5tilføjet af

Hvordan ved man det?

Hvordan ved man at der er noget man ikke kan tåle? Vil man altid slå ud.. eller kan der også være andre symptomer?
tilføjet af

Symptomer

Der er mange måder at reagere på fødevareallergi.
Nogle af dem jeg kan nævne er: eksem, kløen, bylde-aktige hævelser, åndedrætsbesvær, svien, kvalme, mavebesvær (opkast/diare),rødmen i huden, mystiske hævelser, tør hals/mund.
Der er nok mange flere, men for mit eget vedkommende er det vigtigst at lytte til min krop - og respektere at ikke alle er skabt til at spise alt.
tilføjet af

Madallergi

Hej Mette
Madallergi kan foreksempel være:
Man får en mistanke om at have spist noget, der giver racermave, kløe i munden og / eller svælget. sådan er min krops reaktion, og godt for det, i løbet af ca. 15 min., oftes kortere, slimer det spiste til og jeg kaster op i seje stråler, slimet kan bogstaveligt trækkes ud med fingrene - undskyld detaljerne. Forbliver det spiste nede i maven, det kan også give blister i munden eller ødemer på huden = røde, kløende ævelser på huden, eller besvær med at trække vejret, halsen lukker til. - Sådan oplever jeg det.
Man kan checke reaktionenerne ved at undlade at spise det mistænkte en tid, så spise det igen og se om der "sker noget". Dette skal man prøve flere gange, og altid med en hjælper ved siden af - det gå grueligt galt. Hu ha, jeg har mange dårlige oplevelser, men jeg har fundet ud af, at jeg har fælt mange sammenfaldne ligheder med birkepollen-allergiker - og krydsreaktionerne. Søg selv efter dette på nettet. Jeg selv har fået foretaget adkillige prøver: blod og priktester. Jeg reagerer helt vildt på det meste: (Har aldrig rigtig fået nogen konkret diagnose, men har måtte prøve mig frem. Birkepollen, hassel, græs er bevist, og krydsreaktioner dermed nødder, visse æbler, pærer, bananer, bær, rå kartofler, rå gulerødder - tilberedte går det fint med.
NÅR DET ER GÅET HELT GALT, HAR JEG FÅET EN BINYREBARKHORMON DOSIS 4 DAGE DEREFTER.
MEN DET ER IKKE NOGET AT SATSE PÅ, FOR DET KAN HAVE KEDELIGE BIVIRKNINGER.
Min erfaring er, at man ikke altid reagerer lige meget, flere madvarer (gulerødder/citron giver mig åndenød) Hasselnødder giver mig uendeligt meget slim, og gør mig ret så syg. Friske jordbær og bananer, der ikke er meget modne, sender mig langt ud i slimop.... Men der er omveje: Hvis jordbærrene er marineret i vodka, ingefær og sukker, eller bananer er stegt i lidt smør, gulerødderne er ristet i olie evt. tilsat lidt timian, så går det helt fint, ingen problemer. Vend gerne tilbage, jeg har flere tips.
Anna, hårdt prøvet.
tilføjet af

syptomer

Jeg er multiallergiker og mine symptomer er meget forskellige. Heldigvis ved jeg efter en masse priktester nogenlunde hvad jeg skal undgå.
Typisk føler jeg mig drænet for energi, farer let op (ingen tålmodighed) eller får meget ondt af mig selv. Men kan også have høfeber symptomer eller ligefrem forkølelsessymptomer og andre mere kendte symptomer. Jeg tror graden af reaktionen afhænger af hvor allergisk man er overfor det man har indtaget.
tilføjet af

Symptomer

Jeg kan kun sige, jeg er enig med de andre indlæg.
Men kan tilføje, at symptomerne kan variere i sværhedsgrad alt efter almentilstanden.
Hvilket også kan gøre det ekstrem svært, at finde ud af hvad man kan tåle, ud over f.eks. at nogle allergikere også kun krydsreagerer i f.eks. pollensæssonen og forurening af madvarer. Et eks. er tørrede tranebær, burde være ok, men de er tilfældigvis lige blevet pakket efter piniekerner, nødder eller noget andet, og så går det galt.
Men jeg kan vidergive den generelle erfaring jeg har fået, at hvis jeg har svage symptomer eller ingen efter jeg har spist noget jeg ikke kan tåle,
d.v.s: ingen kløen i halsen, tunge istykker, slim i øjnene,hævede øjne, astma, eksem, luft i maven, mavepine, diarre, etc.,
kan jeg være sikker på at jeg reagerer meget kraftig ved at blive meget meget træt, koncentrationsbesvær, hukommelsesbesvær etc..
Diarre og opkastning har den fordel, at man slipper af med allergenet før der kommer for meget ind i kroppen.
Men det svarer sørme bare til de typiske stress-symptomer man får ved forlænget cortisonudskillelse, ligesom folk der arbejder for meget. Her er det bare immunsystemet, der er overbelastet.
Og jeg må desværre sige, det eneste der hjælper er at undgå det man ikke kan tåle,og hvis det ikke er muligt, at tage prednisolon.
Fakta er, kun en idiot ville frivilligt vælge, at udsætte sig for en ny forkølelse eller influenza hver dag,det kan allergi nemlig sammenlignes med.
tilføjet af

Åndedrætsbesvær, når jeg spiser pølser

Jeg har også madallergi. Det lyder godt nok åndsvagt, men når jeg spiser pølser, så får jeg altid åndedrætsbesvær. Jeg går ud fra, at det skyldes madallergi. Det skal dog siges, at jeg vejer 210 kg, men jeg er i ret god form omstændighederne taget i betragtning. Ifølge http://www.sundhedslex.dk/aandedraetsbesvaer.htm er dårlig form ofte årsag til åndedrætsbesvær. Jeg går hele vejen fra mit soveværelse til mit køkken for at hente mad og øl fra køleskabet hver dag. Jeg vil klart påstå, at jeg er i god form af den grund, så min åndedrætsbesvær skyldes i hvert fald ikke dårlig form. Jeg skal bare holde mig fra røde pølser især - begynder at få det dårligt efter et par pakker.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.