21tilføjet af

Hver fjerde generes af naboens røg

Det er de kedelige kendsgerninger i Danmark. Mens der er regler for høj musik, husdyrholdese eller brug af boremaskiner, kan din underbo pulse løs så meget han/hun vil.
Men hvordan løser vi problemet - skal der forbud til eller skal vi have røgfrie boliger ved genudlejning - sidstnævnte vil løse problemet på sigt og heller ikke genere rygerne.
http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2010/12/03/175017.htm
tilføjet af

Ikke-ryger ejendomme

kan da være vejen frem, men har nok lange udsigter. Kan godt forstå hvis det virkelig fysisk generer fx en lungepatient, men ellers ser jeg det som hysterisk. Diesel og bilforureningen slår nok flere 'passive indåndere' i ihjel end cigaretter, når vi snakker om luftforurening og man bør da kunne ryge i sit eget hjem.
tilføjet af

"man bør da kunne ryge i sit eget hjem"

Med hvilken begrundelse - når du generer andre ?
Du må heller ikke holde hunde i rigtigt mange lejligheder.
tilføjet af

Der kunne jeg godt tænke mig

en undersøgelse som undersøger OM tobaksrøgen i virkeligheden siver over til naboer eller op til overboere eller om der er tale om ømskindet hysteri.
Hvad så med sterinlys fyrfadslys eller hyggelige petroleumslamper?
Hvad med deodorant duftolier osv osv?
Når jeg ikke har hørt om undersøgelser af rigtigheden i påstandene så skyldes det måske at udlejerne er klar over at det er nemmere at udleje en ikke ryger lejlighed og dermed gerne så et forbud, hvad enten det er baseret på følelser eller på fakta.
Jeg finder det naturligt at man kan finde et klagepunkt når man bliver direkte spurgt om naboens røg generer.
På samme måde er alle voldsforbrydelser lige pludselig blevet til hate crimes fordi politiet direkte spørger om det når de afhører offeret.
Og som jeg har skrevet før.
Ville klagerne have klaget hvis der ikke var indført fri jagt på rygere?
tilføjet af

Rygning skal forbydes og rygere

skal have nogle tæsk.
Rygning sidestilles med hård narko ifh til strafudmåling.
tilføjet af

Enhver idiot kan skrive under

et intetsigende nick.
Hvis du mener det, du siger alvorligt,
burde du oprette dig en profil herinde.
Resten af dit indlæg vil jeg derfor ikke kommentere,
idet det er det skinbarlige vrøvl.
M.v.h.
Charlee
tilføjet af

Ja.

Hvis man kunne skrue tiden tilbage med ca 400 år, og forbyde tobak, ville alt jo være godt, det ville sikket også være blevet forbudt, hvis det først kom frem nu, men det ville alkohol sikkert også, og måske afbrænding af forsilt brændstof, men mon ikke tiden, løser alle spørgsmål, det plejer den at gøre, forhåbentlig vil færre og færre unge, begynde at ryge, og de gamle, der stadig ryger, vil jo på et tidspunkt, også holde op med at ryge, endten af den ene, eller anden årsag, ja tænk hvis verden, ikke havde større problemer, end om røj Kings eller Prinse Light eller drak Hof eller Tuborg.
tilføjet af

"I morgen, i morgen .... "

Er de dovnes valgssprog. Som det viser sig, er naborøg et problem - så hvorfor ikke begynde at gøre noget ved det, istedet for bare at lade stå til ?
tilføjet af

Så hvem er lige de hysteriske og dovne ?

De rygere der absolut skal sidde indefor i deres sofa og pulse løs eller de familier med børn, der lider under naboernes tobaksrøg. Hvem har valget og hvem må tage konsekvenserne ?
tilføjet af

Nok muligt jeg anses for at være idiot

Men jeg er ikke dum*s*
Jeg er nøjagtig lige så anonym som du selv er men har fravalgt registreret nick da jeg ikke gider logge ind og ud hver gang jeg skriver.
tilføjet af

"som det viser sig"

Jamen hvor er undersøgelserne der bakker klagerne op?
tilføjet af

Læs dog artiklen

Det er jo heller ikke nyt at naborøg plager mange, så hvad er dit problem - at du ikke kan ryge din smøg udenfor?
tilføjet af

Læs dog hvad jeg skriver

Der er stor forskel på at føle sig generet og så reelt være generet i sundhedsfarlig grad.
Derfor vil en undersøgelse om realiteterne være en god ting saå det hele ikke drukner i politisk antiryger korrekthed.
tilføjet af

man kan forbyde folk at bo i lejlighed.

hvis de kun har råd til at leje, så må de leje et stykke jord på lars tyndskids mark, hvor de kan smække nogle bræddehytter sammen, og samle kvas i skovene til åbne ildsteder så de kan lave mad og få varme.
de kan så købe 1000 l. vand om ugen for 67 kr. og skide i en plastikpose ligesom i Grønland, og dumpe lortet fra chokoladefabrikken ud i godthåbsfjorden.
de gamle brunlulslejre vil være særlig velegnet til de arbejdssky og fristandsklienterne.
desuden undgår vi at de bliver fordummede af Tv og computerspil.
tilføjet af

Jeg vil gerne forbyde folk at snakke i lejligheden

Jeg har natte arbejde, kommer hjem c.a kl 6, går i seng klokken 7.
Og nogle dage kan jeg ikke falde isøvn før kl 10 fordi naboerne snakker.
Jeg føler mig konstant kronisk træt, jeg arbejder som chauffør, og det er direkte påvist at det er sundhedsfarligt at køre træt.
Så jeg vil gerne have at vi forbyder snak i lejlighederne.
tilføjet af

Det er ikke sundhedsfarligt at gå udenfor

Det kan derimod være sundhesfarligft at indånde andres tobaksrøg. Derudover er det en krænkelse af ens privatsfære at andres røg trænger ind i ens hjem.
tilføjet af

Læs dog igen igen igen

Hvor er beviserne for at røgen rent faktisk siver op til overboen eller naboerne?
Jeg kunne sagtens fortælle en sandfærdig historie om en mand der gentagne gange klagede over at naboens hunde gøede konstant når de var alene.
Da politiet så en dag dukkede op og forklarede hundeejeren at hans hunde havde gøet hele dagen mens han var på arbejde kunne han så fremvise en dyrlæge attest på at hundene var blevet aflivet ugen før.
Men den historie vil jeg ikke fortælle dig.
Kort sagt så er der nogen som bare VIL brokke sig og da fri jagt på al røg er indført så er det en herlig politisk korrekt ting at brokke sig over.
tilføjet af

Du antager at de lyver og er aggressiv

Ikke særligt sympatisk eller befordrende - er du klar over at røgen cirkulerer i bygninger og at der bare skal en rygerlejlighed til før resten af en opgang bliver ramt ?
Som ryger kan du sikkert ikke lugte hvor slemt det er, og jeg kender flere xrygere der efterfølgende er blevet opmærksomme på problemet de ikke anede eksisterede - de er faktisk nogen af dem jeg kender der går ind for rygeforbud i etageejendomme.
tilføjet af

STOP nu med det forbud

Hvad sker der for danskere?
Jeg hader også røg og min nabo ryger som en skorsten, men jeg er altså slet ikke generet af det. Jo, jeg kan da lugte det når jeg står ude på trappesatsen, men det er jo ikke fordi jeg opholder mig flere timer på trappesatsen.

Folk er blevet så hysteriske....
tilføjet af

HA HA ja,

lige præcis😃 Det er næsten lige så tåbeligt et forslag😉
tilføjet af

Hvis jeg var aggressiv så var du slet ikke i tvivl

Jeg siger ikke at de lyver, jeg sætter spørgsmål ved om de selvsamme personer ville have klaget over røg for 10 år siden inden den frie jagt blev indført.
Jeg tvivler også stærkt på om de i det hele taget ville have været generet af røgen den gang.
Mit bud er at det ville de ikke men nu hvor det er korrekt og legitimt at klage over alt og alle så SKAL der bare klages.
tilføjet af

Ikke relevant

Det afgørende er at sikrer beboernes rettigheder og de inkluderer et røgfrit hjem.
Det er er muligt at rygere i årtier har kunnet gøre som det passede dem og at de fandt det naturligt - men de tider er heldigvis forbi, selvom der selvfølgelig vil være typer der har svært ved at omstille sig - det er du et godt eksempel på !
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.