5tilføjet af

Ikke så slemt....

Hej.........
Jeg er en pige på 14 år, som lige er begyndt at ryge igen. Ved igen mener jeg at jeg røg da jeg var 10. Hvad jeg vil sige er at det der med at folk siger at du ikke kan holde op hvis du først er igang er noget lort. Jeg stoppede. Og var røgfri i 3 1/2 år. Jeg begyndte igen fordi der er noget hyggeligt ved at dele den sidste smøg med veninden. Ved at prøve at skjule det for sine forældre. Ved at forsøge at lave røgringe og grine af veninden der babber. Desuden er det fedt at blive nikotin-skæv.... I love it... Så måske skulle alle de helsemennesker og overbeskyttende forældre derude tænke over hvad de tager fra os unge ved at forbyde cigaretter...
Det var bare det jeg ville sige......
tilføjet af

Nå det mener du?

- at det ikke er så slemt? Hm, så bare vent til du hoster brun slim op om morgenen, vent til du skal indlægges med lungekræft og de ikke kan gøre mere for dig, vent til en lækker fyr synes at du smager som et askebæger, vent til du hellere bruger dine sidste penge til smøger end til mad eller regninger, vent til du må kæmpe dig op ad trapperne, vent til du ikke har lugtesans mere, vent til du får et barn med kronisk astma - et barn som i øvrigt har lav fødselsvægt pga dine smøger, vent til du sidder med iltapparat 24 i døgnet og ikke kan gå 2 meter. Det er ment som en advarsel. STOP inden du hænger fast i det. Du kan sagtens holde op NU og lade være at begynde igen. Jeg holdt op for 8 år siden, efter ca 25 års rygning og det er det bedste jeg har gjort. Frisk luft, frisk duft i stuen, ingen bronkitis, ingen pusten og stønnen op ad trappen og man kan smage maden!
tilføjet af

Nå nå unge mand!!!

Rolig nu unge mand/dame!!! Hehe... Hvor mange tror du selv på at der er, som rent faktisk tror på at du er 17??? Du staver jo værre end en i 1. klasse... Så synes jeg at du skulle slappe lidt af. Hvem siger at gruppepres fik Mabeli til at ryge.. Måske begyndte hun fordi hun er nysgerrig som man jo er i den alder... Og jeg er sikker på at hun sagtens kunne sige nej hvis alle veninderne pressede hende. Alle kan sige nej. Sådan er det bare. Og til sidst synes jeg ikke at du skal blande hendes alder med ind i dit tillæg. Helt seriøst. Hvor mange 14-årige leger lige med Barbiedukker.
tilføjet af

Ya right!!!!

Det er sku da ik noget med at forældre tager det væk fra os unge!! Det lykkes da dig aligevel at ryge... Jeg ryger ik har aldrig prøvet og når jeg bliver budt på en smøg siger jeg "Nej Tak"... Du føler dig sikkert også sej når du sidder med dine veninder og ryger, og det kan sikkert ik få dig til at stoppe!!!
tilføjet af

Det er da noget lort at sige.!!!!

Du skal ikke side der og sige at forældre skal tænke sig om inden de forbyder det!!! De skal tænke sig om når de finder ud af at du ryger for der skal de finde en straf der får dig til at stoppe.!!!
Det er bestemt ikke fedt at ryge...
Når jeg er til fest og ser en rigtig lækker pige så går jeg da selvfølgelig over mod hende! men en smøg i hånden skræmmer de fleste ikke ryger drenge, de fornuftige drenge....
Du skal tænke over hvilken type menneske du vil være!!!
Rygning er ikke fedt!! tværtimod!
tilføjet af

tag dig sammen..!

seriøst du er da lidt lang ude og skide...
Jeg er selv ryger, men sys ikk det er så fedt a være nikotin-skæv. så ryg noget hash istedet, Hvis du så godt kan li a være skæv.. Men du er seriøst lidt latterlig a høre på.. Det er jo noget fedre a forældrene ved det, istedet for a skulle holde det hemmeligt. og hvis du har været røg-fri i 3½ år, hvorfor fuck så starte igen. Og der er ikk noget galt i a forældre forbyder smøger.. det er bare dem som er fornuftige og lade være, eller dem der havde nosser nok til a stoppe helt. Altså de kan ikk forbyde nogle a de ikk må ryge, for unge gør det aligevel.
Så har du bare min mening.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.