41tilføjet af

Rygere og tykke koster mindre

end sunde og slanke iflg. netavisen 180 grader danmarks borgerlige avis på nettet (7 februar)- en hollandsk forskergruppe har undersøgt samfundsøkonomien og kommet frem til at de 2 grupper lever kortere og af den grund er billigere for samfundet, - så det bliver endnu dyrere med de sundhedstiltag.
tilføjet af

Billigere?

Følgesygdomme til rygning og fedme, koster meget mere end folkepension. Så hvordan kan disse sygdomme "spare" samfundet for udgifter?
Kræft, KOL og blodpropper er smertefulde for menneskene de rammer, men også for statskassen.
tilføjet af

Jo Jo rodvad men ikke så længe

desuden hedder det rygerlunger selv om de har fået det af trafikos o.a - jeg læste på hjemmesiden sundhed at flere er utilfredse med stemplet rygerlunger når de aldrig har røget - men OK de påstår at det er flest rygere der får det ---det er som oftest også dem der er interesseret i at blive undersøgt, mange andre ikke rygere går også rundt med kOL i lettere grad men bliver du undersøgt så har du rygerlunger, det er forresten også arveligt, såsom flere kræftformer også er det, hvis man også har et alpha 1-antitrypsin mangel som ofte er genetisk betinget er man disponibel (det er et stof der beskytter lungerne)
tilføjet af

Min søster

var storryger, hun døde af KOL, og det er den eneste i familien der har haft KOL.
Selvfølgeligt kan der forekomme andre, mest svejsning. Men alle disse andre forureninger kan ikke bruges som undskyldning. Rygere der udsættes for disse forureninger, har en større risici, og rygerne vil sige at det er disse der er årsagen.
Igen, I rygere vil altid forsøge at flytte fokus fra jeres laster.
Al anden forurening skal begrænses mest muligt, men kan ikke undgås i et moderne samfund. Med røg, den har ingen gavnlig effekt, er helt nødvendigt i et moderne samfund, ja hele samfundet ville have det bedre uden den slags. Og ingen ryger har nogen som helst undskyldning for at blive ved.
tilføjet af

Jeg flytter ikke fokus men

min bekendt i kbhvn fik konstateret rygerlunger hos lægen og da hun aldrig havde røget(røgfrit hjem) men kun cyklet på arbejde hver dag i mange år i København for at få motion havde hun fået så bilos i lungerne.
Jeg undskylder ikke at jeg ryger jeg kan li`det og hygger mig med det færdig med det og det går ikke ud over andre end mig selv.
tilføjet af

det gør min mand også

hygger sig med rygning, det går ikke ud over andre end ham selv. Min mand ryger altid udenfor også selv om han ikke behøver men han siger han vil selvom han ikke behøver. Jeg har en ven som er læge som siger at rygning ikke er farligt og så har vi et spisested i rønne som før var opdelt i ryger og ikke-ryger før sad alle i ryger og nu kommer der ingen gæster mere. Det er synd for dem der har stedet og de taler om de nok snart må lukke stedet. Alle dem vi kender som er storrygere er alle sunde og mange af dem er over 100 år. De har aldrig været syge. Men alle ikke rygerne vi kender bliver tit syge nok fordi de ikke kan tåle noget og har allergi. jeg er kun selvskabsryger. Kender du min mand? I havde lidt kørende imens jeg var på ferie havde i ikke?
tilføjet af

90% af dem med COL er rygere

Meget mærkeligt, når der er så få rygere som der er, at de har så markent en andel af COL-tilfældende.
Og husk så lige, at en ryger der samtidig bliver udsat for anden forurening (og hvem af os gør ikke det) har en markant meget større risiko for at udvikle COL og cancer.
tilføjet af

Også i Rønne

har der altid lukket restauranter, nogle lukker og andre åbner.
Det er ikke længe siden jeg var til fest i bowlingcenteret og Fyrtøjet. Der var fuldt begge steder, og der stod gæster udenfor og røg. Dejlig luft inde, og maden smager meget bedre uden tilsætning af den kvalmende nikotin.
Din "ven", lægen? Nåede Tage Voss at sætte så dybe spor at de står der endnu.
De bornholmere jeg kender, har holdt op med at ryge. Og de har alle fået det bedre end tidligere.
Dersom der er restauranter der må lukke, er det ikke p.g.a. rygeloven, det er indehaveren der ikke kan finde ud af at fornye sig. Så er det så nemt at bare give myndighederne skylden. Og det er IKKE synd for dem.
tilføjet af

Hej rodvad Anonym underskriver sig Øboen

Min Kone gider ikke det her mere - men det er fint at vi har gjort så stort indtryk på Anonym så hun/han bruger vores nick som han/hun bruger en masse andre vi andre tør dog være genkendelige, - men han/hun tog dog fejl af både lægens udtalelser og at de steder med røgproblemer var i Rønne - og rodvad Tage Voss havde ingen respekt på øen. Bowlingcenteret og Fyrtøjet fungerer rigtig godt som altid, - vi har Danmarks smukkeste natur og i disse solskinsdage er vi udenfor i naturen skov og strand.
Go´søndag rodvad.
Tænkeren
tilføjet af

P.S jeg lyver tit

og bruger forskellige nick mon jeg er syg.
tilføjet af

P.S Anonym er underholdning i top

Jeg morer mig da -personen ved alt om alle sygdomme -de typer kender vi.
Nå kaffen er klar så morgenbrødet skal hentes.
tilføjet af

Lad dog barnet hende/ham

har ikke andet at lave staklen. Hej Tænker vi kommer hver sommer til Bornholm -Balka strand i sommerhus - det er en helt vidunderlig ø.
I går fortalte de i TV avisen at astma/allergi stiger enormt i de næste år - min far sagde altid at alt det her sterile ville gøre os syge, 7 pund møg om året hed det dengang der ikke var så meget astma/allergi og der blev røget mere (hi Hi)
tilføjet af

Anonym skal ikke have skylden

kæreste Øboen (Tænkeren, migselv). Anonym skal ikke have skylden for noget Anonym ikke er skyldig i.
tilføjet af

Jeg indrmmer det

Men anonym har jo ret. Rygere bliver mere syge end ikke-rygere, og så stinker de også forfærdeligt grimt. Mon kone vil ikke længere være tæt på mig, fordi jeg stinker så meget som jeg gør, så derfor prøver jeg nu at holde op. Men det er sådan set ligemeget, for jeg er alligevel blevet impotent af at ryge. Jeg har ikke kunnet få den op og stå i mange år.
tilføjet af

A wha?

hvad mener du? skriver i til jer selv eller wafornoget?
tilføjet af

Jeg er Anonym og er skitzofren -det er

alvorligt så jeg kalder mig Øbo,Tænker, Sisser for at være morsom jeg viiiil Ha´´ opmærksomhed huuuuh huuuh hjælp og så smugryger jeg .
tilføjet af

Hjælp hvor den var go`er det dig

tænker der er på spil eller er Anonym blevet ærlig - øj hvor jeg grinede 10-4 uden Anonym var der intet sjov i debatten.
tilføjet af

ja ja så

men bare i hygger jer selvom i virker lidt forstyrede for os andre.
tilføjet af

Det hører dog med til historien...

at der udelukkende er regnet på sundhedsmyndighedernes udgifter til de tre grupper af mennesker. Der er eksempelvis ikke taget højde for, hvilke tab der er ved eksempelvis flere sygedage på arbejde, mindre produktivitet etc.
http://fpn.dk/liv/krop_valvare/article1255356.ece
tilføjet af

Jeg tror ikke på at rygere har flere

sygedage fra job end andre - eller var mindre produktive - i vores generation Majbritt Drud kendte vi rigtig mange rygere som arbejdede indenfor simpelhen alt og der var ikke forskel på deres indsats. Som før sagt rygeloven er ok for mig og mine men bagefter dette kommer meget mere -det er begyndt jagten på de tykke og hvad kommer så.
Efter krigen har vi hele tiden skullet ha noget at jagte i mange år var det indvandrere muslimer og nu rygere, de tykke og hvad kommer så. I Krigstid holder vi sammen.
P.S jeg er stadig røgfri fra nytårsaften det er af og til ret så svært men jeg tror på det.
tilføjet af

Artiklen jeg linker til...

Jeg tror heller ikke på at rygere har flere sygedage eller producere mindre end ikke rygere. Derimod tror jeg på at en kombination af rygning, overvægt og general usund levevis har en negativ effekt på arbejdsindsatsen. Det med overvægt og usund levevis tror jeg er de overvejende faktorer som spiller ind her, så det kunne efter min mening ligeså godt være en ikke ryger som er mindre produktiv og har mange sygedage. Men som nævnt... den usunde levevis og overvægt, kombineret med rygning, tæller helt klart nedad.
I øvrigt lyder det som Sisser beskriver i startindlægget og som undersøgelsen understøtter, meget sandsynligt. Altså, at rygere rent pengemæssigt, koster samfundet mindre end ikke rygere. Dog nok ikke et område jeg ville forslå rygere at blive ved med at sparer på økonomien... samfundet er vel i hovedtræk stadig bygget op på noget mere menneskeligt, altså for at vi skal leve.
Den med jagten på tykke, som du beskriver, tror jeg ikke på. Alt hvad der har med sundhed at gøre, behøver ikke nødvendigvis tolkes som jagt eller hetz. Det kunne også være ren og skær oplysning. Det er ingen hemmelighed at overvægt i dag, især blandt helt unge, er et problem, hvorfor en sundere mad i skolerne, undervisning af unge på området, oplysning mm., kan bane vejen for et bedre liv for mange.
Jeg ved godt dette intet med rygning har at gøre, men jeg nævner det fordi jeg fornemmer lidt, at rygeloven har medbragt en vis frygt for en del rygere, om at alt sundhedsfremmende, pludselig er blevet noget skidt.
Det du skriver her, bidrager pænt:
"rygeloven er ok for mig og mine men bagefter dette kommer meget mere -det er begyndt jagten på de tykke og hvad kommer så.
Efter krigen har vi hele tiden skullet ha noget at jagte i mange år var det indvandrere muslimer og nu rygere, de tykke og hvad kommer så."
Din såkaldte "jagten på de tykke" er ikke kommet efter/eller på grund af din såkaldte "jagt" på rygere. Ingen forbyder overvægt, men for de fleste overvægtige mennesker er det ikke kun en stor kamp for den pågældende om at bringe til livs, men også et kæmpe ønske. Så det har aldeles intet med en jagt på tykke at gøre.
tilføjet af

Hmmm... tastefejl!

Efter overskriften "Artiklen jeg linker til..." skulle have stået "og som fortæller om den undersøgelse Sisser skriver om i startindlægget, er tilsyneladende baseret på en vurdering af både overvægtige og rygere kontra sunde." men det fik jeg åbenbart ikke med.
Og selvfølgelig fortsat tillykke med dit rygestop!
tilføjet af

Det jeg mener med "jagte"

er en bevidst nedgøring af bestemte grupper i samfundet, det bryder jeg mig ikke om, du må da indrømme at rygerne er blevet nedgjort (mindre intelligente, a.sociale, lugter ulækre) også i medierne og flere personer har drevet rovdrift på den holdning som jeg opfatter som menneskefjendsk - rygere er blandt alle grupper i befolkningen ( det er vel også ligemeget). Det jeg mener er at vi sagtens kan fremme sundhed uden at træde på grupper - i overvægtens navn behøver vi ihvertfald ikke da det kun kan genere personen selv - (selv om jeg har læst om personer der direkte får det dårligt af synet)
Arbejdsgivere vælger også "de rigtige" udseende.
tilføjet af

Nej

Det kan jeg ikke indrømme, eller genkende... i hvert fald ikke mere nedgjort end ikke rygerne som oveni har skulle dele rygernes laster i det offentlige rum, om de ville eller ej!
Hvad arbejdsgivere vælger ud fra personers udseende, har jeg stort set ingen anelse om. Det er noget jeg kender meget lidt til.
Men jeg kunne da godt forestille mig at jeg ville blive valgt fra, hvis jeg stillede mig i køen blandt 20-30 årige til en casting på et modeljob, eller min meget overvægtige fætter på 260 kg. blev valgt fra, hvis han søgte et 'hvilke som helst job'. Ligeledes ville et sælger job, nok heller ikke lige fremme den usoignerede ansøgers muligheder for en karriere.
Men det er bare gæt.
Husk nu... det der foregår på sol.dk er meget forskelligt fra det der foregår i den virkelige verden.
tilføjet af

rigtigt !

Det er rigtigt at folk med lungeproblemer bliver stemplet som rygere (rygelunger) selv
om de aldrig har røget. Der findes mange som har fået "stemplet" og føler sig "skyldige"
og dette bliver misbrug af mange anti-ryger organisationer m.m. Dette ligesom de mange
tilfælde af andre lungesygdomme der bliver "lagt ind i statistikken" til fordel for alle
anti-rygere. Der er jo penge i "tingene"........
Arvelighedes problemmet har "man" vidst i mange år men undgået dette "problematiske"
forhold af flere årsager (politisk, økonomisk o.m.m.). Så har man valgt at lade folk dø
selv om "man" vidste at der var/er andre veje........
Et eksempel: folk kan da bare spise "fokullet" kød tilsat masser af olie. Så skal de der
er disponeret hurtigt udvikle mave og/eller tarmkræft. Hvis folk ikke tror på dette så
kan de sgu da selv prøve det. Hvad mon der ad åre dukker op af "sjove" ting som "man"
vidste men fortiede m.h.t. eksempelvis fødevarer o.m.a.?????
Ja pengemagt er da alt, for nogle....... på bekostning af andre.
tilføjet af

Forkert!

Når man laver statistik, tager man ikke bare alle med lungeproblemer og kalder dem for rygere.
Man opdeler dem i rygere, ikke rygere og desuden andre grupper der kan være påvirkert f.eks. via deres arbejde, og dernæst sorterer man også mellem hvor de bor.
Derved konstaterer man, at en ikke rygere der bor langt ude på landet, og som ikke erhversvmæssigt er udsat for lungebelastende arbejde, har bedre lunger end en ryger som bor og arbejder i samme område.
Og så konstaterer man, at en rygere der bor i en storby og arbejde inden for et område der udsætter ham for slibestøv, har en væstentlig større risiko for lungeproblemer end en ikke rygere der bor og arbejde i samme område.
Stastistik går netop ud på at at skille tingene ad og lave en sammenligning - ikke på at hælde alle i samme hat!
Jo flere ting du udsætter din krop for - jo værre er din prognose.
Ja, man kan blive syg af mange ting, men uanset hvordan du vender og drejer det, så er rygning på ingen måde med til at nedsætte din risiko for sygdomme - tværtimod.
tilføjet af

Interesseorganisationer

får altid de tal de ønsker sig for at fremme netop deres sag (KræftensB.)skrev Orla Andersen på hjemmesiden røgfrit miljø maj 2007 (er slettet nu på grund af ny hjemmeside)
Orla andersen der til daglig arbejder med statistik netop indenfor sygdoms/sundhedsområdet med tætte forbindelser til Kræftens B.( det er desværre sandheden skrev Orla andersen)
Og det er noget fis at man opdeler statitisk, syge rygere andre der bliver syge af brændeovnsos trafikos o.s.v. nej du de står alle som rygere.
tilføjet af

Hej KSHS, nemo pax

eller hva´ pokker du vælger at kalde dig lige pt.
Roder du ikke mange ting sammen i dine indlæg? hvad er det du prøver at sige? Har du drukket?... så kan jeg nemlig bedre forstå dine uforstående indlæg!
tilføjet af

Tænkeren dog?

http://debat.sol.dk/show.fcgi?category=12&conference=32&posting=1205774
Du skal huske at skjule din måde at skrive på når du skriver under forskellige nicks, ha ha ha!
Men har du nogen dokumentation for denne Orla Andersen og hans påstande?
P.S.
Hils dine andre nicks (håber ikke dit nick Øboen stadig er jaloux på dit nick Sisser - berolig hende bare at hun jo ikke har noget at frygte når du er en og samme person)
tilføjet af

Tak Anonym netop det er fra

både Tænkeren og røgfrit miljø - og som før dukker du op på samme tidspunkter om aftenen
i en af og til mere moderat tone Huh Huh, du er besat og keder dig, nu har du så meget røgfrit at du skal finde dig noget nyt.
tilføjet af

Jeg er næsten ude af debatten

da jeg nu har været røgfri i 2 mdr. - og stadig har samme holdning at ældre og handicappede skal have mulighed for rygerum -andre kan gå ud, den holdning kan der ikke røres ved og hvorfor skal jeg så bruge tid på denne debat som ikke siger mig noget nyt eller klogt.
tilføjet af

jeg har meldt mig ud forlængst

min mand tager hensyn til andre, vi har et restuarant i inkøbcentret i Rønne som før var delt op i ryger og ikke ryger afdeling. Ikke ryger afdelingen var helt tom for alle ikke rygerne vill hellere sætte sig hos rygerne fordi de godt kunne lide duften af røg. nu er restauranten helt tom og dem som ejer stedet lukker nok snart. min læge ven siger at rygning ikke er farligt der er så meget andet man kan dø af. sidste år døde en fisker ud for dueodde og han røg aldrig - han faldt i vandet og druknede.
tilføjet af

Dejligt at der

er restauratører der kan finde ud af det. De skaffer dejlig ikke ryger miljø og gode stemninger. Jer der bare sidder med hænderne i skødet og giver den fornuftige lov, skylden for jeres ringe forretningssans, fortjener ikke at tjene penge på ellers sund forretning.
Også i Rønne har de det godt de restauranter der har fundet ud af det. Dejlig og appetitlig mad, uden cigaretskod og smag af røg. Det er ikke så let for restauranterne at gemme gammel kød.
tilføjet af

Undskyld Øboen

Jeg vil bare så gerne være dig, dine indlæg har gjort så stort indtryk på mig så jeg håber det er OK at jeg bruger dit nick jeg som Anonym kender osse en de døde som ikke var ryger- go`søndag
Anonym Huh Huh
tilføjet af

Tilbage til skolebænken med dig

Du har tydligvis ikke hørt efter da undervisningen omhandlede statistik og forskningsmetoder. Og der er givetvis andre områder du også mangler almen kendskab til.
tilføjet af

Hvis rygning er så uskadeligt

Hvorfor stopper du så?
tilføjet af

hej Anonym Huh

Det er så ok du bruger mit nick. jeg er så godt som færdig i debatten aligevel. Jeg er meget ked af at høre at du kender en som døde. det er altid trist når det sker. Håber du er ok. livet går jo videre selvom det kan være svært at komme videre hvis det var en meget nært.
Jeg er kun selskabsryger men ryger kun nogle gange når vi er sammen flere jeg kan sagtens undvære det. Min mand Tænkeren er næsten holdt op med at ryge og ryger kun når han er fuld. Han mener han er holdt helt op for han kan ikke huske at han ryger når han har været beruset men det gør ikke noget for det er ikke farligt siger min lægeven og så går min mand altid udenfor for at ryge også når han er fuld og ikke husker så godt. Jeg kan godt li når han ryger for så lugter han så godt af tobak.
tilføjet af

Øboens

lægeven skulle have sin licens genovervejet.
Sidste nyhed (hørte den i radioen i morges), fald i tilfælder af hjerte/kar sygdomme i en sådan grad at det overraskede selv de mest optimistiske læger, netop på grund af rygestop på offentlig steder.
tilføjet af

Nu har jeg løjet igen

og brugt øboens nick men jeg er besat selv om jeg ikke ryger jeg drikker kun er alkoholiker og rodvad skal vi ikke møfle dem noget mere for jeg tror de griner ad mig det har de gjort før, jeg bryder mig heller ikke om at Tænkeren er holdt op med at ryge for jeg keder mig.
tilføjet af

ja ja ja

-jeg bryder mig heller ikke om at Tænkeren er holdt op med at ryge for jeg keder mig.-
men så er det da herligt at 'han' er begyndt at skrive under nye nicks som Anonym Huh
kom nu videre venner
tilføjet af

Ligegyldigt

hvad de har af undskylninger for at blive ved med at ryge, ingen af dem holder. Man kan lyve for mig og andre brugere af SOL, men de kan ikke lyve for helbredets nedbrydning.
Om nogen skulle komme til at kede sig, hvad betyder det? De må være meget kedelige af natur.
tilføjet af

Stangvisne og med en smg i kæften

Det er dem der mener at såvel tobaksrygning som indtagelse af alkohol er uskadeligt.
Passer meget godt med billedet af bornholms beboere. Dummere end døre og skide ligeglade med alle andre.
Ku' I ikke tage og frigøre jer fra resten af Danmark? Så kunne vi andre spare en masse i bloktilskud.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.