30tilføjet af

i tvivl

Jeg er en pige på 42, som for 3 år siden blev skilt efter 20 års samliv.
For et halv år siden fandt jeg en kæreste, som jeg er meget glad for og holder meget af. Vi bor dog ikke sammen.
Han har fortalt mig om en tidligere kæreste, som er meget yndre end ham selv. Han siger at det aldrig bliver dem igen, men jeg kan også mærke på ham, at han har stærke følelser for hende stadigvæk og også hende for ham.
Det mærkes især, når de har været i kontakt med hinanden, eks. via sms.
Jeg er jo nødt til at tro på hvad han fortæller mig, men samtidig bliver jeg også ked af det når jeg kan mærke at han har haft kontakt med hende.
Det letteste ville jo være at bede ham droppe kontakten til hende, men sådan er jeg slet ikke.
Til sidst skal lige siges, at jeg aldrig er i tvivl om at jeg er hans kæreste og at han holder meget af mig.
Men mistroen nager alligevel, især fordi han forsøger at holde skjult for mig, at han har den kontakt med hende. Hvis han var åben omkring det, ville det være lettere at tackle.
tilføjet af

Forstsår dig godt.

Har lige læst dit indlæg og forstår dig godt. Har selv været i en meget lignende situation - og oplevede så i det nye forhold, at hun, der var meget yngre end mig stadig holdt kontakt med en tidligere kæreste. Umiddelbart syntes jeg det var helt ok (sms'er - telefon-samtaler - cafebesøg), for hun bedyrede jo, at det kun var et venskab og at det selvfølgelig var mig hun elskede. Men jeg kunne mærke at hun havde stærke følelser for ham - og efterhånden tog kontakten til. Også at hun besøgte ham engang imellem. Men igen forsikrede hun, at der intet seksuelt var mellem dem. Indtil en aften hun kom hjem meget sent og jeg var gået i seng. Da jeg så holdt om hende og kærligt og forsigtigt (og mistænksom) kærtegnede hende "intimt", var jeg ikke i tvivl om hvad der var sket. Hvad hun så indrømmede. En måned efter var vi ikke kærester mere.
Skidt morale. Men kærligt ment: pas på hvad du "tilader". Du lyder som en fornuftig person.
JL
tilføjet af

Kære du

Der kan være mange grunde til at det gik forbi med ham og hans yngre kæreste. Nu skriver du ikke hvor gammel din kæreste er men jeg formoder han er jævnaldrende med dig. Det kan meget vel tænkes at netop aldersforskellen har skilt dem ad. Som jeg ser det, repræsenterer hun noget han gerne vil drømme om, nemlig ungdom, men ikke kan holde ud at leve med og du repræsenterer en mere ligeværdig partner som han godt kan leve med. Måske føler han stadig et ansvar overfor hende, han har måske været en slags støtte og rådgiver for hende og har nu svært ved at slippe den rolle. Det du nok skal gøre op med dig selv, er om du vil spørge han lige ud hvorfor han stadig sms´er med hende og således få hans version eller du vil vente til det går over af sig selv. Det er din beslutning hvor stor grad af åbenhed du ønsker i dit liv. Held og lykke med det
tilføjet af

Du skal...

...gå alene med din berettigede mistro. Du skal fortælle ham, at det sårer dig, at han i hemmelighed opretholder kontakten med sin ex.
Hans reaktion kan vel kun tænkes at gå i to retninger:
1. At han er ked af at have bragt mistillid ind i jeres forhold, og at han vil gøre alt for at genoprette tilliden.
2. At han holder kontakt med hvem han vil, og det skal du ikke blande dig i.
Og så må du tage den derfra og vurdere om der er et forhold at bygge videre på. Mistillid er ikke et brugbart grundlag for en fælles fremtid.
tilføjet af

Undskyld, rettelse

Undskyld, der smuttede et "ikke". Altså:
Du skal ikke gå alene med din berettige mistro.
tilføjet af

I tvivl?

Undskyld mig, men det lyder altså som om, du er mest i tvivl om, om det er okay at være i tvivl.
Når man først tvivler på sin tvivl, bliver det ligesom en anelse mere uoverskueligt, ikke?
Se her:
Din overskrift er "i tvivl"
Så skriver du sådan noget henad dette:
"Jeg er aldrig i tvivl om at jeg er hans kæreste"
og så denne "Men tvivlen nager alligevel"
Altså; hvis du tænker som du skriver, så forstår jeg godt din forvirring.
S
tilføjet af

en kommentar

Jeg vil bare ikke være hans kæreste, hvis jeg kun er nr. 2 og hvis han går og venter/håber på at det bliver hende exen igen......
Derfor mine tvivl med hans intensioner om at ha kontakt til hende stadigvæk....
tilføjet af

Og dermed....

.. må du vel blot definere overfor dig selv, om den tillid du IKKE har til hans kærlighed til dig, spejler sig i en manglende tillid til DIN kærlighed til ham.
Ja?
tilføjet af

Du har bestemt ret til tvivl

Kære
Du skal ikke være ked af på én gang at være sikker på din/jeres kærlighed og så alligevel i tvivl. Det er det paradoks, man løber ind i, når man er i en situation som din.
Læste du mit indlæg (deprimerende, men ærligt og åbent). Har faktisk lyst til at sludre med dig.
JL
tilføjet af

ja....

Jeg har læst de forskellige svar og synes det er dejligt på responsen.... Det får mig også til at tænke og overveje anderledes end jeg måske ellers ville ha gjort.
Nu er jeg ny herinde, så jeg ved ikke så meget om at "sludre"....kan dårligt finde ud af dette her....*S*
tilføjet af

han hygger sig med 2 kvinder

det skal du under ingen omstændigheder acceptere.
Sæt ham stolen for døren, han må vælge
tilføjet af

du er på reservebænken

sådan ser jeg det og det er en uværdig situation for dig.
Kræv at han tager stilling!
tilføjet af

kontakt hans eks

spørg hende, hvad HUN vil med forholdet til ham.
Jeg tror, du får den bedste afklaring ved at tale med hende. Send fx dette indlæg til hende på mail og bede hende om at svare.
Så kan du se, om det I aftaler, virkelig holder.
Min egen erfaring som kvinde er, at det sjældent er muligt at hamle op med en mands eks, især hvis hun ikke er i et nyt forhold.
De hænger på hinanden, de to, tror jeg.
Vær hård og bede ham om at få afklartet forholdet til sin eks.Det har du kræv på.
Det handler om din værdighed, som andre også skriver og at han stadig har så god kontakt til sin eks, må du under ingen omstændigheder acceptere.
tilføjet af

du har valgt at være nr.2

og derfor må du taget hans eks med i købet.
Personligt synes jeg, at du har dummet dig ved at tillade hans kontakt til eks-en. Det skulle du aldrig ha gjort.
For han føler bare, at det er ok at han "hygger" sig med sin eks ind imellem - du ved: en til det sjove, en til det grove.
Tjek også, om hun er hand elskerinde. Sådan er forholdet tit mellem eks-er. Og klart, at han forsøger at holde det skjult for dig.
Sorry
tilføjet af

....

Jeg kunne aldrig drømme om at kontakte hans ex uden at ha talt med ham om det først. Det mener jeg bare giver endnu flere problemer når hun sladre til ham.
Til de andre indlæg kan jeg så yderligere oplyse, at hun har kæreste også som hun bor sammen med, og de bor heldigvis ikke i nærheden af os. Derfor har de heller ikke anden kontakt end tlf. og sms.
Jeg ved også at noget af kontakten skyldes min kærstes søn, som betragter hende som en storesøster.
tilføjet af

.....

Jeg har ikke valgt at være nr. 2... Han har altid været åben omkring sine exer....også hende her, og jeg kan sagtens acceptere at han også har en fortid...når bare fremtiden er os sammen. Den kontakt han har med hende, har han ikke haft hele tiden, men det er noget som er startet op efter at hun var på besøg i byen...... Hun bor ellers ikke i nærheden af os...... Derfor er mine tvivl opstået...og jeg skulle også (kan jeg se nu) forlængst ha konfronteret ham med det.....
tilføjet af

Du er naiv!

du skriver godt nok, at du ikke tvivler på hans kærlighed til dig, men alligevel tvivler du, fordi han stadigg har noget kørende med sin eks.
Det kan jeg godt forstå, men jeg synes, det er bundnaivt af dig bare at acceptere hans kontakt med hende.
For mens han er (ny) kæreste med dig i kun 6 mdr. ja, så bruger han tiden med dig til at få afklaret forholdet til sin eks.
Sådan ser jeg det og det skal du ikke byde dig selv.
Etr indlæg skrev om "reservebænken", det synes jeg, er rigtigt ramt i din situatuin.
Faktisk har du kun ½ mand, fordi han stadig er følelsesmæssigt/sexuelt forbundet med hende.
Men det er jo lige netop den situation, du selv har valgt, fordi du har tilladt den kontakt med eksen fra starten.
Pas rigtigt godt på dig selv, rent følelsesmæssigt.
Tjek evt. hans mobil el. mail - det er næsten aldrig der, utroskab afsløres.
tilføjet af

Du har helt ret...

...i, at det er en dårlig ide at kontakte ex'en bag hans ryg - når det nu er hans manglende åbenhed som foreløbig er det eneste reelle og største problem.
Så du må have den snak med ham, og her er der vel ingen grund til som udgangspunkt at true med bål og brand. Fortæl roligt om dine følelser og tanker, og vurder så om han reagerer tilstrækkeligt åbent, tillidsvækkende og ærligt.
tilføjet af

tror du på det?

Derfor har de heller ikke anden kontakt end tlf. og sms.
Det troede jeg også om min kæreste og hvad tror du det endte med?
At de mailede som gale sammen og havde sex, når det kunne lade sig gøre. Det stod på næsten 1 år uden at jeg mærkede noget.
Det var virkelig ledt at opdage og forholdet gik i stykker omgående.
Jeg tillod også hende at have kontakt med sin(e) eks, men det var i dette tilfælde meget mere en almindelig "venskabelig" kontakt.
Og det mistede jeg hende på.
Jeg burde have sagt fra overfor det i starten
tilføjet af

rettelse"altid"

for det er ALTID der, utroskab afsløres
tilføjet af

altså....

De har ikke noget sexuelt sammen nu...de ved jeg 100%..for jeg har været der da hun var i byen, så den mulighed foreligger slet ikke..... og jeg tror altså slet ikke det værste om min kæreste fordi han har den kontakt med sin ex.... men jeg kan selvfølgelig være nok så naiv....som nogen siger herinde..
Mine tvivl er bare opstået fordi jeg følte at han ændrede sig overfor mig i forbinldelse med at hun var i byen... Heldigvis må jeg så sige at han er tilbage med 100% opmærksomhed overfor mig.. og lidt til...*S*
tilføjet af

tro mig...

Jeg ville ellers aldrig drømme om at checke han tlf. men det har jeg gjort i denne situation..og der har ikke været noget afslørende i de beskeder der har været.
tilføjet af

Gode råd

Hej igen.
Man må nok sige, du har fået mange råd - mere eller mindre seriøse - men de fleste velmenende. Jeg synes du står i en svær situation mellem tillid og mistænksomhed - kærlighed og jalousi - åbenhed og tavshed. Som skrevet har jeg selv prøvet præcis det samme som dig - så hvis du har lyst til at "tale" om det, er jeg meget interesseret. Er selv ved at bearbejde "min" erfaring.
Du er ny her - men kender du Ofirs chatroom - så kunne vi mødes der - eller et andet "room" som du kender.
vh JL-Årh
tilføjet af

Dårligt råd

Klap nu lige hesten. Der er for mange sortseer-reaktioner på "anonym"'s indlæg. Anonym har - berettiget - fået en nagende mistro. Og den kan kun fjernes - eller i værste fald forstærkes - gennem en normal og åben samtale med sin partner.
Men lad dog være med at forudsige den værst tænkelig udgang på denne affære på forhånd. Anonym's kæreste har ikke været åben nok, ikke opmærksom på at hans adfærd kunne skabe problemer - og længere er den vel ikke på nuværende tidspunkt.
Så "Anonym", lyt ikke for alvorligt til skeptikernes sikkert velmenende med alt for dystre profetier. Giv dig selv og din kæreste en chance på de vilkår som du selv bestemmer, i overensstemmelse med dine følelser for ham og de tanker han - måske helt uforskyldt - har udløst. Gør ikke problemet større end nødvendigt i denne fase. Så snak i første omgang med din kæreste frem for med JL fra Århus - som sikkert er velmenende, men i den fase for anmassende og omklamrende. Det er for meget lige nu.
tilføjet af

tak...

tak for et et flot svar...Jeg har overhovedet ingen grund til at tro noget dårligt om min kæreste....og sikkert heller ikke med hensyn til min tvivl.....Jeg har aldrig haft begrundet mistanke om at han skulle ha gang i andre, og vi går da ellers i byen hver for sig. Hvis han ville det, havde han kunne gøre det for længe siden...og sådan tror jeg slet ikke han er....
Dette her er en bagatel som jeg bare skal ha talt med ham om...fortalt ham hvordan jeg har haft det..men jeg har og er nok stadig bange for at svaret vil være at han stadigvæk elsker hende og vil hende... Men er det svaret ja så kan jeg alligevel ikke gøre noget ved det, andet end at acceptere og respektere det....That´s life.....
tilføjet af

Jamen Kvinde!

Så se dog på dig selv istedet for at se på din kæreste!!
Du skriver at du er i tvivl. At du ikke er i tvivl.
Jeg føler sgu' med dig; de værste ting der sker, sker oppe i vores hoveder og ikke i vores liv!
Jeg tør VÆDDE med, at det er en generel reaktion fra dig; dette med tvivlen. At den kommer OVER det hele hos dig.
Måske i forskellige antræk, men den ER der - som et mønster.
Åh, dette bliver for dybt; jeg ved det. Var bare nødt til at skrive det til dig, fordi en sådan udmelding er for blandet, og garanteret også vil blive sådan modtaget af din kæreste!
Kys
tilføjet af

Du skal ikke finde dig idet!!!

-Du er ingen trøstepræmie....Tror du han kan ha været dig utro?????????????????????????????????
Pas nu godt på dig selv
tilføjet af

er sgu da slettet, dummie

selvfølgelig sletter han hendes sms, ligeså snart han har læst dem. Han er vel ikke idiot?
tilføjet af

Tjek hans mail

få fat på hans password, så skal du se løjer -
og så kan du få vished om, hvad han reelt har gang i med sin eks.
Det er som regel ikke småting, så vær forberedt på et chock, når du læser hans mails og får bekræftet hans utroskab, løgn og bedrag.
tilføjet af

mere kontakt end tlf. og sms!!!!

...tjek liiiige hans mail.Vær forberedt noget ondt!
Tlf+sms er helt uskyldige.
tilføjet af

nej....

Nej det handler ikke om utroskab...... hvorfor tror alle det værste.... I øvrigt har vi snakket om det, og han kan godt forstå min uro, og fremover er vi sammen om kontakten til hende, når hun har det svært og har brug for støtte fra ham.
Men ellers tak for alle jeres svar....gid der ikke var så mange sortseere imellem....som altid tror det værste om alting.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.