17tilføjet af

Har alle ikke ret til en postkasse?

Hejsa,
Jeg har købt en lejlighed i en 3 families hus, hvad jeg ikke lige lagde mærke til (og havde nok købt lejligheden alligevel)
så er der kun én postkasse!!
Og det foregår så på den måde, at en tømmer postkassen, hvor alles post kommer i, og så bliver det lagt på trappen!
Nu har jeg ikke noget at skjule, men har alligevel ikke lyst til at dele postkasse med andre. Et andet problem er også at, det post som ikke de ikke gider læse, så som fagtidsskrifter, bare bliver liggende på trappen.
Og risikoen for at post bliver væk er også rimelig stor.
Har alle ikke ret til deres egen postkasse??
tilføjet af

og pligt

Du hænger da bare din egen postkasse op. Hvad er problemet i det?
tilføjet af

Der skal være en postkasse til hver husstand

Forstået på den måde at der skal være en postkasse til hver lejer.
tilføjet af

Hvor sidder den postkasse ?

Jeg spørger blot fordi at i løbet af i år skal alle postkasser være flyttet ud til fortov eller vej, da man lavede postkasseloven for mange år siden blev byggeri fra før 1973 friholdt, men nu skal de alle ud.
Såeh, det kan være at problemet løser sig selv når Jeres tre lejligheder skal have nye.
I 3 ejere bør nok allerede nu sætte Jer ved kaffebordet og finde en løsning for x antal sammenbyggede postkasser på stativ som findes på markedet, hvis I venter til sidst på året bliver der run på firmaerne på da danskerne typisk venter til sidste øjeblik, hvilket kan blive for sent så nølerne risikerer ikke at kunne få post efter 1. januar 2012.
tilføjet af

Købt ikke lejet??

Hvis det er en købt bolig kan du sætte din egen postkasse op, helt uden at de andre i boligen kan brokke sig eftersom det er din bolig og du må farve din del lyserød hvis du har lyst til det.... og det står i din købs kontrakt at du må.
Så smut du bare ud og køb en postkasse til dig selv, og stil den så den overholder de regler der er, så må postbudet jo bare ligge det i to postkasser istedetfor en... og gør h*n ikke det så må du klage.
Er det lejet.... sur røv :-)
tilføjet af

Det burde kunne rettes.

Så vidt jeg ved er det lovbestemt i postloven, og handicappede kan (her skal kommunen og vicweværten med ind i billedet) tlmed få aftale om at få post bragt til lejligheden, hvis de ikke kan komme ned til deres postkasse. Jeg har aldrig set en opgang med kun én postkasse, uanset indendørs eller udendørs placering.
Jeg kender et sted på landet hvor flere husstande skal flytte sig en kilometer op til den offentlige vej for at hente deres post, hvor cykelpostbudet tidligere kom ned til dem ad den lange private grusvej. Sikkert ikke noget enkeltståendd tilfælde.
I det samme område har jeg hørt om en ung sommervikar for postbudet, der smed alle reklameaviserne i en sø.
tilføjet af

Tak for oplysningen.

Hvor jeg bor er postkasserne placeret lige indenfor gadedøren. Jeg vidste ikke, at alle postkasser skal placeres udendørs. Hvor mange af dem vil ikke blive hærget nytårsaften?
Men så slipper postbudene for at rende rundt med en masse nøgler.
Dette med de nuværende postkasser blev forsinket. Faabrikken (så vidt jeg husker i Polen) kunne ikke nå at levere dem rettidigt.
tilføjet af

Tak

Det lyder til at jeg ikke er helt ved siden af😉
Ville bare lige lufte det, inden jeg gjorde noget ved det.
Den ene postkasse vi har sidder uden på huset. Og alt post + reklamer kommer deri!!!
Den der lige kommer først tømmer, og lægger (smider) det hele på trappen!!
Nå men jeg vil smutte ud og købe en postkasse nu :)
tilføjet af

Etagebyggeri ?

Jeg tror faktisk der er lidt specielle regler for boligblokke, alt efter indretningen og tilgængeligheden, disse skulle jo have postkasser inden 1. januar 2010.
Der hvor jeg boede før havde vi nogle meget lange indendørs svalegange hvor kasserne blev opsat i "klodser" på 4-6 stk tilhørende de lejligheder der lå nærmest.
Her i Vollsmose er det tilfældigt om kasserne er blevet anbragt på stativ udenfor opgangene eller indenfor hoveddøren, men jeg går da stærkt ud fra at alle er opsat efter gældende regler, ihvertfald der de spritnye.
Selv i gammelt etagebyggeri fra krigens tid kan man også finde postkasser lige inden for hovedindgangen som bygningen var "født" med.😃
tilføjet af

Som jeg skrev før

Sæt Dig sammen med de andre beboere og find en samlet pæn løsning, I skal sandsynligvis alligevel have nye opsat et andet sted inden 1. januar 2012.
Og hvis I er rigtig gode venner så opsæt en lukket kasse af træ eller plast lige i nærheden til udsmidning af reklamer..........og de dyre rudekuverter 🙁
tilføjet af

Ikke post til tiden.

Jeg bor i en gammel etageejendom i Kbh. fra før 1930. Og hos dig, der bor i Wollsmose, der er anderledes end resten af Odense,så kunne der være særlige beskyttelseshensyn. Men hos mig kom de indendørs kasser først op med flere måneders forsinkelde, da der var ventetid på dem.
tilføjet af

Affald.

Du mener faktisk en ekstra papir-affaldscontainer? Vi får måske igen det problem, at kasserne ikke kan fabrikeres hurtigt nok.
tilføjet af

Nemlig

Derfor skrev jeg til trådstarter at de skulle være tidligt ude.
Nåh ja, her smider folk reklamerne på jorden, lige ved siden af det sted de kan smides i, og endda sedler med navne på som Post jo bruger til reklamerne.
Der hvor jeg boede før slog de hårdt ned hvis der blev smidt affald med navn på, de bonnede folk for en timeløn, i gentagne tilfælde kom der en opsigelse.
tilføjet af

Man ska jo snart have gået mange

år på universitet, og have studeret lovgivning, bare for at gå ud med skraldeposen, og lidt det samme billede tegner sig for det med post og postkasser, som kan ses her.
http://www.billigepostkasser.dk/lovgivning.htm
tilføjet af

Du kan kigge på postkasser her

Hej ELsebette
Det lyder som noget rod. Vi bor også i et to familers hus og har altid blot haft egne brevsprækker, men skal nu ud og købe nye postkasser pga. den nye lovgivning. Vi har planer om at købe de samme, så det ser pænt ud ud til vejen. Du kan evt. blive inspireret på denne side: http://postkasseguide.dk/postkasse_typer.asp
Hilsen
Liselotte
tilføjet af

Du kan godt få dobbel postkasser

Mna kan få specielle postkasser til lige præcis den slags, se eventuelt her http://imis.dk/tag/postkasse-producenter/
Personligt kunne jeg ikke leve med den ordning du beskriver.
tilføjet af

Postkasse Max 50 meter fra hus

Man skal ikke placerer postkassen længere end 50 meter fra huset. Se reglerne her: http://imis.dk/postkasse-regler/
tilføjet af

Dit link virker ikke

Der er god nok mange regler, se den fulde lov tekst her: http://imis.dk/postkasse-loven/
Men det er nu ikke så indviklet, se en nem oversigt her: http://imis.dk/postkasse-regler/
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.