3tilføjet af

Et lille bolleråd.

Husk at komme nok gær i.
tilføjet af

Man skal da også lære jer alting

langtidshævet eller 24 timers er meget meget bedre. Spar på gæren
tilføjet af

hvorfor skal der gær i kødboller

har du en mastergrad i kødbolle formning, eller køber du bare færdige kødboller.
eftersom du åbenbart mener bager boller, så har du måske også en afbrækkermaskine så alle bollerne bliver lige store.
man kan sagtens lave boller uden gær, hvis blot man ved hvordan de skal laves.
vandbakkels dej er udmærket til boller, specielt boller fyldt op med creme og fløde, og drysset med lidt flormelis og et stykke ribs gele.
desuden bruges vandbakkelses dej også til melboller i ægte dansk suppe.
man tager ½ l vand
250 gr. smør.
1 kg. mel.
lidt salt.
man giver vandet et opkog med smørret, hvorefter man hælder melet i på en gang, og rører det skær over fuld blus indtil dejen slipper gryden, det kaldes at riste dejen.
derefter rører man mindst 5 æg i medens massen stadig er varm, lidt æg af gangen så dejen ikke skiller, og derefter hældes dejen i en sprøjtepose, og placeres på bagepapir på en plade.
når pladen er fuld sættes bollerne omgående i den varme ovn. ca. 180 gr. og lader dem bage i ca. 11 min, under bagningen må man ikke åbne ovnlågen, da bollerne ellers falder sammen.
man bruger også en sprøjtepose når man laver melboller, vandet skal være lige under kogepunktet, og så snitter man dejen af når den kommer ud af tyllen så man kan få flotte melboller, husk lidt salt i vandet.
vandet må IKKE koge, for så skillerne bollerne, og er lige til at smide ud.
tilføjet af

Bagte melboller

??????????
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.