13tilføjet af

ingen appetit

... eller sådan ligger landet ret ofte. jeg kan gå en hel dag uden stort set at spise, jeg kan være rigtig rigtig sulten og blive helt dårlig, men lige så snart jeg ser på maden, så for jeg kvalme. hvis jeg endelig finder noget mad jeg ikke får kvalme af, så får jeg kvalme lige så snart jeg har slugt det første bid. Det gør mig frustreret ikke at kunne spise ordentligt hele tiden, men jeg kan som regel få lidt chips eller noget lakrids ned. Desværre er jeg også begyndt at miste appetitten for det. jeg er 1,69 høj og vejer 54-55 kg, så jeg er bestemt ikke tyk og min krop er spinkel af bygning.
Mange af mine venner ser mig som en der spiser rigtig meget, for det gør jeg sommetider, jeg er begyndt at blive god til at skjule at jeg ikke rigtig spiser noget og mine forældre lægger heller ikke mærke til det, da jeg plejer at købe maden i skolen og fordi at når jeg arbejder, så går det ind over aftensmaden og jeg derved har pause på arbejde.
nogen der ved hvad der kan være galt? jeg har haft det sådan her i snart 2 år, men det plejer at være højst 2-3 dage hvor jeg ikke kan spise og så går der en måned eller to, inden der sker igen. men de 2-3 dage har udviklet sig til en hel uge eller mere og jeg føler mig slet ikke særlig frisk mere, hvilket nok går ud på at jeg jo ikke får de rigtige vitaminer og alt det der skal til, for at man kan være oppe på dupperne.
jeg er lige fyldt 19 år...

kh herfra:)
tilføjet af

Hejsa

Synes du ikke du burde gå til din læge nu du godt selv kan se det er et problem?
Og det har stået på de sidste to år?!
At du kan holde det ud.
-Og det er da klart at du ikke føler dig på toppen når du ikke får noget ordentlig kost. Chips og lakrids er ikke ligefrem de mest ernæringsmæssigt rigtige ting at spise, så få en tid ved lægen og find ud af hvad der er galt med dig.
Håber på det bedste for dig :-)
tilføjet af

hmm

jeg kan godt se det med lægen, men jeg vil ikke ligefrem sige at det var en læge jeg skulle gå til, så hellere en såkaldt madpsykolog eller noget i den stil.
tilføjet af

Måske

Men i hvertfald skal du have hjælp til at finde ud af hvad der er galt.
Du siger selv at du kan gå og være sulten en hel dag og når du så har maden foran dig får du kvalme af bare at kigge på den.
En diætisk måske, ja.
Så du kan få noget mad der er godt for dig og som du kan lide.
tilføjet af

....

Det er ikke så meget det at jeg ikke kan lide det, for jeg er bestemt ikke kræsen. jeg elsker maden den ene dag og den næste dag kan jeg ikke engang kigge på det selv samme slags mad ..
tilføjet af

Spiseforstyrrelse?

Tænker på om du måske kunne have en form for det? Og her tænker jeg hverken på anorekse eller bulimi, men måske noget helt tredje som du kunne få mere afvide om hos din læge/diætisk/psykolog.
tilføjet af

tror du helt normal

for jeg har det af og til pån samme måde. men prøv at få en normal spiserytme og spise morgenmad frokost og aftensmad selvom du ikke er særlig sulten. så kommer du nok igen til at få normal mavesæk og sultfølelse igen. tror du har vænnet din mave til ikke at få noger... så spis min g... :-)
ava
tilføjet af

Vitaminer, vand og motion ?

Hej Milla!
Jeg tror ikke at du behøver at gå i panik. Sådan noget kan godt rette sig ud af sig selv igen. Men efter 2 år synes jeg nu også at du skal være lidt opmærksom.
Jeg tænkte på din kost. Eftersom du ikke spiser rigtigt, er det nok sandsynligt at du kommer til at mangle vitaminer. Især B-vitaminer er ansvarlige for omsætningen af kulhydrater og et godt fungerende stofskifte. Du må i gang med at tage tilskud, vil jeg mene, og ikke bare en enkelt vitamintablet. Det er ikke nok, selv om alle lægerne mener det.
Hvad med motion? Dyrker du noget regelmæssigt? Kunne også hjælpe lidt på en sund sultfornemmelse.
Og masser af vand (mineralvand, ikke fra hanen) gavner også din krop, når du "pacer" denlidt i den forkerte retning.
Og så en anden ting, jeg kom i tanke om: Spiser du p-piller? Kunne det måske i det hele taget dreje som hormonelle forstyrrelser?
Har du ellers en ok fungerende hverdag og føler du dig glad og i balance? Hvis ikke, så kan kedsommelighed eller bekymringer i længere tid også vise sig som de symptomer du beskriver.
Jeg tror ligesom Kimsie, at du i første omgang skal lade din helbredstilstand tjekke af en læge og drøfte problemet med ham/hende.
Håber du snart får det bedre igen, og at din sunde appetit og regelmæssige spisevaner vender tilbage! ;)
Knuser fra
Michelangelo :)
tilføjet af

tænkte på..

der må jo være noget galt.. altså en grund til du ikk har ingen appetit, men hvad...?
det kan jo både være pshygisk eller din krop der prøver at fortælle dig noget.
er der sket noget der kunne være årsager til det..? venner, familie, kærlighed..?
prøv li at tænke over det. og også længere tilbage da det hele startede.
mvh. synkrokat.
tilføjet af

du ganske normal

jeg har altid selv haft det såen, specielt lige op til den tid på måneden eller ved æggeløsning.... din vægt er ganske fin oz så ingen panik.. men et godt råd er dyrk noget motion .. jeg selv lige startet, jeg 35 nu og har aldrig før haft såen en lækker sult inde på livet som efter jeg er begyndt at træne.. træning giver desuden energi .. men jeg kan dog stadig havde mine dage hvor mad ik er det store hit - jeg sørger blot for at købe lidt protein drik til at havde liggende herhjemme så jeg ik forsvinder helt.. det holder mig igang.. det sku du prøve det smager fint..
pøj pøj
tilføjet af

Ingen appetit - jeg kender det

I den tid på måneden svinger min appetit rigtig meget, det ligger til familien, så der er ikke noget at gøre.
Men i perioder hvor jeg er stresset og træt er det som om min mavesæk snørrer sig sammen. Jeg kender alt for godt til det med at få kvalme og man er helt afkræftet af sult nærmest, men maven har bare snørret sig sammen. Jeg gør simpelthen det, at jeg starter op med noget der er let for maven. Tager kun nogle bider og går videre til en anden portion. Holder pause og fortsætter så. Det kræver lidt tvang, men man kan godt. Mavesækken kan sagtens vænne sig til hurtigt at få mad, det er den jo beregnet til om jeg så må sige ;-) Man er bare nøst til at være lidt insisterende :-)
Hvis du efterfølgende har kvalme, så anbefaler jeg meget varmt Polopastiller. Man kan få dem i alle supermarkedet. Det er hvide mintpastiller i grønne, runde pakker. Du kan helt 100 få dem i 7-11 De fjerner altid kvalme, fordi de sætter gang i fordøjelse med det samme. Jeg har anbefalet dem til alle mine kollegaer ude i lufthavnen, for når vi nogen gange møder kl.halv 5 om morgenen, så har mange kvalme pga træthed og manglende appetit. Polo hjælper hver gang :-) Og så får man jo en frisk smag i munden og det narrer hele systemet :-)
Håber du kan bruge min råd :-)
Altid godt at finde noget der sætter gang i fordøjelsen når maven opfører sig sådan :-)
tilføjet af

Jeg har samme problem

Jeg har lidt samme problem og ved heller ikke hvad jeg skal gøre ved det, jeg er meget fysisk aktiv, arbejder 10-12 timer om dagen og træner 5 gange om ugen ud over det, jeg elsker at bevæge mig. men jeg spiser ikke, jeg kan sagtens gå 2-3 dage uden overhovedet at få andet i maven end vand(og øl). Jeg aner ikke hvad jeg skal gøre ved det, men jeg er i god form og har det ellers godt med mig selv så jeg har ikke rigtigt gjort noget ved det.
tilføjet af

nøjagtigt det sdamme

Endelig en der har det samme som mig. Jeg spiser regelmæssigt i nogle uger og så kommer der en uge hvor jeg ikk kan spise og sådan fortsætter det bare hele tiden!!
tilføjet af

Jeg har det..

på samme måde. jeg har så ikke spist i 5 dage nu. har haft det i et halvt år nu s: såé - jeg har været til læge med det, og han siger at det lyder slemt.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.