15tilføjet af

Huspriser falder - kollapser markedet eller hvor meget falder de?

Det er en gammel nyhed, at husproserne står overfor et frit fald nu. Årsagerne er mange:
*Markedet er mættet - de, der skulle købe, har købt
*Mange har købt uden at ha fået solgt - og har siddet med 2 huslejer meget længe. De SKAL sælge nu
*Priserne er steget alt for meget, og skal nu finde et naturligt leje.
*Antallet af tvangsauktioner forventes at eksplodere pga. dem, der sidder med 2 huslejer og måske ovenikøbet har købt lejlighed til deres børn.
*Storbyerne forventes at blive ramt hårdest.
Men hvad er dit bud: Hvor meget vil et gennemsnitshus indenfor 45 minutter fra København procentvis falde i pris det næste ½ år?
MVH
GL
tilføjet af

slag på tasken

30 % for de der ikke er tiptop-trimmede. Lidt mindre for de ekstraudstyrrede.
tilføjet af

På et år vil

prisen falde med 30%
tilføjet af

I yderkanten...

Af din 45 minutters zone...
Slagelse har f.eks et motto...
Bo dyrt til halv pris!
Sådan er det på Vestsjælland!
Her er boligpriserne ikke høje i forhold til indkomsterne.
På denne del af Sjælland har stemningen været at også guld kunne købes for dyrt, bønderne ved jo godt hvilken vej at hønsene skraber!
Nuvel, der vil sikkert også komme et fald i priserne herude, men de fleste vil vel foretrække at tabe 5% af 1½ million på landet, fremfor 10% af 4 millioner i byen.
Der er faktisk meget lidt fokus på dette emne i forhold til i hovedstaden.
Uanset hvor meget at markedet end taber pusten, så vil tabene i denne zone være betydeligt mindre!
Mit bud vil være et max.tab på 50.000 - 75.000 på et gennemsnitshus...
Herregud!
Det får man jo efterhånden dårligt en fornuftig brugt-bil for...
Der er jo også en lille effekt af tvangsauktionerne af de dyre hovedstadsboliger!
Disse mennesker er tvunget til at finde noget billigt at bosætte sig i og derfor kan de være mere eller mindre tvunget til at søge væk fra hovedstaden og... Ud på landet.
Det er med til at holde efterspørgslen og priserne oppe i yderområdet!
tilføjet af

ligeglad

jeg vil nemlig ikke sælge!
tilføjet af

Tro ikke på alt

Tro ikke på alt hvad du læser. Det er vist kun i Ekstra Bladet og BT at man taler om frit fald. Hvis man lidt mere nøgternt kigger på statistikker, ses det at kun ejerlejligheder i KBH er faldet nævneværdigt - ca. 15%. Villaerne holder fortsat prisen. Se f.eks. www.realkreditraadet.dk
Det er rent sludder at markedet er mættet. 80% af danskerne skifter bolig pga. familierelaterede begivenheder: Skilsmisse, de får børn, børnene flytter hjemmefra, folk bliver gift, de dør osv. Så boligmarkedet bliver aldrig mættet.
Der er ikke mange, der sidder med 2 huslejer. Et kvalificeret estimat fra EDC siger omkring 2000. Det er ikke nok til vælte markedet. Så igen er det helt udokumenteret, når du forventer at antallet af tvangsauktioner eksploderer på baggrund heraf.
Lidt mindre sensation og lidt flere fakta, tak.
tilføjet af

... og hvad er dine kilder?

Helt ærligt - sikke noget sludder!!!
Hvem - med forstand på området - har sagt, at priserne nu skulle stå over for et frit fald, at antallet af tvangsauktioner skulle eksplodere eller at markedet skulle være mættet? Senste har Peter Strårup fra Danske Bank samt pris4bolig.dk da netop afkræftet dine skrækscenarier. De officielle tal fra DK Statistik baseret på gennemførte handler afkræfter også dine teorier, som du oven i købet kalder en gammel nyhed. Markedet er sløvt, og der sker en prisjustering, men at bruge termen "frit fald" lyder som en overskrift fra EkstraBladet. Prøv i øvrigt at checke Statstidende i dit boligområde, så vil du se, at der faktisk handles mange boliger.
I øvrigt er jeg temmelig uenig i, at et boligmarked kan være mættet i det hele taget. Folk vil konstant have behov for at justere boligens størrelse (op eller ned) alt efter hvor i livet de befinder sig.
tilføjet af

Så må vi sandelig håbe,

at ejendomsværdiskatten følger med ned......
tilføjet af

Statstidende

er ikke et anonceblad udgivet af ejendomsmæglere
hvis du troede det.
I statstidende ser vi tvangsauktionerne, er de
mange betyder det faldende priser.
tilføjet af

Indikationerne er utallige

Hej med dig
Nu går mit spørgsmål ikke på, om huspriserne vil falde. For det er ingen vist i tvivl om, hvis man følger bare en smule med i det marked. Jeg ser sågar, at EDCs finansieringsbagland giver købsbeviser på 2,5 mio til enlige førtidspensionister nu... Det tyder på en vis desperation. Sandheden er at boligmarkedet har stået næsten stille i Købehnavn og omegn i 1½ år eller mere - uanset at ejendomsmæglerne og kreditinstitutterne forsøger at bortforklare det - blandt andet ved at henvise til forældet materiale, der baserer sig på tinglysninger, der jo ofte foregår både halve og hele år efter at prisen er forhandlet på plads.
Personligt synes jeg at et prisfald på over EN MILLIARD kroner på udbudspriserne på en måned er en indikator for noget mere end en stagnation. Selvfølgelig skal tallet tages med både salt og peber (det skal al statistik), men indikationen og trenden er ret klar. Alene i dag er udbudspriserne faldet med små 6 millioner kroner. Huspriserne falder og har gjort det længe.
Som sagt: Mit spørgsmål er: Hvad er dit bud på prisfaldet på enfamiliehuse indenfor ca 45 minutter fra Rådhuspladsen i københavn.
En af de mange kilder: http://www.boliga.dk/
tilføjet af

Og det

har jeg svaret på
tilføjet af

De VIL falde i pris, ingen tvivl....!!!

Hmm… Boligerne VIL falde i pris, for de er simpelthen blevet så dyre at almindelige mennesker ikke har råd til at bo i dem.. Det er trods alt os der er flest af… Hvorfor tror i der er så mange huse til salg i øjeblikket…!!! Folk har simpelthen ikke råd til at købe dem..
Min kæreste og jeg har 2 okay lønninger, men hvis vi skulle sidde i hus ville vi sidde så stramt i det at vi ikke havde råd til nogen ting, så vi venter pænt til boligpriserne falder i pris….
tilføjet af

huspris

renten vil stige vildt , så har man jo ikke råd til at låne så meget, så bliver der ikke solgt nogle huse til høje priser over 2 mill . mit bud på prisfald ville være 50 til 60 % over de næste 3 år mvh
tilføjet af

Sover du

eller følger du bare ikke med i pengemagasiner, prognoser fra vismænd mm.
Et fald i den størrelsorden er en amatørs vilde påstand, og helt urealistisk.
Nej, priserne er sat ned, og det nuværende niveau skal, iflg. eksperter, nok holde.
Og husk lige at man ikke, hvis det skal være, taber penge før man skal sælge.
2 mill. for et hus, taler du om kolonihave huse?
Det her lugter af ren misundelse og skadefryd, og misundelse er en grim ting.
tilføjet af

til revisor

Du har ret i at misundelse og skadefryd er en meget grim ting , det står jeg heller ikke inde for på nogen måde.og vil da også sige at jeg er en amatør, men når man ser på folk i danmark er vi jo ikke alle sammen revisor, og tjener knap over en halv mil kr om året. og jeg ville da håbe for os alle at vi i danmark var rige ,ingen tvivl men der skal jo køber til at være med på markedet, før der bliver solgt huse, til overpriser som meget få kan betale desvære, som andre også er inde på skal der jo også være råd til mad og tøj ,børn kommer jo også til de er jo heller ikke gratis ,bil skal man bruge til at komme frem og tilbage. det man kan håbe på er at skatten blev sat ned ,så man fik råd til at være med mvh
tilføjet af

slå koldt vand i blodet

går det nu også så galt
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.