden en familie der lavede en kiksekage med friske rå æg, og de blev alle sammen syge og nogle af dem døde også, og det var en salmonella forgiftning de havde fået.
tilføjet af

Den hoste var ren ondskab

Den var der ikke rigtig nogen der slap for. Kender kun min kæreste der gik fri. Utroligt nok, for jeg var syg i 3 uger med den hoste og jeg er aldrig syg.
Jeg blev så desperat over ikke at kunne få min søvn og hele tiden have ondt i kroppen over den hoste, at jeg var på nippet til at springe ud af vinduet, slå folk ned osv😃😉 Overdrivelse fremmer forståelsen, men stadig væk.... jeg var virkelig desperat!!😮
tilføjet af

vaccination

Min mand og jeg blev vaccineret igennem vores arbejde i efteråret. Jeg er lige stået ud af sengen efter influenzaen nu, og gemalen ligger nu på langs, så det hjalp ikke:-(
tilføjet af

Influenza?

Altså, jeg forstår ikke helt indlægget. Hvis vedkommende har influenza, hvordan kan vedkommende så have overskud til at skrive om sin sygdom på nettet?
Da jeg havde influenze for ca. 4 år siden, havde jeg så høj febder, at jeg besvimede, hver gang jeg forøgte at kravle ud af min seng.
Jeg lå i 3 dage og stirrede op i loftet. Jeg havde ikke engang kræfter til at læse i en bog eller høre radio.
I flere uger efter havde jeg ondt i mine led (pga. feberen), at jeg ikke skulle have noget af at overbelaste mit system med indlæg på SOL.
Jeg tabte næsten 4 kg., fordi jeg ikke kunne spise noget pga. synkebesvær.
Er der ikke bare tale om en almindelig forkølelse - som såmænd kan være rædsom nok, men bestemt ikke kommer i nærheden af en rigtig influenza?
den trættee
tilføjet af

Rigtig

Hyldebær er rig på c-vitamin og indeholder et stof der forhindre virus at trænge ind i raske celler.
Der er en del flere gode bud på kost tilskud.
hilsen www.tom-massoer.dk
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.