14tilføjet af

hjælp til formidlingsaftale om boligsalg

Jeg stoler ikke helt på ejendomsmæglere, pga deres desperate forsøg på at få ens boligsalg og det høje salær

Så er der nogen der ved hvem/hvor kan man få hjælp til at tjekke "formidlingsaftalen om boligsalget" ?
tilføjet af

ps :

Det jeg mener med hjælp, er om ejendomsmægler har undladt noget i formidlingsaftalen, som vil betyde ekstra udgifter for mig.
Dvs HVIS jeg vælger dem, og ved/eller købsaftalen.
tilføjet af

Du kan bruge

Robinhus.
De reklamerer med at de tager en fast pris i salær, uanset salgsprisen på ejendommen.🙂
tilføjet af

tak men...

Det er jo også en ejendomsmægler, så det får jeg da intet ud af..eller hvad?
Kan man da bruge ejendomsmæglere til at tjekke deres konkurrenter´s Formidlingsaftale af ?
tilføjet af

standard

hej trådstarter
et lille tip fra en ejendomsmægler her :0)))
formidlingsaftalerne er fortrykt efter lovens regler udarbejdet af DE , der kan ikke rykkes på noget der , andet end tidspunkt du har den til salg ( typisk 6 mdr )
der kan dog laves bemærkninger omkring hvis i særskilt har lavet yderligere aftaler omkring markedsføringsbidrag , afslag i provenu til ejendomsmægler eller andet .
kan ikke se de har noget at snyde med , i indgår en fælles aftale hvor begge parter skriver under - længere er den ikke
måske du skulle sætte dig ned med et papir og skrive dine krav på , derefter er det forhandling med mægleren .
tilføjet af

her er der vist "snyd"?

"OMKOSTNINGER VED INDFRIELSE: Det beløb, som indgår i ovennævnte beregninger for omkostninger til penge- eller realkreditinstitut ved indfrielse af eksisterende lån, er et skønnet beløb. Sælger gøres opmærksom på, at der kan opstå en forskel mellem det skønnede beløb og det aktuelle beløb."
HVORFOR vil man ikke skrive det aktuelle beløb...?
ja det er vist bedst jeg skriver et papir, jeg vil gerne se jeres provision, som i undlader at skrive hvad beløb bliver
tilføjet af

"undladt noget ", så bliver det værst

For ham, han har en forsikring der så skal holde dig skadeløs, men kender du ikke en advokat du kan stole på?, men det fremgår ikke af dir indlæg, om det er et hus i selv er blevet enige om at handle om, også i bare skal bruge en til papirarbejdet, for det er noget en revisor/advokat sagtens kan lave, de er bare ikke så dyre som en ejendomsmægler.
Venlig Hilsen Poul Jørgensen
tilføjet af

Hvornår er det lige

at revisorer er begyndt at skrive skøder ?
Poul, du snakker og snakker. Er der noget du (ikke) ved ?
tilføjet af

Ja!, ser du

Det har min revisor gjort i 30år, han tager 1.500-Kr for det nu, nærmest fordi jeg ikke selv gider, papiret kan man købe hos boghandleren, og selve skødet er der ingen problemer i at skrive, også skal "skittet" bare tinglyses, også er den hjemme.
"Poul, du snakker og snakker. Er der noget du (ikke) ved ?", Ja!, jeg ved ikke hvordan man flyver et fly?, jeg har kun haft fjernstyret model fly.
Venlig Hilsen Poul Jørgensen
tilføjet af

"aktuelle beløb...".

Det kan man ikke, fordi det kommer an på hvilken kurs lånene kan indfries til, bare det var så nemt som du godt vil havde det, min far solgte engang et pantebrev pålydendene 150.000-Kr, det solgte han for 85.000-Kr, han var ikke sikker på han der stod for de 150.000-Kr (debitor), men min far var heldig, han gik på "røven" ½år efter, og pantebrevet var 0-Kr værd.
Venlig Hilsen Poul Jørgensen
tilføjet af

Rart at vide

Kan vi så også få navnet på din reviser. Flot forresten at have råd til, og behov for, en revisor når man er på pension, Det er vist de færreste der har råd til det.
Bortset fra det vil jeg aldrig bede en revisor om at udfylde den slags papirer. Kan skyldes at de revisorer jeg kender er en smule mere seriøse end din. De vil ihvertfald ikke.
"Nærmest fordi du ikke selv gider" OK du ER klogere end folk er flest. Måske.
tilføjet af

prøv og hjælp så?

istedetfor at forulempe hele tiden, kan du så ikke komme med et svar til trådstarter
tilføjet af

til trådstarter

nu ved jeg jo ikke længere om det er aktuelt eller om du har handlet i dag ?
men ingen kan forudse hvad indfrielseskursen er . ejendomsmægleren forsøger enten at bibeholde lånet for den næste køber , forudsat det er procentmæssigt på højde hvad der er på markedet i dag
ellers sender han det til forskellige kreditforinger eller pantebrevshandlere alt afhængig om hvad prioritet det har .
men skylder du f.eks 1 000 000 kr væk i et samlet lån , er det ejendomsmæglerens pligt at forsøge at finde bedste indfrielse for dig tæt på 100 %
det kan godt være du ikke har meget tiltro til mit fag , men der er faktisk ikke noget at snyde med , og hvorfor skulle vi❓
sammen med formidlingsaftalen kan du se hvad ejendomsmæglerens salær er , og hvad markedsføring , tilstandsrapporter osv koster . det er oplyst 😉
tilføjet af

fordi

ik meget tillid, fordi i er meget desperate ved salgsvurderingerne.
i lovpriser jeres selv og prøver på at retfærdiggøre jere høje salær for så lidt papirarbejde der i bund og grund kun tar nogen få timer
i sætter med vilje prisen langt ned på boligen, lige fra starten af, så i kan få jeres salær hurtig i lommen
i bliver ved med at ringe SELVOM jeg har sagt at "jeg kontakter dig HVIS jeg vælger dig
det er mine oplevelser efter 5 ejendomsvurderinger af min bolig
tilføjet af

misforståelser

Enten må du sælge mange huse / lejligheder for at have denne generelle holdning ellers forstår jeg det simpelthen ikke
hvis du har fat i en ejendomsmægler som er medlem af DE er der regler på området som skal følges , og jeg kan kun sige jeg genkender ikke det mønster du tegner her .
vi skal forsøge at sætte den mest realistiske pris på f.eks din bolig , det gør man udfra en betragtning af det område ejendommen er i , standen og størrelsen osv osv .
En ejendomsmægler er naturligvis interesseret i at sælge ligesom sælgeren , men ingen mæglere prøver at sætte dem lavt da deres provenu også afhænger af salgsprisen . men realistisk så boligen ikke bliver usælgelig og sælger ikke bliver dybt frustreret
en generel fejl jeg synes nogen mæglere har er at de giver intryk at de omvendte , ( desværre brodne kar i branchen ) men de f.eks fortæller har andersen at hans hus er 2 millioner værd for at få det i komission , for derefter når det hele er faldet på plads , skal reduceres til f.eks 1,4 millioner . derfor al respekt til dem som kommer med en realistisk pris fra start af .
De fleste sælgere får også flere tilbud fra mæglere før de beslutter sig for at se om prisen er rigtig .
Desværre har du ret i at nogen mæglere er ihærdige med at ringe , det behøver ikke være fordi de er desperate , men simpelthen for at følge op hvis du f.eks er usikker .
jeg er selv af den holdning at det gør man ikke .
med hensyn til vores høje salær , så tror jeg altså du har misforstået en del , en sag kan tage rimelig kort tid , dog aldrig kun et par timer .
der skal laves tilbud til dig ,fotograferes, sættes skilte op , annonceres, møder med dig , fremvisninger , evt forhandlinger , rekvirere div. dokumenter og tegninger, og tilstandsrapporter, og energimærninger, der skal ofte en ud fra kreditforeningen og vurdere om de vil yde et nyt lån til ejendommen , hentes lån flere steder fra for at opnå den bedste kurs til dig , køber godkendelse , slutseddel / købsaftale osv osv ...
hvis man lægger alt dette sammen så er det altså faktisk ikke store beløb der er tale om medmindre man hedder Pernille Sams eller Jan Fog .
Og jeg er nødt til at slå fast med 7 tommer søm en gang for alle at du arbejder vel heller ikke gratis❓
her taler du faktisk med en reel mægler , så sådan her er virkeligheden .
men som vi nævner indenfor branchen så er de gode kunder for tiden ikke sælgerne , men køberne til de mange boliger vi har til salg .
hvis du fortsat har ringe tiltro til vores erhverv , så er det jo helt lovligt at gøre det hele selv . at annoncere, holde åbent hus , selv sætte din pris , det står dig jo frit for .
held og lykke med det ...
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.