11tilføjet af

Kan man lave sin egen vin?

Det er måske et dumt spørgsmål, men kan man lave sin egen vin?
Fx købe 5 kg druer i et supermarked, og så begynde at lave sin egen vin.
Kan dette lade sig gøre? Og hvordan laver man egentlig vin.
For det kunne da være ret skægt, at prøve at eksperimentere med at lave sin egen vin🙂
tilføjet af

sdsd

Man kan ihvertfald lave sin egen alkohol,..
Om det så kan være i kategorien inden for vin ved jeg ikke, men mon ikke, at man kan læse om det på hjemmesider. ??
noget med danskvin.dk eller sådan noget =)
tilføjet af

Du kan

søge på Google.
tilføjet af

Det kan du sagtens

Da jeg var yngre, er nu 46, var hjemmebrygning af især vin men også øl meget populært, bll.a takket være noget der vist hed Larsen vine, hvor du købte et helt sæt med alt nødvendigt minus sukkeret som man hentede i Tyskland, hos materialisten.
og så havde du xx antal uger senere noget der blev kaldt vin.
Der var også noget der hed tre ugers vin men det var mest for folk uden smagsløg eller tålmodighed.
I disse internettider florerer sider om hjemmebrygning af især øl på de udenlandske sider men Danmark halter lidt bagud endnu.
Hvis du selv vil til at trampe vinen så får du næppe mere end en enkelt flaske eller to ud af 5 kg vindruer, samt at du ikke ved hvad de er sprøjtet med og dermed kan du måske ikke sætte gang i gæringen.
Du kan starte med dette link og se om der er lidt du kan bruge, ellers må du ty til udenlandske sider og se om de er bedre:
http://www.vinolhobby.dk/
tilføjet af

Det kan du sagtens!

Skaf dig en glasballon. Hvis du vil forsøge med plastik, skal du være forsigtig, da noget plast kan give vinen en modbydelig smag. Så skal du have en gærprop, et gærrør (det hvor det bobler i), frugt, vingær, sukker, vand og TÅLMODIGHED.
Det er i store træk, det du behøver til at begynde med. Men da jeg i sin tid bryggede vin, var det ulovligt at bruge udenlandsk frugt, jeg ved ikke om det stadig gælder. Men du kunne jo begynde med at lave en vin på hyldebær og æbler, ca. halvt af hver, det kan give en rigtig god vin, dog er det en god ide ikke at bruge sprøjtet frugt, da nogle af sprøjteresterne kan hæmme gæringen.
Nogen bruger svovl til at klare vinen med, når den er ved at være færdig, det er også for at undgå gærsmag. Selv "brugte jeg tålmodighed" og lod tingene tage sin tid. Svovlet og de sulfitter man putter i vinen, er med til at gøre din vin til et "kemisk anliggende" og kan i værste fald få en vin der tegner godt til at blive til en "Chateau de Migræne", det er du jo ikke interesseret i.
Hvis det skulle mislykkes, er der nogen der destillerer skidtet, MEN det er ikke lovligt, så det bør du nok ikke gøre.
tilføjet af

Hjemmelavet øl ?

Da det var "toppen" i folks skure og kældre blev jeg udsat for en 4-5 smagsprøver hos forskellige der skulle prale.
Yaak....selv ikke Ceres kunne lave det dårligere 😕
De hjemmelavede vine var hæderlige, omend de var for søde.
tilføjet af

Chateau de Migræne

😃😃😃😃😃😃
tilføjet af

Hvis du har lidt have.

Så kan du købe nogle vinstokke og sætte dem i haven, så får du druer, også kan du lave din egen vin, der er en i V.Ulslev på Lolland der selv laver vin, han har også stokke, ikke gratis, men næsten.
Men 5-Kg druer er nok lidt lidt at bruge, for man skal sørge for at gærtanken er helt fuld, der må ikke være for meget luft i beholderen.
Så det svarede vel på om man kan lave vin selv, det tager faktisk ikke ret lang tid.
Held og lykke.
Venlig Hilsen Poul Jørgensen
tilføjet af

Det kan blive en god kvalitet

Jeg er også fra tiden med treugers vine samt Larsen vine og rigtigt nogle var noget skidt, men så kom der vinklubber hvor en brygning tog den tid en brygning nu tager, det kom der faktisk nogle rigtig gode vine ud af.
Følg linket der er længere oppe, og køb samtidig en bog om brygning og hav tålmodighed og et minimum af tilsætningsstoffer, så vil du opdage at det faktisk er rigtigt sjovt.
Hjemmebrygning af vin sluttede da vinpriserne raslede ned, det kunne ikke længere betale sig, så du skal ikke gøre det for økonomiens skyld.
tilføjet af

Udenlandsk frugt er forbudt

Og Jørgensens ide med en vinstok holder heller ikke. Så er det en 10 års plan.
http://www.google.dk/#hl=da&source=hp&q=vinbrygning&btnG=Google-s%C3%B8gning&aq=f&aqi=&aql=&oq=vinbrygning&gs_rfai=&fp=4399bb72a52b0f36
tilføjet af

Jeg har selv altid mest været til porter øl

Men en af mine skolekammeraters far, kunne brygge øl så hverken mikrobryggerierne eller de store bryggerier nåede ham til sokkeholderne.
Sjovt nok så var han selv vinmand og tilbragte som regel ferierne med at plukke vindruer hos forskellige vinbønder i Frankrig, og drak sjældent øl selv.
Vin derimod forsøgte han sig ikke med, sikkert fordi han havde smagsløgene i orden.
Så der er/var nogen der kunne og de fleste kunne altså ikke.
tilføjet af

Det kan godt betale sig selv at lave sin vin.

Tilbage i halvfjerdserne og firserne lavede mange Danskere selv vin. Meget var diverse tvivlsomme 3 ugers vine, der var svære at få til at lykkedes og som smagte yderst tvivlsomt.
I dag er det en helt anden historie. Du kan selv brygge 21-23 liter fantastisk vin på udvalgte druesorter til en pris mellem 12 og 14 kr. pr. flaske. det samlede tidsforbrug er vel mellem 1 og 1,5 time pr. 21-23 liter.

Jeg har prøvet nogle stykker og må sige, at jeg er blevet meget overrasket over kvaliteten. Det svarer til vine jeg normalt har givet fra 40 til 100 kr. for pr. flaske.
Der findes også sæt hvor kvaliteten er i klasse med de helt gode kommercielle vine.
Det har ikke tidligere været muligt at få disse vinsæt i Danmark. Men jeg har fundet et sted i Odsherred, hvor de er begyndt at handle med dem. Firmaet er ved at lave en hjemmeside der hedder www.things-4-you.dk eller www.brygvinogøl.dk og der kan man finde alt til formålet hørende. Både til vin og øl. Man kan ikke finde den med google endnu, men man kan gå direkte ind på webadressen. Prøv at kikke der ind, de er ikke helt færdige med den endnu men der er allerede meget nu.
Held og lykke med hjemmebrygningen.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.