1tilføjet af

Første: lægefejl er offentliggjort på www.sundhed.dk (Ny lov)

Første: lægefejl er offentliggjort på www.sundhed.dk
Kilde: www.sundhed.dk
Dato for offentliggørelsen 08.06.06

Der er tale ny lov, som gælder for alle
såkaldte "kosmetiske indgreb"
Loven er udarbejdet af Indenrigs - og Sundhedsministeriet, loven er trådt i kraft med virkning fra den 1 januar 2006.
Se nedenstående sag:
" Omhandlende speciallæge i plastikkirurgi Jørn Ege Siana"
Jørn Ege Siana: "Har lemlæstet ikke mindre end 4 kvinder i en og samme uge, på samme måde. som i den nedenstående sag"
"Kvinderne fik omfattende nekrose ( død hud/hud under forrådnelse) som Jørn Ege Siana så på uden at reagere, på anden måde and at udlevere store doser morfin, til de højfebrile kvinder, som lå hjælpeløse hjemme, med ulidelige smerter, grundet den tiltagene forrådnelse af maveskindet (død hud/hud under forrådnelse/ koldbrand)
Maveskindet rådnede så og sige på maven af de 4 kvinder, alle efter en fedtsugning, hvor Jørn Ege Siana tillod sig at eksperimentere med noget nyt apparatur, et nyt sug, som var større, således at Jørn Ege kunne fedtsuge hurtigere, ydermere lod det ikke til at påvirke Jørn Ege Siana, at kvinderne fik nekrose, Jørn Ege fortsatte med at bruge samme sug. selv efter at Jørn Ege have set, at den første patient fik svære skader nekrose (død hud/ hud under forrådnelse) angiveligt som følge af Jørn Eges eksperiment, med det nye apparatur (nye sug)
De 3 af kvinderne var indlagt på Rigshospitalet i samme uge, hvor de alle kom ind akut, samt i livsfare, kvinderne fik af de DYGTIGE speciallæger på Rigshospitalet, transplanteret ny hud på maven (delhud) og de var alle på operationsbordet 3 gange hver, for at lægerne kunne redde deres liv.
Disse 3 kvinder fik medhold i deres klagesager § 6 før år 2006.
Den nedenstående kvinde, som klagesagen handler om, valgte ikke at lade sig indlægge, da hun selv var uddannet til at passe sin skade, samt ikke var højfebril.
Og der er mange , MANGE andre verserende sager, hvor Jørn Ege Siana, dels har eksperimenteret med patienterne uden deres samtykke, medførende svære skader, dels har overtrådt lægelovens § 6 ( omhandlende, at have udvist manglende omhu og samvittighedsfuldhed, ved sine indgreb)
Jørn Ege Siana både eksperimenterer og sjusker med sine indgreb.
"Sundhedsstyrelsen ved besked"
Se venligst: nedenstående sag, afgjort i Sundhedsvæsenets Patientklagenævn ( efter 1 jamuar 2006)
Kilde. www.sundhed.dk
Klage over information og behandling i forbindelse med fedtsugning
Sagsnummer: 0655311
Offentliggørelses dato: 08. Jun 2006
Faggruppe: Læger
Speciale: Plastikkirurgi
Juridisk tema: Information og samtykke
Afgørelsestype: Afgørelse med navn

Afgørelse:
Patientklagenævnet finder grundlag for at kritisere speciallæge i plastikkirurgi Jørn Ege (autorisationsID 00HP4) for hans information af **** den 23. januar 2003 i sin klinik, jf. lov om patienters retsstilling § 6.
Patientklagenævnet finder grundlag for at kritisere speciallæge i plastikkirurgi Jørn Ege for hans behandling af **** den 24. februar 2003 i sin klinik, jf. lægelovens § 6.
________________________________________
Hændelsesforløb
**** fik den 24. februar 2003 af speciallæge i plastikkirurgi Jørn Ege foretaget fedtsugning i fuld bedøvelse, hvorved der blev udtaget 6650 ml fedtvæv.
Den 10. marts 2003 var **** til klinisk kontrol hos speciallæge Jørn Ege, hvor der kunne ses løsning af hud (epidermolyse) på begge flanker svarende til en lille håndflade. Det helede dog pænt op, og der var ingen infektionstegn, men **** fik forebyggende udleveret antibiotika Dicillin 500 mg til 3 x dagligt i en uge.
Den 13. marts 2003 kontaktede **** sin egen læge på grund af flere store sår på maven. Ifølge egen læges journal kunne der i højre side af maven ses et knap 1½ håndfladestort sår med dødt væv i få millimeters dybde og let væskende kanter og på venstre side af maven et ca. ¾ håndfladestort sår. Sårene blev ved flere konsultationer hos egen læge vasket med vand og sæbe samt forbundet, ligesom denne ordinerede Clarityn og Brufen.
**** henvendte sig den 20. marts 2003 på skadestuen, ****, på grund af sivning fra flankerne. Der blev konstateret fuldhudsnekroser, og **** blev sat i behandling med sårvask og antibiotika (Flamazine).
Ifølge speciallæge Jørn Eges journal den 20. marts 2003 kunne der ses en nekrose på begge sider, som ville blive målt op og set nærmere på dagen efter. Der fremgår ikke af journalen oplysninger om yderligere konsultationer.
Den 26. marts 2003 blev **** undersøgt på **** plastikkirurgiske afdeling på grund af væskende sår. Der blev på venstre flanke fundet en fuldhudsdefekt med spredte fibrinbelægninger på fedt og muskulatur, og på højre flanke lignende uregelmæssige defekter, som forventedes at kunne hele på konservativ behandling. **** gav udtryk for at have fuld tryghed til behandlingen hos speciallæge Jørn Ege, hvorfor hun blev afsluttet på ****.
Den 23. februar 2005 var **** til forundersøgelse på **** plastikkirurgiske afdeling med henblik på vurdering af mulighed for revision af arrene efter fedtsugningen.
Klagen
Der er klaget over følgende:
• At der blev begået fejl i forbindelse med foretaget fedtsugning.
**** har oplyst, at der efterfølgende opstod nekroser.
Nævnets afgørelse af klagen
Speciallæge Jørn Ege har overtrådt lov om patienters retsstilling § 6 ved sin information af **** den 23. januar 2003.
Speciallæge Jørn Ege har overtrådt lægelovens § 6 ved sin behandling af **** den 24. februar 2003.

Begrundelse
Ifølge journalen fik **** ved konsultation den 23. januar 2003 udleveret skriftligt informationsmateriale, og materialet blev gennemgået. **** blev videre gjort bekendt med operationsteknik, bivirkninger og komplikationer og det videre efterforløb efter behandlingen.
Nævnet kan oplyse, at der i henhold til Sundhedsstyrelsens vejledning af 6. januar 2000 om information forud for kosmetiske indgreb skal gives både mundtlig og skriftlig information. Kravene til patientinformation skærpes således i disse situationer, idet patienter, der ønsker kosmetiske indgreb, som regel ikke har en helbredsforringende sygdom.
Nævnet kan videre oplyse, at nekrose af huden efter fedtsugning, selv når der er fjernet endog meget store mængder fedtvæv, er en alvorlig, men sjældent forekommende komplikation. Ifølge litteraturen opstår der nekroser i huden på mindre end 2 % af de patienter, der får foretaget liposuction. Man ved dog, at komplikationshyppigheden er større hos patienter, der vejer for meget.
Desuden kan nævnet oplyse, at det af Sundhedsstyrelsens vejledning af 16. september 1998 om information og samtykke m.v. fremgår, at der forud for indgreb, der kan indebære alvorlige og sjældent forekommende komplikationer, ofte skal gives information til patienten herom.
Det er på den baggrund nævnets vurdering, at der i tilfælde som det konkrete i forbindelse med forundersøgelsen og indhentelsen af informeret samtykke fra patienten skal informeres om denne alvorlige, men sjældent forekommende komplikation.
Der fremgår ikke oplysninger af journalen om, at speciallæge Jørn Ege forud for operationen informerede **** om risikoen for, at der kunne opstå nekroser.
Det er på denne baggrund nævnets vurdering, at speciallæge Jørn Ege forud for operationen ikke har informeret **** om, at der kunne opstå nekroser.
Nævnet finder derfor anledning til kritik af speciallæge Jørn Ege for den forud for operationen givne information.
Ved fedtsugningen den 24. februar 2003 blev der udtaget i alt 6650 ml fedtvæv. Forud for operationen havde **** fået antibiotika (Dicillin 1 g) i en blodåre og skulle efter behandlingen fortsætte med antibiotisk behandling i form af Dicillin 500 mg 3 x dagligt i 5 dage samt komprimerende bandage i 2 måneder.
**** har i klagen oplyst, at **** ”blev nødt til” at blive på klinikken natten over, idet operationen blev foretaget først på aftenen.
Nævnet kan oplyse, at Sundhedsstyrelsen anbefaler, at patienter, der får foretaget fedtsugning af mere end 5000 ml, bør indlægges mindst et døgn med overvågning af hjerteaktion, blodtryk, iltmætning og væskebalancen, og at der minimum bør foreligge en blodprocentmåling før operationen, når der fjernes mere end 5000 ml.
Det er således nævnets vurdering, at der skal foreligge en blodtryksmåling før operationen, og mængden af saltvand, der anvendes til wet-teknikken og ikke mindst koncentrationen af adrenalin/carbocain, skal angives i journalen. Der skal tillige foreligge en overvejelse over eventuel indgift af supplerende væske i årerne i forhold til den fedtmængde, der fjernes udover 5.000 ml
**** fik fjernet 6650 ml fedtvæv. Der blev ikke foretaget måling af blodprocent før operationen, og det fremgår ikke af det foreliggende materiale, at der blev foretaget den anbefalede overvågning af patienten, ligesom der ej heller foreligger et udskrivelsesnotat.
Nævnet kan oplyse, at komplikationen med nekrose af huden kan ses ved fedtsugning, hvor der fjernes mindre end 5000 ml, men komplikationsfrekvensen er klart større, når der fjernes mere end 5000 ml.
Samlet finder nævnet, at speciallæge Jørn Ege har handlet under normen for almindelig anerkendt faglig standard ved sin behandling af **** den 24. februar 2003.
Bekendtgørelse nr. 272 af 19. april 2001 af lov om udøvelse af lægegerning (lægeloven):
§ 6: En læge er under udøvelsen af sin gerning forpligtet til at vise omhu og samvittighedsfuldhed, herunder også ved økonomisk ordination af lægemidler, benyttelse af medhjælp m.v.
Lov om patienters retsstilling (lov nr. 482 af 1. juli 1998)
§ 6: Ingen behandling må indledes eller fortsættes uden patientens informerede samtykke, medmindre andet følger af lov eller bestemmelser fastsat i henhold til lov eller af §§ 8-10.
Stk. 2: Patienten kan på ethvert tidspunkt tilbagekalde sit samtykke efter stk. 1.
Stk. 3: Ved informeret samtykke forstås i denne lov et samtykke, der er givet på grundlag af en fyldestgørende information fra sundhedspersonens side, jf. § 7.
Stk. 4: Et informeret samtykke efter dette kapitel kan være skriftligt, mundtligt eller efter omstændighederne stiltiende.
stk. 5: Sundhedsministeren fastsætter nærmere regler om samtykkets form og indhold.
§ 7: Patienten har ret til at få information om sin helbredstilstand og om behandlingsmulighederne, herunder om risiko for komplikationer og bivirkninger.
Stk. 2: Patienten har ret til at frabede sig information efter stk. 1.
Stk. 3: Informationen skal gives løbende og give en forståelig fremstilling af sygdommen, undersøgelsen og den påtænkte behandling. Informationen skal gives på en hensynsfuld måde og være tilpasset modtagerens individuelle forudsætninger med hensyn til alder, modenhed, erfaring m.v.
Stk. 4: Informationen skal omfatte oplysninger om relevante forebyggelses-, behandlings- og plejemuligheder, herunder oplysninger om andre, lægeligt mere forsvarlige behandlingsmuligheder, samt oplysninger om konsekvenserne af, at der ingen behandling iværksættes. Informationen skal være mere omfattende, når behandlingen medfører nærliggende risiko for alvorlige komplikationer og bivirkninger.
Stk. 5: Skønnes patienten i øvrigt at være uvidende om forhold, der har betydning for patientens stillingtagen, jf. § 6, skal sundhedspersonen særligt oplyse herom, medmindre patienten har frabedt sig information, jf. stk. 2.
Stk. 6: Sundhedsministeren fastsætter nærmere regler om informationens form og indhold.
Bekendtgørelse om information og samtykke og om videregivelse af helbredsoplysninger mv. (nr. 665 af 14. september 1998).
§ 19: Den for behandlingen ansvarlige sundhedsperson skal sørge for, at det af patientjournalen fremgår, hvilken information der er givet, og hvad patienten på den baggrund har tilkendegivet i relation til behandling eller til videregivelse af helbredsoplysninger mv. til behandling eller til andre formål, jf. Sundhedsstyrelsens cirkulære nr. 235 af 19. december 1996 om lægers pligt til at føre ordnede optegnelser (journalføring) og Sundhedsstyrelsens vejledning nr. 236 af samme dato om lægers journalføring og øvrige gældende regler vedrørende autoriserede sundhedspersoners journalføring.
Sundhedsstyrelsens vejledning af 6. januar 2000 om information forud for kosmetiske indgreb
Bekendtgørelse nr. 790 af 10. september 2002 af lov om sundhedsvæsenets centralstyrelse m.v. (centralstyrelsesloven):
§ 14: Patientklagenævnet kan give udtryk for sin opfattelse af sagen, herunder eventuelt fremsætte kritik over for den pågældende sundhedsperson, eller søge iværksat andre sanktioner.
Publiceret: 8. juni 2006
Artikel-id: 2968000000002458
tilføjet af

Lægeforeningen har brugt datatilsynet for, at stoppe udstillingen af foreningens mange lig i lasten

Sagen her er ikke unikt, da den detaljeret var gennemgået af pressen under hele forløbet. Men ellers har de korrupte læge/overlægeforeninger fået stoppet offentliggørelsen af navnene på livsfarligelæger.
Det fik de Datatilsynets hjælp til, der mener denne prakis er ulovligt. Patienterne i Danmark vil fortsat skulle leve livet farligt med farlige galninge som, f.eks. Ege og ligesindede abnormitetsvarianter af lignende psykopattyper.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.