10tilføjet af

Kan jeg tåle gluten eller ej?

Jeg har i meget lang tid haft en meget høj grad af ængstelse og har følt mig meget deprimeret over dette, da det ødelægger mit liv fuldstændigt. Jeg fandt ud af, at hvis man havde cøliaki (glutenintollerance), så kunne symptomerne alene være psykiske problemer, som fx ængstelighed og depression. Jeg stoppede med at spise gluten i 2 uger og fik det bedre på nogle områder. Var utrolig frisk når jeg vågnede, og friskheden varede faktisk ved hele dagen. i modsætning til de andre dage, hvor jeg har følt mig virkelig træt og smadret om morgenen og resten af dagen ud. Et andet symptom på at jeg kunne have cøliaki er, at der altid er rigtig mange ufordøjede emner i min afføring, bl.a. korn, kerner, skræller fra frugter, gulerodsstykker mm. Det må da være tegn på problemer med min fordøjelse.
Har fået taget en blodprøve i går for alle former for fødevareallergi og -intollerance. Spiste en halv time før blodprøvetagningen fire skiver franskbrød (med hvede) - det var første gang i 2 uger jeg spiste gluten. Gjorde fordi at jeg har hørt, at det er nemmere at fastslå glutenintollerance, hvis man spiser gluten før blodprøven, men jeg er lidt i tvivl om, om det kan nå ud i blodet på kun en halv time?
Blodprøven viste ingen tegn på cøliaki eller anden fødevareallergi, men kan man stole på det, nu når at jeg ikke havde spist gluten i to uger, udover det brød jeg spiste en halv time før?
Fik det i øvrigt rigtig skidt efter jeg spiste brødet. Blev ramt af hovedpine og pludselig træthed, og så havde jeg lidt ondt i maven nogle timer senere, pga. rigtig meget luft i maven.
Dagen efter glutenindtaget er jeg igen tilbage på normalen. Rigtig rigtig træt og smadret lige fra morgenen af.

Hvis jeg virkelig ikke har cøliaki, hvorfor får jeg det så så dårligt af at spise gluten, både lige efter indtagelsen men også dagene efter? Og er det normalt ikke at kunne fordøje de overnævnte ting?
tilføjet af

Nu må jeg smile

Mennesket kan ikke fordøje fibre, så
det er naturligt at de bliver i afføringen.
Hvis du pludselig bliver allergisk overfor
gluten, så skyldes det normalt stress.
Find et andet job, og det forsvinder igen.
tilføjet af

Finde et andet job???

I disse tider?? 😮
tilføjet af

Der er mange job

Men det er ikke et tag selv bord! 😮
tilføjet af

JO det er nemt.

Der er tusinde af jobs til dem der gider arbejde....!🙂
tilføjet af

har det på samme måde...

men med andre fødevarer..
skriv til mig på united_miss.ann@hotmail.com
hvis du vil høre lidt..
tilføjet af

Lige et lidt

sent svar til dig.
Min datter på 19 har haft cøliaki i næsten 8 år.
Nu ved jeg naturligvis ikke, hvilke prøver du har fået taget og hvilke undersøgelser, du har været igennem.
Min datter var på hospitalet for bl.a. at få foretaget en oral kikkertundersøgele af blandt andet tyndtarmen, og deraf kunne man se, at den var stærkt ramt af cøliakien. Måske du skulle bede din læge om at henvise dig til et hospital til en specialist indenfor dette område?
Min datter får stærke smerter og får det virkeligt fysisk dårligt, hvis hun undtager den mindste form for gluten.
Håber, at du har fået en afklaring på dit problem.
Hej igen
tilføjet af

Fødevareintolerans?

Der er forskel på at have allergi overfor gluten og intolerans, jeg har selv intolerans over gluten som er svært at måle i en test, men ligesom dig kan jeg tydelig mærke hvis jeg har fået bare små mængder gluten. Det giver sig som regel udslag i dårlig fordøjelse, luft i maven og uren hud.
Du kan teste intolerans på mange måder, og evt. finde andre uafklarede fødevareintoleranser vha. mange forskellige tests, men ellers kan du tage en simpel udelukkelseskur hvor du ikke spiser gluten i 2 uger og se om du får det bedre.
Håber du får det afklaret og hvis du har det bedre uden gluten, så er det jo det du skal gøre:)
Mvh www.solplex.dk - Massage, sundhed og velvære i centrum i København.
tilføjet af

Blodprøve

Du skal spise godt med gluten mindst 4 uger inden blodprøven...
tilføjet af

Kan jeg tåle gluten eller ej?

Det er absolut muligt, at du har fødevareallergi. Men det er ikke sikkert, at din dårlige fordøjelse skyldes allergi. Få en test, så du kan få stillet en diagnose. Jeg fandt en god artikel med 10 råd mod dårlig fordøjelse, som forhåbentligt kan hjælpe dig. Du kan vi hvert fald se om du derefter fortsætter med at have dårlig fordøjelse. Forhåbentligt bliver din fordøjelse bedre!
tilføjet af

Glutenintolerance

Cøliaki og glutenintolerance

Du kan reagere på gluten uden at have cøliaki. Det kaldes i folkemunde glutenintolerance.
Glutenintolerance er ikke som cøliaki genetisk bestemt, der sker ikke den samme skade på tarmslimhinden og laboratorieprøver kan ikke altid give et endegyldigt svar. Men har du glutenintolerance kan du med fordel leve glutenfrit på samme måde som hvis du havde cøliaki.
Cøliaki og gluten intolerance er to forskellige biokemiske problemstillinger, med mange ens symptomer. Tester du negativ for cøliaki, kan dine symptomer derfor skyldes glutenintolerance, der også bør behandles.
Glutenintolerance behandles ligesom cøliaki med glutenfri kost.
Først fjernes al gluten fra kosten. Sker der en bedring kan du efter en periode evt. prøve at gen-introducere gluten i kosten og finde frem til en tolerancetærskel for glutenindtag.
Det er forskelligt fra person til person, hvor meget gluten man kan tåle. Rigtig mange har dog en så lav tolerancetærskel at de kun tåler meget små mængder gluten, hvis overhovedet noget. Her er det lettest helt at udelukke gluten fra kosten.
Er du i tvivl om hvad du skal gøre, eller ønsker du at vide mere om gluten intolerance og et liv uden gluten kan du kontakte din egen læge eller Nordic Clinic (www.nordicclinic.dk). Nordic Clinic har specialiseret sig i behandling af både cøliaki og glutenintolerance.
De primære forskelle mellem cøliaki og glutenintolerance er:
Cøliaki
Glutenintolerance

Genetisk bestemt.
Ikke altid genetisk bestemt.

Tarmslimhinden beskadiges som følge af glutenindtag.
Ingen synlig beskadigelse af tarmen. Der måles ofte forhøjede værdier af antistof mod gluten i blodet.

Behandling: Livslang udelukkelse af gluten.
Behandling: Glutenfri diæt.

Diagnosen stilles ved hjælp af BioCard Cøliaki hjemmetest og besøg hos egen læge.
Diagnosen stilles ved forskellige prøver for gliadin antistof (IgG og/eller IgA – se udførlig liste nedenfor) eller gennem udelukkelsesdiæt og provokation.

Der er flere måder at vurdere om du har glutenintolerance:
§ Blodprøve – vurdering af IgG og IgA antistoffer mod gluten
§ Urinprøve – vurdering af ufuldstændig fordøjelse af gluten, også kaldet neuropeptiddannelse – ses oftest hos personer med autisme, ADHD, tourette, OCD, depression og epilepsi
§ Afføringsprøve – vurdering af anti-gliadin-IgA, afslører om der kan spores en immun-reaktion mod gluten i tarmen
§ Eliminationsdiæt og provokation – en diæt hvor man i en periode udelukker gluten fra kosten for at vurdere effekten heraf og senere genindføre gluten.
§ Fødevareintolerance test – for IgG antistoffer mod i alt 115 fødevarer, herunder rug, hvede, havre, byg.

http://www.coeliakitest.dk/Info.aspx?PageId=3&Id=33
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.