5tilføjet af

Fætter og kusine ægteskaber.

Man har fundet ud af , at disse ægteskaber giver døvhed , blindhed og ånsvaghed. De har da vist nogle problemer de skal have kikket på.
tilføjet af

det er farligt

det er ikke en god ide at fætter og kusiner blir gift... barnet blir ikke raks og sund, de giver barnet sygdom.. så kan de få en dårlig fremtid.......
tilføjet af

jamen........

alle kan forelske sig... også fætre og kusiner... problemet er bare at det er deres kommende børn det går udover. barnet er jo uskyldigt... hvorfor skal det gå udover det?!?men faktisk har vi i vores familie et fætter-kusine par som har levet sammen i over 20 år,som også har fået et barn sammen,som overhovedet ikk fejler noget. men det er en dum chance at tage.
tilføjet af

Forkert og unfair

Det er forkert, når du skriver, at: ”Man har fundet ud af, at disse ægteskaber giver døvhed, blindhed og åndsvaghed.” Hvis du var kommet op i genetik i en biologieksamen og havde sagt det, så var du dumpet.
Du bør kunne skelne imellem en forudbestemmelse, en overhyppighed og en disponering, før du udtaler dig om genetik.
Selvfølgelig er jeg i mod Fætter og kusine ægteskaber. Men med den helt fejlagtige generalisering, som du laver, så sætter du alle i, som får døve, blinde eller udviklingshæmmede i et dårligt lys – indvandre som etniske danskere.
Og DET ER IKKE FAIR !!!
tilføjet af

Jeg mener...

at risikoen er for stor , og at der skal gøres noget ved problemet.Selvfølgelig kan man ikke generaliserer.
tilføjet af

Der er ikke stor chance

Der er ikke så stor chance, at barnet bliver født handicapet, som du vil have det til at lyde. Det der er mest farlig er brore søster. Det er der risikoen er. Men det er også vis ders børn og ders børns børn gør det, så bliver det farlig, da der ikke kommer ny gener ind i det. Men fætter/kusine gør det ikke så meget hved, da der er kommet ny genner ind i blodet. så det kan ikke blive den samme indavl.
Så linge der kommer ny genner ind er chancen lille. Der er jo også en chance for at to raske mennesker få et sye barn. Chancen er der, og den vil altid være der. Men den er lille så linge der kommer ny gener i blodet.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.