3tilføjet af

Fuldkorn eller grov?

Jeg har hørt at rugmel er hvidt mel, men self bedre en hvedemel,
hvad med fuldkornsrugmel, eller groft rugmel, er det også hvidt? og er der forskel på dem? altså hvis jeg skal holde den slanke linje, hvilken burde jeg så vælge?
tilføjet af

Vedr. groft mel

Så er det mørkere end sigtet mel.😮
Men kom på besøg i mit bageri.
Vi bager Rundstykker om natten, og Boller om morgenen.😃😃😃
tilføjet af

Fedtforskrækkelse ?

Du er altså helt nede i små detaljer, ingen er blevet fede af brød, medmindre deres stofskifte ikke fungerer, desuden giver de bare lidt grovere typer Dine tarme noget at arbejde med.
Det der feder er det man smører og lægger på brødet, medmindre det bare spises rent som tilbehør til salat eller flutes til andet mad.
tilføjet af

Det handler om kostfibre og

brøds indhold af fedtrige kerner, som f.eks. hørfrø og solsikkekerner.
Hverken hvede- eller rugkerner er fedtrige, så det kan du roligt spise.
Hvidt og groft brød handler om fiberindholdet. Det grove brød inderholder 7 - 9 % kostfibre, hvilket giver en lang mæthedfølelse og styrker fordøjelsen. I hvidt brød kan kostfiberindholdet være helt nede på 2 - 3 %. Det hvide brød er hurtigt fordøjet og forbrændt i kroppen, og man bliver forholdsvis hurtig sulten igen. Om man tager på af det? Det afhænger af, hvor meget man spiser.
Skal du holde den slanke linie, skal du spise varieret, følge de 8 kostråd og indtage i gennemsnit 10.000 KJ pr. dag - afhængig af dit aktivitetsniveau.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.