9tilføjet af

Finde bolig i DK - HJÆLP

Hej,
jeg har brug for lidt rådgivning fra det virkelige liv :-)
Jeg skal snart flytte fra Tyskland til Esbjerg pga noget uddannelse, men jeg har det lidt svært med det danske boligmarked - hvordan klarer man sig hvis man ikke rigtig har penge til at købe sig ind i en boligforening, og heller ikke har råd til en som regel dyr privatudlejet bolig?
Det er okay med noget kollegiebolig i første omgang, men på længere sigt vil jeg hellere bo i en rigtig lille lejlighed - jeg er ikke just typen for fælleskøkken og "studerende-ghetto" ;-)
Plus at der jo også dér skal betales kaution, og da jeg pt er ved at betale af på noget gæld, så kan sågar de par tusinde kr. være et problem for mig, desværre.
Er der nogle tips til mig derude? Hvor skal en fattigrøv blive af? *SS*
Mange tak.
tilføjet af

Boligforeninger

Hej Petersen.
Nu ved jeg ikke lige med Esbjerg, men her i Odense koster det ikke alverden at melde sig ind i boligforeninger,- måske en 50'er eller så'n og så 100,- om året for at være aktiv søgende.
Vi har her i Odense noget, der hedder Fyns Almennyttige Boligselskab (/-forening). Måske har de selskaber andre steder også? Og dér koster det intet at blive medlem.
Så ring rundt til boligforeningerne eller tjek deres hjemmesider, måske er der nogle, der ikke er så dyre.
Held og lykke:)
tilføjet af

Hej " fattigrøv"

Prøv at gå ind på www.esbjergbolig.dk
tilføjet af

Du er lidt forkert på den.

Du kan få en lejlighed på den måde , at du bliver medlem i en boligforening . Der skal indskud til , nogen betaler et lille beløb pr. mdr . sammen med huslejen - sådan har jeg fået min lejlighed. I mange byer er der nu mange ledige lejligheder , det er fordi man bygger meget nyt, sådan er det i Aabenraa. Hej.
tilføjet af

det bedste du kan gøre er!!

At leje et privat vær. de har en md opsigelse flytte til Danmark og lede efter en lejlighed det kræver jo et stk arb at få en sådan feks at du skal kigge i aviser på og nettet, snakke med bolig foreninger ,vente, vente ,vente eller få en lidt dyere privat lejlighed disser er nødvendigvis ikke dyrer end hos boligselskaberne ,
Det koster 400kr at skrive sig op hos et boligselskab. det koster så depositum og leje når du får en lejlighed.De fleste boligselskaber har nogle områder i byen der ikke er så efter tragtede hvor det er let at få en bolig.
Jeg har fået tilbudt flere lejligheder i Dk ,hvor fra da jeg begyndte at søge til jeg fik en tilbudt der kun er gået en time.
Grunden til dette er fek.s. at området med lejligheden er et socialt belastet område eller det er i en by hvor det bare ikke er så svært det er ikke så svært fek.s. i Fredericia at få en privat udlejet bolig.
Du kan ikke bo gratis ,du kan være heldig at finde en billig lejlighed.
Hvis du vil have en med det samme må du finde dig i at den ligger som ovenstående.
Det kan sagtens være dyrere at leje vær. en at finde en lejlighed.så jeg hved ikke hvad jeg skal svare priserne er priserne i DK og ellers må man bo i et kolonihavehus hvad der er mange der gør ,hvad der er ulovligt,men som mange steder bliver set igennem fingre med dette er absolut den billigste løsning.Du kan komme til Danmark og sove i skoven i et telt her i sommer og så gå og lede efter bolig imens,det er en hård måde at gøre tingene på en del studerne gør det hvist?
tilføjet af

...

Mange tak for alle svarene. :-)
Jeg har nok rodet noget sammen dér, for i Tyskland er det sådan at man skal købe mindst én andel i et boligselskab før man kan få en lejlighed, og den vil typisk koste hvad der svarer til en 6-7000 Kr. Men det ser jo ud til ikke at være tilfældet i DK.
Hvad med kolonihaveløsningen som rottepigen foreslog, er det virkelig noget man kan gøre i en måned eller to? Hvordan får man fat i sådan en (som overgangsløsning)?
tilføjet af

Indskud?

Vil det sige at man kan forhandle sig frem til at man betaler lidt oveni huslejen, og så behøver man ikke betale indskud?
Har lige kigget på en side med boliger, og der kræves der indskud for hver bolig - der står ikke noget om at man kan undgå det.
tilføjet af

Hej igen Petersen !

Hvis du vil have en lejlighed i Esbjerg, kan du simpelthen ikke undgå at betale indskud.
Det gælder uanset om det er i en boligforening eller privat.
Mht. til kolonihavehus, så skal jeg ikke gøre mig klog på det, men jeg tror ikke, der er nogen der vil leje det ud, og da slet ikke her i sommer.
Du kan evt. prøve med en annonce i
Esbjerg Ugeavis
Kongensgade 110-114
6700 Esbjerg
tilføjet af

Lejlighed.....

Jeg står og skal af med min lejlighed i Esbjerg
Den kan ses her.
http://www.boligtilbolig.dk/template/t04.php?menuId=21&boligId=537
MVH
Michael
tilføjet af

Prøv at kigge her...

Der er en hjemmeside med en hel masse ledige lejligheder i midtbyen.
Jeg fandt den på:
http://www.edamjensen.dk/erhverv-bolig/boligsiden.html
Måske kan du finde noget der, som du har råd til. De har både små billige lejligheder og lidt større (og dyrere).
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.