8tilføjet af

Hvorfor alle de uddannelser ?

Jeg kan f.eks. ikke blive lærer i folkeskolen, eftersom jeg mangler en gymnasial uddannelse... og faktisk tror jeg heller ikke, jeg ville ku få merit til det 2-årige lærer-studie...
Men på den anden side set...hvis også man kom på det studie...hvordan sku man så få tid til at eksistere..? For åben uddannelse gir jo netop ikke SU... Og dvs at man så må tage et fuldtidsjob ved siden af... MEN - hvordan får man tid til et fuldtidsjob ved siden af et studie - hvor man får kylet TONSVIS af lektier i hovedet ustandseligt..? For man skal jo lære li så meget på meritten, som man ville sku på det 4-årige forløb!
For mig at se har man kun tid til 3 ting, når man studerer så "vildt": Spise, skide og sove!
Og har man overhovedet brug for alle de gymnasiale fag for at ku følge med på seminariet❓ Mig bekendt starter alle ungdomsuddannelser da fra bunden...
Og for at gøre mit indlæg endnu mere forvirrende...så undrer det mig, at man kan gå op til eksamen efter 2 år - hvor der slet ikke var mødepligt!
Så dvs...at man ku i princippet blive væk fra undervisningen om onsdagen - og så nøjes med at gå op i de andre fag...
Jeg sidder bare og tænker på, at havde der været mødepligt til den 2-årige - så havde der sørme også været SU...
tilføjet af

Sure rønnebær?

Du lyder som en sur gammel mand (m/k). Vil du gerne være lærer? Så gå i gang i stedet for at brokke dig. Du bliver ikke lærer eller noget andet for den sags skyld ved at brokke dig. Det skulle da lige være en sur gamling...
Jeg tror det er muligt at gå til eksamen uden mødepligt fordi man forestiller sig at det er modne mennesker, som kan styre deres egen tid og vurdere, om de har brug for at være der til en time, eller om de kan klare emnet som selvstudium.
Om du skal bruge en gymnasial uddannelse på seminariet kommer nok an på hvilket linjefag du vælger... Hvis det er et håndværksfag, så går det nok uden, men hvis det er et sprogfag eller matematik, så tror jeg du vil få rigtig rigtig travlt uden gymnasiet/HF.
Så det korte af det lange: Har du det kun i munden, eller er der faktisk handling i dig?
tilføjet af

Ok..? Kan man bare blive lærer..?

Fint nok! Det må jeg da ha fortalt på uddannelsesstedet, at du har nævnt, at man bare kan gå i gang...
Hvis man absolut skal være selvstuderende...hvorfor så søge om optagelse på en uddannelse..? Så ku man lige så godt modtage brevundervisning...
Hvis det skal kræve en gymnasial uddannelse at komme på seminariet...hvordan lærte de studerende så overhovedet noget som helst førhen..?
Og - endnu engang - hvordan lever man økonomisk på den 2-årige merit ?
tilføjet af

Start med HF

1) Du kan jo starte med at tage HF.
2) Man skal ikke absolut være selvstuderende, det vælger man selv. Man skal søge om optagelse for at uddannelsesstedet kan vurdere, om man overhovedet har en chance for at gennemføre uddannelsen.
3) De lærte ikke det samme på seminariet tidligere. Uddannelsen på seminariet er nu om dage tilpasset at de studerende har mere uddannelse, Måske er det også derfor at uddannelsen kan gennemføres på kortere tid?
4) Man lever på en sten! Det er gjort før. Så du bestemmer om du vil gøre noget ved det eller bare brokke dig. Det er dit valg. Det er lige fint med mig hvad du vælger, men lad være med at opføre dig som et offer. Undersøg hvor motiveret du er og stå ved dine valg, uanset om det er at læse eller ej.
Held og lykke!
tilføjet af

Så længe jeg ikke har fået svar på...

hvordan man overlever på det 2-årige - uden SU - er det snarere dine indlæg jeg brokker mig over...end uddannelsen i sig selv!
Det du skriver i pkt 4, kan jeg ikke bruge til en skid!
tilføjet af

Lever man virkeligt af næsten ingenting..?

mens man studerer de 2 år..?
Ja, man sku jo nødigt blive millionær af at studere...
tilføjet af

nu blander jeg mig!

Ej du lyder som en 32 årig der har indset at du skulle havde lettet røven tidligere!
For det første er HF i dag øget så meget i niveau at man skal havde et godt bagland for at klare sig igennem den... det er ikke guld og grønne skove...
og gudskelov for det, for så gør det netop at dem der kan gennemføre en lærer udd netop er dem der har en HF med det krævede gennemsnit! Ellers vil alle jo på en 10 klasse kunne søge ind på lægestudiet.. det tror jeg ikke vi skal ud i... de gode job kræver længere uddannelser, sådan er det! På den måde får man også fat i dem der virkelig vil det.
Og jeg aner ikke hvad du taler om ang su.. jeg har netop søgt lærer udd her til sommer...
den tager 4 år, og er su berettiget samt elevløn under praktikken...
syntes ikke du virker til at havde styr på ret meget, tag en HF og bliv moden, her vil du også kunne mærke om det at læse overhovedet er dig. For det er HÅRDT! MEGET!
Hilsen hende der er færdig med en 3 årig hf til sommer :)
tilføjet af

og lige en ting til fra mig...

merit udd betyder at du har en udd eller erfaring der ligger tæt op af de kvalifikationer som udd kræver, og at man derfor kan tage den på kortere tid.
se her: (jeg tror ikke du har noget, der minder om adgang til den siden du er så sur, og vi skal vel ikke ud i at u-kvalifiserede mennesker underviser vores børn, som danner grund for vores fremtidige kollegaer i arbejdssektoren???.)
Meritlæreruddannelsen og tompladsordningerne er måder, hvorpå man kan opnå kompetence til at fungere som lærer i folkeskolen uden at have gennemført den almindelige 4-årige læreruddannelse.
I praksis sker det ved, at man får meritbedømt sine tidligere uddannelser og erhvervserfaringer og dermed (måske) får dem godskrevet som erstatning for visse fag i læreruddannelsen.
Som meritlærer ender man med at have undervisningskompetence i to linjefag.
Hvad udd har du egentlig og hvor gammel er du?
Der er mange selvbetalte udd (og det er jo ikke su'en der brødføder os 4000 kr md🙁)Og selvbetalte udd er MEGET dyre. Så kan man jo vælge at gøre det, eller tage en udd der passer til en under su i de år den nu tager.
og Jep, at uddanne sig er ikke guld og grønne skove, tænk i USA betaler ALLE for deres udd selv. Så hvor er det skønt at det kun er få udd såsom kosmetolog og merit udd der er selvbetalte.
tilføjet af

info om meritlæreruddannelsen

Lige til orientereing: Det koster mellem 15.000 kr. og 18.000 kr. pr. semester at tage meritlæreruddannelsen. Man får ikke løn under praktik, men skal selv betale de små 3000 kr. som praktikken koster. Den giver ikke ret til s.u., og man kan ikke få dagpenge imens. En måde at klare det på er, at man arbejder som lærervikar mens man tager uddannelsen. Dem der kan få dén uddannelse betalt, er dem som af én eller af anden grund er opgivet af jobcentrene. F.eks. folk der har været kørt ned af stress og haft langtidssygemeldinger, eller tidligere narkomaner der prøver at komme på fode igen.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.