6tilføjet af

Mørbrad i fad?

Søger en guideline eller egentlig opskrift på hvordan man tilbereder en svinemørbrad i ovn, sammen med f.eks. peberfrugt eller champignons som tilbehør.
Evt. med eller uden rodfrugter/kartofler, da frisk pasta på køl efter min mening kan serveres til stort set alt.
Jeg har nemlig hørt at mørbraden således bliver helt uforlignelig mør og saftig.....
tilføjet af

Dette kunne være en ide

Hej
Til 4 personer
Tilberedning af mørbrad:
1 stk. svinemørbrad skæres i 6-8 stykker (kommer an på størrelsen)
Stykkerne rejses op på højkant og bankes let flade.
Krydres med salt og pebber
Steget på varm pande ca. 2 minutter på hver side.
Champignon sovs tilberedes.
1 glas champignon svitses let på pande indtil væden er fordampet. (gem vandet fra champignon, skal bruges til sovs)
1 stor løg skrælles og snittes i 1/4 ringe
svitses let på pande til de er bløde.
Pande koges af med ca 1-2 dl. vand.
Der laves nu en sovs bestående af vand fra champignon + afkog fra pande + 1/4 l. fløde, heri blandes løg og champignon, lad sovsen koge lidt ind
fløden vil virke jævnende.
NB: skal det være rigtig godt laves sovsen på den gode gamledags metode med magarine + mel, men det er op til dig.
Nu anrettes de forstegte mørbradbøffer i en ovnfast fad, sovsen med champignon + løg hældes over og det hele sættes i oven ved 180 - 200 gr. ca. 1/2 time.
Hvad du vil severe dertil er op til dig, men jeg foretrækker kartofler og broccoli og en ikke for tør rødvin
Hilsen
Odj
Hører gerne hvis det smagte, odj@sol.dk
tilføjet af

Italiensk mørbradret

Jeg har en god opskrift på en Italiensk mørbradret som hedder Filetto alla Lombardia.
Det er en panderet, men måske kan man også bruge den som ovnret.
Mørbradret fra Lombardiet
(4 pers.)
2 svinemørbrad, ca. 4 spsk. olie, salt & peber, 2 store hakkede løg, 2 fed hakkede hvidløg, 1 ds. flåede tomater, 1 bdt. hakket persille.

Mørbraderne gøres i stand, skæres på skrå i tykke bøffer, drysses med salt og peber og vendes kun lige i den varme olie på panden. Mørbradbøfferne tages af. Løg og hvidløg kommes på panden og steges gyldne i olien. Tomaterne med væde hældes på panden og moses godt ud. Der tilsættes evt. mere salt og peber samt 1. spsk. hakket persille. Denne sauce skal småkoge i ca. 10 min. eller til den er jævn. Mørbradbøfferne lægges oven i saucen, og det hele små koger yderligere ca. 5-10 min. Før serveringen drysses med rigelig hakket persille.
Til retten serveres lun flutes og salat evt. pastasalat eller ris.
tilføjet af

Mørbrad i fad

Hvis man vil være rigtig god ved sin mørbrad (og sig selv!) kan man tilberede den som koteletter i fad. Jeg ved opskriften varierer meget, men her er min udgave (passer til ca. 4 personer):
Ca. 8 skiver bacon steges på panden (man behøver hermed ikke bruge andet fedtstof)
Mørbraden skæres ligeledes i ca. 8 skiver, krydres med salt, peber og krydderier efter smag ("røde" krydderier som f.eks. paprika og/eller barbecue passer glimrende til) og brunes på panden
Det lægges så skiftevis bacon - mørbradskive - bacon i et ovnfast fad
Derefter svitses løg, så peberfrugter af valgfri farve og tomater i både. Det hele krydres og lægges over kødet i fadet og overhældes med ca. 1/4 piskefløde, som hjælper med til at lave en delikat sauce
Så skal det have 1/2 time i ovnen ved 200 grader og serveres til ris. -Pasta kunne også passe udmærket til, eller kartoffelmos, hvis man har de lyster...
Tip: For en lidt mere kaloriefattig ret kan man i stedet for at bruge piskefløde, lave sauce på panden med kaffefløde eller mælk, let jævnet med f.eks. maizena
tilføjet af

MØRBRAD..

LØG OG CHAMPIGNON STEGES.
BØFFER STEGES.
OVNFAST FAD MED DIJONSENNEP,LIDT BRUN FARIN,SKIVE TOMAT OG OST.KOG PANDE AF MED GRØNTSAGSBOUILL+FLØDE.
RIS&GRØN SALAT
tilføjet af

mørbrad i fad

skær små bøffer og bank dem let
brun dem på panden
steg bacon, gerne skåret småt ud, og læh i fadet
rist champignon, og i fadet med dem.
kom fløde. vælg selv men bruger selv madlavningsfløde på panden, smag det til med de krydderier du nu syns
hæld det over det andet på fadet. slut af med coktailpølser. sæt i ovnen ca 20 min ved 170 grader.
alt kan gøres klart i god tid inden det sættes i ovn.. server feks. hasselback kartofler til
tilføjet af

ikke dårligt louki

Denne opskrift er ret god ;)
Jeg hældte en dåse cherrytomater over i steder for tomat i skiver. Det virkede ret godt.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.