8tilføjet af

for s.... hvor har vi det godt

Velfærdsstaten Danmark, tænker mange af os og kigger på hospitalerne som ofte kritiseres sønder og sammen.
Reklamerne der sætter standarter for den perfekte tilværelse, det at vi halser efter materielle genstande der viser vores velstand overfor vores nærmeste omverden.
Boligen der er genstand for diverse pyntegenstande og dyre køkkener, badeværelser mv. der afspejler vores smag.
Børneværelserne der ligefrem bugner af legetøj og de kære små skal jo ikke mangle noget.
STOP STOP STOP
Hvis du nu i morgen skulle bytte tilværelse resten af dit liv med en person fra afrika, hvordan ville dit liv så se ud ?
Ville det være at komme i helvede for dig og himlen for ham eller hende der byttede med dig ?
Hvis du blev syg ville du have mulighed for at få den medicin du skulle have ?
Ville din økonomi tillade at du overhoved fik den ?
Hvordan ville boligen se ud ?
Børneværelset ?
Ville hver dag være en kamp for at få mad, tøj og andre ting som vi knap nok tillægger værdi ?
Borgerkrig ville måske endda være dagens orden ?
Kvinders værdi ville ikke være ret meget, og hvis nogen forbrød sig imod dem ville retssystemet ikke tillægge det værdi og henlægge sagen.
Set i det perspektiv har vi vel ingen grund til at brokke os, men alligevel gør mange af os det incl. mig selv.
Større biler, boliger og bedre jobs der giver mere i løn.
Flere materielle goder, men formår vi altid at sætte pris på det vi har eller haster vi bare videre for at få noget der er større og bedre.
Stop op engang imellem, det koster ikke noget, andet end noget tankevirksomhed og se på dit liv.
Vurder om der er noget der skal tages op til revision og prøv så at se på de positive faktorer i stedet for altid at se med sortseer brillerne.
Det er ikke alting der er negativt og glæd dig på andres vegne, selvom deres bil er større end din og de tjener mere.
For alt har en pris og hvorfor bruge størstedelen af sin tid her på jorden med at brokke sig, i stedet for at glæde sig over de ting der alligevel går godt❓
Forøvrigt er det irriterende at det regner idag og det er gråvejr, at sommeren har været alt for kort og at naboen faktisk har en større bil end mig.... ;o)
ha´en god dag forøvrigt
tilføjet af

Du er da et lækkert menneske!

Tak for den opsang :-) Nu gik jeg lige og irriterede mig over, at min pc kunne have været lidt hurtigere. Og at jeg egentligt burde lave nogle nye sofapuder, der matchede mine nye lysestager på sofabordet.... Sikke nogle petitesser! Hav en fantastisk dag og nyd solskinnet og din frokost!
De bedste hilsner
Lotte
tilføjet af

Tak!!

Tak for din lille (store?) opsang til alle os andre. Hvor har du dog ret. Vi lever i et smørhul, og så brokker vi os alligevel over småting, som egentlig er totalt latterlige! . . . .meeeeen sommeren var nu lidt kort ;o)
Lad os nyde, vi har friheden til at tænke og tale frit, og lad os så behandle hinanden ordentligt og med respekt, hvad enten det er etniske danskere eller fremmede - og her mener jeg, at det selvfølgelig skal gå begge veje!
Min mand og jeg har ikke ret mange penge, men vi nyder vi har hinanden og de gratis eller billige glæder, vi kan få. Her er hverken bil eller råd til charterrejser, men masser af givende samvær med familie og gode venner! For os betyder det alt!!
tilføjet af

hvor er du dog dejlig

tak for din søde opsang og hvor har du dog ret, vi har det jo dejligt, men et eller andet sted tror jeg ikke at danskere kan lade vær med at brokke sig over alt muligt som faktisk er uden betydning.
se nu på folk i andre lande, de hjælper selv hinanden og tager sig af de ældre, jeg er ved at kaste op når jeg har haft besøg af min mor i en uge så vil jeg gerne ha fred, men istedet burde vi jo værne om vores familie og nyde sammenværet og de små glæder som livet jo gir os.
ha en dejlig dag.
tilføjet af

Har vi det nu også så dejligt

Hej fantasten.....!!!!!
Har vi det nu også så dejligt som du vil gøre det til, ja ok....nogen af os har men der er da mange som ikke har det, som du gerne vil gøre det til tænk på dem inden du finder din optimisme frem (:-), det er næsten ligesom at høre de forskellige statsministre efter et halvt år...
det her for at minde om at alt ikke er så rosenrødt....???
mvh okt
tilføjet af

Du har ret . . .

det er bestemt ikke alle, der har det godt - langtfra. Men så kunne alle os, der har det godt, jo prøve at være lidt mere for dem, der har det skidt og hjælpe til med at give dem en bedre livskvalitet!
Der er masser af os, der burde have overskud nok til f.eks. at gå ind i socialt arbejde, mulighederne er utallige.
tilføjet af

*sms*

Utroligt...Soulmate fik mig til at smile-grine. Ja, der skal ikke meget til at glæde en mand.
tilføjet af

alternativet

jeg er ikke statsminister og dette er ikke et politisk budskab.
Omvendt hvad er alternativet til vores levevilkår f.eks. de levevilkår, som de har i den 3. verdens lande.
Mit budskab var at man skal være glad for det man har og fra tid til anden glæde sig over, at man har det godt, når man ikke har noget at klage over.
Det er ikke at livet er rosenrødt, dertil er jeg for stor en realist og har set for meget i den vestlige verden, til at antage sådan et simpelt synspunkt.
Mit indlæg var opråb til at være en lille smule mere glad for det man har, fremfor at være muggen over alt det man ikke har.
Dernæst var det at drage en simpelt og nem parallel til en verden som virker meget fjern, men hvor der lever mennesker som slås med problemstillinger, der langt overskygger de fleste af vores problemer.
En måde at sætte vores verden/problemstillinger i perspektiv, for man kunne udbryde ...det er da ikk så ringe endda.
Så hvis du har en funklende ny mercedes ( mindre kan nu også godt gøre det ) og er ved at kamme over af næstekærlighed, så må du da gerne få min adresse så du kan smide nøglerne ind.
PS. så er det min tur til at gøre naboen misundelig, så han kan brokke sig til konen over, at han ikke kører mercedes.
tilføjet af

jammen det er rigtig

jammen det er så sandt så sandt jeg glæder mig osse hver dag over en eller anden ting og tænker der er nogen der har det være end dig så klynk ikke.....
mvh
okt
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.