2tilføjet af

Hvad skal man kigge efter ved en bolig?

Jeg går og overvejer at skulle købe en lejlig, og vil helst have en ejerlejlighed, men jeg ærligt talt lidt svært ved at gennemskue boligmarkedet.
Jeg leder efter en 3-værelses et sted i København og håber på at kunne låne penge af banken, men for ikke at smadre det hele på forhånd, hvad er så smart af argumenter at have med i banken til møde, så jeg er mere sikker på at få det lån?
Desuden er der så nogen der ved:
- Hvad fordele og ulemper ved andels-/ejerlejlighed kan være?
- Hvad en 3-værelses ejer (i KBH) koster som standardpris?
- Hvilke ejendomsmæglere der har et godt/knap så godt ry?
Så hvis du VED noget generelt om emnet så fyr løs!
tilføjet af

Hvad skal man kigge efter ved en bolig?

Først og fremmest skal du være opmærksom på, hvor lang tid du forventer at bo i lejligheden. Hvis du kun regner med at bo i den i op til 3 år, så kan det sikkert ikke betale sig. Alene det at købe en lejlighed med advokat mv. koster nemt omkring 10.000 kroner og når du skal sælge den igen, så kan det hurtigt blive 30-50.000 kroner. Så det er helt sikkert det første du skal tage stilling til. Banken kigger på din nuværende økonomi og din historik, så du kan have nok så mange argumenter, men hvis du ikke har penge på kontoen, ikke tjener nok eller ikke har et tilstrækkeligt rådighedsbeløb, så får du ikke et lån. Kontakt nogle forskellige banker og hør hvad de kan tilbyde. Udover at der er stor forskel på boliglånet, så er der også stor forskel fra realkreditinstitut til realkreditinstitut. Standard pris findes ikke, men jo længere ud du kommer, jo billigere er det også som regel. Med hensyn til ejendomsmægler, så er det begrænset hvor meget du skal have med dem at gøre som køber, så det skal du ikke gå op i. Benyt Boliga.dk eller lignende og gå på jagt efter en bolig der ligger inden for det beløb som banken har tilladt dig at låne for. Rigtig god jagt :-)
tilføjet af

Hvad skal man kigge efter ved en bolig?

Hejsa, jeg har selv lige købt hus. Dog ikke i Kbh men mit råd ville være og ansøg og lånet flere steder end kun din egen bank. Ofte er små banker nemmere og snakke med omkring den slags da de store stadig skylder en helveds masse penge efter finanskrisen.
Omkring standardpris må jeg sige pas, dog ved jeg en af mine venner gav en million for en 3værelses i den nordlige del af kbh nær en ghetto.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.